Kids stuff

Griezelig aperitieven met een kindvriendelijk halloweendrankje & hapje

Halloween, Tuur is er verzot op. Net als op aperitieven. En dus bedacht ik mij dat ik beide misschien wel eens zou kunnen combineren. Want wat is er nu heerlijker dan eind oktober te aperitieven met een kindvriendelijk halloweendrankje en hapje? Niet veel he 🙂 En dus deel ik graag onze twee succesrecepten hiervoor met jou!

Griezelig aperitieven met een kindvriendelijk halloweendrankje en hapje

Als ik heel eerlijk ben heb ik het lang niet voor Halloween gehad. Het leek me vooral een erg commerciële bedoening te zijn. En toegegeven, een klein stukje van me denkt dat nog steeds. Maar sinds we in Asse wonen en Tuur naar school gaat, ben ik toch ook wat anders naar die dag gaan kijken.

In onze wijk organiseert de plaatselijke Chiro namelijk ieder jaar een leuke Trick or Treat tocht voor de kinderen. En ook de naschoolse opvang zet ieder jaar hun eigen halloweentocht op poten. Iets wat Tuur steeds geweldig vindt. Maar waar ik eigenlijk ook wel van geniet. Net zoals van het versieren van ons huis. En die ene dag op het jaar dat ik me kan verkleden als een heks 😉 .

Naast Halloween vieren, doet Tuur ook enorm graag van aperitieven. En dus besloot ik dit jaar om eens griezelig te aperitieven met Halloween. Door een kindvriendelijk halloweendrankje te maken. En uiteraard daar ook iets griezeligs bij om op te knabbelen.

kindvriendelijk halloweendrankje

Kindvriendelijk halloweendrankje: Dracula’s Mocktail

De inspiratie voor deze drankjes haalde ik deels op Pinterest en deels bij SodaStream. En daar ontdekte ik vooral dat je eigenlijk niet zo heel veel nodig hebt om een lekkere griezeldrank te maken. Vaak volstaan wat eetbare attributen en kleurpoeder al om je drankje een heel ander uitzicht te geven. En smaak toevoegen, dat kan natuurlijk eenvoudig met de SodaStreamBio fruitsmaken. Omdat één drankje absoluut in de smaak viel, deel ik hieronder heel graag het recept met jou!

Tuur verkleedt zich dit jaar namelijk als Dracula. En dus kon Dracula’s Mocktail natuurlijk niet ontbreken aan onze tafel 🙂 .

Dracula’s Mocktail

Ingrediënten:

 • 1 kopje vers geperst bloedappelsiensap
 • 1 eetlepel limoensap
 • 1 snufje zeezout
 • 1 takje rozemarijn
 • 1 theelepel bruine suiker
 • ¼ glas SodaStream-bruiswater (op smaak gebracht met SodaStreamBIO Sinaasappel)
 • ijsblokjes

Bereidingswijze

Meng het sap van de bloedappelsien en de limoen, het zout en de suiker in een cocktailshaker en schud ongeveer 30 seconden om de suiker op te lossen. Giet het mengel in twee grote glazen met ijs. Vul de glazen met SodaStream-bruiswater (op smaak gebracht met SodaStreamBIO Sinaasappel) en garneer elk met een takje rozemarijn. Onmiddellijk serveren!

kindvriendelijk halloweendrankje

Kindvriendelijk halloweenhapje: Hotdog Mummies

Los van Halloween, is Tuur dol op worstenbroodjes. En aangezien ik nu niet bepaald de meest excellente keukenprinses ben, leek dit me wel een fijne en vooral ook wat veilige optie te zijn om samen te maken. Want zo heel erg veel kan er hier niet misgaan 😉 .

Ik vond een aantal recepten op Google voor Hotdog Mummies. De basis was telkens hetzelfde, maar ik paste hier en daar wat kleine dingen aan. Zoals de oogjes die je er op zet. Want vaak gebeurt dat met mosterd en ketchup. En Tuur is niet zo dol op mosterd. Dus in de plaats daarvan ging ik voor eetbare oogjes. Dat dat bovendien heel wat prutswerk scheelde, was extra mooi meegenomen.

Hotdog Mummies

Ingrediënten

 • Bladerdeeg
 • Frankfurter worstjes of knakworsten
 • Ei
 • Eetbare oogjes
 • Bakplaat & bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het bladerdeeg uit en snij het in reepjes van ongeveer 1 cm. Dep de worstjes droog met wat keukenpapier. Wikkel een reepje bladerdeeg om het worstje heen. En gebruik een ander reepje om een soort tulband rond het hoofd van het worstje te creëren. Leg alle worstjes die klaar zijn op het bakpapier op een bakplaat. Klop daarna het ei los en wrijf elk worstje hier met in. Bak vervolgens de worstjes 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze vervolgens wat afkoelen en breng daarna de eetbare oogjes op de worstjes aan.

kindvriendelijk halloweendrankje

Hoe vier jij Halloween?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *