verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Januari

Net als de voorbije twee jaar neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere (en hopelijk ook interessante ?) boeken. De eerste maand van het nieuwe jaar zit erop. Tijd dus voor de eerste leesupdate van 2018.

Leesupdate januari 2018

Januari was geen topmaand qua lezen. De drukke weekends, vele nieuwjaarsfeestjes die nog op de planning stonden en professionele drukte en tripjes naar Frankrijk strooiden wat roet in het eten. Ik las slechts één boek volledig uit. Maar maakte wel flink vooruitgang in die dikke klepper die hier al meer dan een jaar stof stond te verzamelen in de boekenkast.

Water for elephants

Wanneer zijn ouders om het leven komen, sluit Jacob zich aan bij een rondreizend circus. Een wonderbaarlijke wereld vol spanning, verdriet, woede en passie, met zijn eigen regels en wetten. Een wereld die voor Jacob een toevluchtsoord en een nachtmerrie tegelijk zal worden (samenvatting: boek.be)

Ondanks het feit dat ik de grote verhaallijnen al kende, nog voor ik het boek überhaupt gelezen had, vond ik het toch best een fijn verhaal om te lezen. Al was het maar omdat het een boeiend en erg toegankelijk thema blijft: jongen ontmoet meisje die zich in een slechte relatie bevindt en wordt er verliefd op 🙂 Dat het boek vrij vlot las speelt natuurlijk ook een rol. Doordat er afgewisseld werd tussen heden en verleden ging het hele verhaal trouwens ook niet echt vervelen. De verfilming heb ik (nog) niet gezien maar als je op zoek bent naar een ontspannend boek, dan kan ik je het aanraden. Of althans de Engelstalige versie toch. En ik streepte er puntje 1 van de Verbeelding Book Challenge met af!

Hoe zit het bij jullie? Lazen jullie veel boeken in januari? Tips voor de overige 29 puntjes zijn ook altijd welkom 😉

8 Comments

 • Samaja

  Ik ben bezig aan de Handmaid’s Tale, maar ik ben zo moe dat er van lezen in bed niet veel in huis komt. Dus het gaat ook niet echt vooruit. Ik heb de film gezien van Water for Elephants, misschien moet ik het boek ook eens proberen :-).

 • Lize

  Ik ben goed begonnen en las deze maand al 1,5 boek uit maar nu begint het al weer wat te verwateren. Ik doe dit jaar niet mee met de Verbeelding bookchallenge en heb dus ook niet direct tips.

 • Sofie

  Oh ik las ook niet zo heel veel qua aantal boeken, omdat de ik de Game of Thrones-boeken lees en het lijkt alsof ik niet veel lees .
  Water for elephants, ik had er nog nooit van gehoord. Het spreekt me wel aan.

 • Flavie

  Ik las 7 boeken uit… ik weet niet wat er gaande is, maar ik verslind het ene boek na het andere.. wellicht zitten de grijze sombere dagen er voor iets tussen.

 • Leen

  Ik heb al belachelijk veel gelezen dit jaar, dankzij de vele rustige weekends… Maar het zal rap terug drukker worden 😉 Ik doe de challenge niet mee maar Water for elephants ligt as we speak in de bib op mij te wachten, na het in november al gereserveerd te hebben! Dus ben benieuwd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *