Op (uit)stap

Onze plannen voor een coronaproof kerstvakantie

Nog een paar dagen en dan heb ik vakantie. Samen met Tuur. En daar kijk ik wel naar uit. Omdat het net zoals alle andere vakanties dit jaar geen gewone vakantie zal zijn, heb ik alvast een aantal dingen op de planning gezet. Uiteraard allemaal coronaproof uitstapjes. En die deel ik graag met jullie.

Winterwandeling in Aalst

De stad Aalst is al eventjes bezig met sterk in te zetten op coronaproof toerisme. In november was er bijvoorbeeld voor kinderen een Sint-Maarten wandeling. En ook deze winter staat er een kinderwandeling op hun programma: Rudi twinkelt. Rendier Rudi wil zijn kerstboom versieren en wij gaan hem dus een handje helpen. De wandeling kan je op eender welk moment doen, maar het bijhorende pakket dat dien je te reserveren en op een door jou gekozen tijdsslot af te halen.

Winter Griezel wandeltocht in Asse

Ook onze eigen gemeente (Asse) stippelt vaak wandelingen uit. Zo was er deze zomer al een Kabouterwandeling en werd in november het PietenPaleis vervangen door een Pietendorp met bijhorende wandeling. En ook nu is er een nieuwe wandeling klaargestoomd voor kinderen: een griezelwandeling. Aan de hand van QR-codes die je onderweg scant hoor je een griezelverhaal. Wij zijn alvast heel benieuwd! En ook de kerststallenwandeling klinkt ongelooflijk fijn om te doen. Dus als het weer het even toelaat is de kans zeer groot dat wij beide gaan doen!

Fabeltjeskrantexpo in Mechelen

In het speelgoedmuseum in Mechelen loopt er momenteel een expo over de Fabeltjeskrant. En aangezien Tuur dat kent en daar veel van spreekt, leek het me het ideale moment te zijn om samen met hem die expo te bezoeken. Ook hier dien je op voorhand je tijdslot te reserveren, zodat alles coronaproof kan verlopen 🙂 .

Samen bakken

Tuur helpt enorm graag mee in de keuken. En al helemaal als we gaan bakken. Dus ook dat staat hier deze kerstvakantie op de planning. Ik ben er nog niet helemaal aan uit wat we precies gaan maken, maar recepten genoeg. En al helemaal sinds hij een poosje terug het Pottenlikkers kookboek van ons cadeau kreeg. Wat ik daar trouwens zo fijn aan vind is dat elk gerecht – ja zelfs de desserten – groenten of fruit bevatten.

Gezelschapsspelletjes spelen

Sinds kort is Tuur daar helemaal verzot op. En dus bracht de Sint hier dan ook een aantal gezelschapsspelletjes, waaronder Monopolie voor slechte verliezers en Wie is het?. Daarnaast blijven ok Uno, het kaartenspel van De Nachtwacht en Monopolie Junior Elektronisch Bankieren hier hoge toppen scheren. En dus weet ik nu al dat we ook deze vakantie daar een heel aantal uren zoet met gaan zijn.

Ravotten in het bos

Uiteraard is dit wat weersafhankelijk, maar Tuur vindt het heerlijk om naar het bos te gaan en daar wat te kunnen ravotten. Dus als het weer het de komende week toelaat gaan we ook een uitstapje naar het bos plannen. Zelf ben ik er nog niet aan uit of we dan naar het Kravaalbos hier in de buurt zullen gaan of dat we een van de vele speelbossen die er zich in Vlaanderen bevinden zullen bezoeken.

Ontspannen, ontspannen, ontspannen

We gaan natuurlijk niet elke dag er op uit trekken, want dat zou wat te veel van het goede zijn 😉 . Een filmnamiddag met popcorn staat hier sowieso ook op de planning. Net als vroeg starten met aperitieven op kerstavond, oudjaar en de andere feestdagen, aangezien we die in onze eigen bubbel vieren.

Verder hoop ik om op een veilige manier een bezoekje te kunnen brengen aan mijn grootouders, veel te kunnen lezen, hier en daar een podcast te kunnen meepikken en zo nu en dan eens lekker lui in de zetel te hangen en Netflix te kunnen kijken. Zodat we uitgerust en zo fris als een hoentje aan dat nieuwe jaar kunnen beginnen!

Heb jij vakantie? Wat zijn jouw plannen?

*Afbeeldingen: eigen afbeeldingen + Canva

14 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *