gezonde(re) frisdrank met SodaStreamBÍO
Algemene tips

Zelf gezondere frisdrank maken met SodaStreamBÍO

Wie me al een poosje volgt, weet dat ik best wel wat bezig ben met een gezonde levensstijl. Uiteraard hoort een gezonde voeding daar ook bij. Net als gezonde drankjes drinken. Alleen … water is soms een beetje saai. Dus ik was ongelooflijk blij toen SodaStream SodaStreamBÍO op de markt bracht. Want met SodaStreamBÍO kan je zelf gezondere frisdrank maken!

gezonde(re) frisdrank met SodaStreamBÍO

Gezondere frisdrank? Dat kan, dankzij SodaStreamBÍO

Dat ik best wel wat water drink op een dag, dat zal de meeste onder jullie allicht niet meer verbazen. Ik ben daarnaast ook een grote fan van spuitwater. En dus hebben wij al een paar jaar een SodaStream in huis. Waar vooral ik gretig gebruik van maak. Zeker als de temperaturen wat de hoogte ingaan. Want dan kan zo een glas fris spuitwater heel veel deugd doen.

Alleen vind ik water soms een heel klein beetje saai. En dus durf ik al eens te experimenteren door vruchten of kruiden aan mijn water toe te voegen. Maar goed, dat smaakt toch niet altijd hetzelfde als een echte frisdrank. En dus was ik dan ook ongelooflijk blij toen SodaStream met iets nieuw op de proppen kwam: SodaStreamBÍO.

Dat zijn duurzame en biologische fruitsmaken van SodaStream, die je eenvoudigweg aan je bruiswater toevoegt. En waardoor je dus je eigen gezondere frisdrank kan maken. Wat ik zelf fantastisch vind is dat de nieuwe smaken glutenvrij zijn! Daarnaast zijn ze ook biologisch, 100% plantaardig, bevatten ze geen gemanipuleerde voedingselementen of conserveringsmiddelen. En ook geen kunstmatige smaak- of zoetstoffen. SodaStream gebruik uitsluitend hoogwaardige, biologische vruchten om deze smaken te bereiden. Waardoor niet alleen de natuurlijke fruitsmaak volledig tot zijn recht komt. Maar de fruitsmaken ook minstens 50% minder suiker bevatten dan traditionele frisdranken.

gezonde(re) frisdrank met SodaStreamBÍO

Hoe SodaStreamBÍO gebruiken?

Met SodaStreamBÍO wordt zelf je eigen gezondere frisdrank maken een pak eenvoudiger! Geen gesukkel meer met muntblaadjes of andere vruchten of kruiden in je water. Want je doet gewoon eerst je kraantjeswater bruisen met je SodaStreamtoestel. En vervolgens voeg je wat SodaStreamBÍO toe aan je spuitwater. SodaStreamBIO is trouwens verkrijgbaar in vier verschillende smaken: zwarte bes, frisse appel, sinaasappel en klassieke limonade.

Ik mocht twee van de vier smaken proberen. En ben grote fan van de traditionele limonadesmaak! Die heeft een heerlijk bittere toets. Maar ook de andere smaak – frisse appel – werd hier aardig gepruimd. En smaakt ook echt heel sterk naar appel, zonder chemisch aan te doen. Net als bij de hoeveelheid bruis die je aan je water toevoegt, kan je ook hier kiezen hoe sterk je de smaak wil maken. Door meer of minder dan de aanbevolen hoeveelheid SodaStreamBÍO aan je spuitwater toe te voegen.

Het bijhorende boekje gaf trouwens ook tal van recepten mee om de SodaStreamBÍO nog wat extra te pimpen. Ideaal voor op warme zomeravonden. Dus ik kijk er nu al naar uit om ook daar met aan de slag te gaan 🙂 .

Duurzaamheid staat voorop

Een van de redenen waarom wij hier een paar jaar terug voor een SodaStream kozen is onder andere het duurzaamheidsaspect. Ik was het wat beu dat ik iedere keer ik spuitwater wou drinken een plastic flesje moest kopen. Omdat wij onze PMD-zak wat minder vol willen krijgen schakelden we ook al een paar jaar terug over op kraantjeswater.

En ook bij de ontwikkeling van SodaStreamBÍO hield SodaStream het duurzaamheidsaspect in zijn achterhoofd. Want de trendy flesjes zijn gemaakt van minimaal 75% gerecycleerd glas en volledig recycleerbaar. Daarnaast worden de smaken in Europa ontwikkeld. Waarbij SodaStream zijn CO2-voetafdruk tot een minimum beperkt, doordat ze met lokaal geïmporteerde ingrediënten en verpakkingen werken.

De vier verschillende SodaStreamBÍO smaken zijn verkrijgbaar bij Carrefour, Colruyt, elektrowinkels en Sodastreamstore.be.

*Deze blogpost bevat een gekregen artikel, maar dit doet niets af aan mijn eigen mening.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *