Landal Duc de Brabant
Op (uit)stap

Review: onze vakantie in Landal Duc de Brabant

De laatste volle week van augustus waren we met ons drie thuis. En besloten we om toch op vakantie te gaan. Naar Landal Duc de Brabant. Aangezien we maar een midweekje weg zouden zijn, had ik niet heel veel zin om erg ver te gaan rijden of reizen. En uit het verleden weten we al dat Landal een formule is die best wel goed bij ons past.

Landal Duc de Brabant

Dus na wat rondzoeken op het internet kwamen we uit bij Landal Duc de Brabant. Dat park ligt op ongeveer 1,5 à 2u rijden van bij ons, wat ik zelf ideaal vind voor een midweek qua afstand!

Landal Duc de Brabant – Onze bungalow

Landal Duc de Brabant is zeker en vast niet één van de grootste Landalparken waar wij al verbleven. Wat op zich niet zo erg is. Want dan is alles lekker knus bij elkaar in de buurt. Net als de voorbije jaren kozen we ook dit keer voor een luxe-bungalow. Wat zoveel wil zeggen als dat er een sauna aanwezig is. Daarnaast kozen we ook bewust voor een huisje waar er geen huisdieren toegelaten zijn en met twee aparte slaapkamers, want Tuur is inmiddels meer dan groot genoeg om apart te slapen.

Het huisje waar wij verbleven was een poosje geleden gerenoveerd en dat zag je wel. Niet dat het helemaal nieuw was, maar je zag bijvoorbeeld wel dat het ook niet al tientallen jaren in gebruik was geweest. Uiteraard zijn dergelijke bungalows nu niet extreem groot. Maar voor een midweek was het prima te doen qua ruimte.

Tuur sliep boven in een aparte slaapkamer. En had daar zowaar twee bedden voor hem beschikbaar! Bovendien bevond er zich een apart toilet boven. En hing er een traphekje. Wat ik ergens toch wel een geruststelling vond. Thuis slaapt Tuur al een hele poos zonder zo een traphekje maar op een vreemde trap die best wel wat gevaarlijk was, vond ik dit toch wel handig.

In de kamer naast Tuur stond er een sauna en zonnebank. Al hebben wij van die laatste geen gebruik gemaakt 😉 . Op de benedenverdieping vond je dan onze slaapkamer, een badkamer met bad en inloopdouche, toilet, keukentje, woonkamer en terras.

Landal Duc de Brabant – het park zelf

Op het park zelf waren er twee speeltuinen aanwezig en een openluchtzwembad. Normaal gezien heeft Tuur daar genoeg mee. Maar doordat het nu niet zo een warm weer was, hebben we na één poging het zwemmen zo gelaten. De speeltuinen bezochten we dan wel weer vrij vaak 🙂 .

Verder was er een hele kleine winkel aanwezig. Wat een beetje tegenviel om eerlijk te zijn, want meestal kopen wij zowat alles in de winkel op het park zelf. Maar gelukkig vonden we op Google Maps al vrij snel een iets grotere supermarkt in de buurt. Waar we dan ook zowat alle boodschappen gedaan hebben.

De eerste avond had ik voor ons gereserveerd in het parkrestaurant. En daar heb ik nog steeds gemengde gevoelens bij. Want het duurde een eeuwigheid voor ons eten daar was. Want nu niet meteen erg kindvriendelijk is. En ja de allergieën werden netjes aangeduid op de menukaart. Maar er was geen enkel gerecht dat en geen gluten en geen zuivel bevatte. Dus dat viel eventjes dik tegen. En ook de afhaalgerechten waren maar zus en zo.

De gourmet die we de dag erop besteld hadden om in ons huisje op te eten was dan weer wel dik in orde. Voor de allereerste keer kregen we daar zelfs soep en een dessert bij.

Wat wij daar zoal gedaan hebben

Het park is ideaal gelegen om tal van daguitstappen te doen. Wat wij dan ook gretig gedaan hebben. Zo bezochten we onder meer De Beekse Bergen en De Efteling. Van beide komt er nog een uitgebreid verslag online 😉 .

En lieten we ons aangenaam verrassen door Tilburg. Een stadje dat ik nog nooit bezocht had, maar waar ik zeker nog eens terug naartoe wil gaan. Want er waren daar ongelooflijk veel fijne conceptwinkels. En best wel veel vegan restaurants waar ik perfect zou kunnen eten zonder me zorgen te moeten maken om gluten of zuivel!

Kortom, we hebben genoten van onze midweek in Landal Duc de Brabant!

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *