365 vragen
Persoonlijk

365 vragen September 2022

Ik zag deze post al een paar keer voorbij komen in blogland. Onder meer bij Kelly en Sofie. Die op hun beurt hun mosterd haalden bij Irene. En omdat ik het zo een leuk idee vond, contacteerde ik Irene met de vraag of ook ik deze rubriek met 365 vragen mocht overnemen. Gelukkig vond ze dat helemaal ok. En dus bij deze: 365 vragen, de september editie.

365 vragen – september 2022

1. Hoe heb je vandaag voor jezelf gezorgd?

Ik ben de dag gestart met een activiteit voor het Oudercomité, iets waar ik zelf hard naar uitkeek. En heb hem afgesloten met een bad en Grey’s Anatomy. Om de stress van de eerste school- en werkdag van me af te laten glijden.

2. Welke band zou je graag live eens zien?

Bear’s Den. Ik luister graag naar hun muziek en ben wel benieuwd naar hoe ze live performen.

3. Wat is de laatste foto op je telefoon?

Eentje van Tuur die filmpjes van zichzelf aan het maken was terwijl hij met zijn LEGO aan het spelen was.

4. Noem een herinnering uit je kindertijd die je nooit meer vergeet.

Het eten van botermelk met een beetje suiker en pasta aan de keukentafel van mijn grootmoeder. Ze maakte dat regelmatig voor ons klaar als kind. En als ik daar nu aan terugdenk dan is het een herinnering waar zoveel huiselijkheid, warmte en liefde inzit dat ik die nooit vergeet.

5. Naar welke plek zou je nu het liefste gaan en waarom?

Ergens zonnig, waar het niet te warm is. Met lekker eten en wat cultuur.

6. Wat is het laatste dat je zelf maakte?

Euhm goeie vraag. Als het aankomt op eten, dan is dat de pasta schotel van deze avond. Knutselen, daar moet ik te diep over nadenken want ik doe dat niet graag en vermijd dat dus ook keihard.

7. Welke opmerking van iemand anders zal je altijd bijblijven?

Je moet gewoon nog wat op je tanden bijten. Ik ga er hier verder niet op in gaan, maar de opmerking kwam op een heel verkeerd moment. En heeft nadien een serieuze impact gehad.

8. Heb je van iets een ideaalbeeld in je hoofd? Welk?

Over mezelf? Immens veel. Al probeer ik er wel aan te werken, want tot kort geleden liet ik die ideaalbeelden teveel bepalen hoe ik leefde, in plaats van hoe ik wil leven.

9. Welke serie kijk je?

Grey’s Anatomy. Ik kijk die enorm graag maar wacht telkens tot wanneer ze ergens op televisie verschijnt. En dus ben ik sinds kort doorheen de week de aflevering die Play 6 op vrijdagavond uitgeeft aan het bekijken.

10. Hoe kijk je tegen ouder worden aan?

Ik heb het daar soms moeilijk met. Aan de ene kant vind ik het fijn, want ik merk dat ik rustiger word en dingen anders bekijk dan toen ik pakweg zestien was. Maar anderzijds vind ik het ook beangstigend. Want het betekent dat bepaalde dingen voorbij zijn of niet meer kunnen.

11. Welke app gebruik je het vaakst?

Instagram 🙂

12. Wat bestel je in de frituur?

Frietjes. Want de rest van de snacks kan ik heel vaak niet eten aangezien deze niet glutenvrij zijn.

13. Waar spaar je voor?

Voor heel veel dingen. In YNAB heb ik potjes gemaakt met spaardoelen op korte en lange termijn zoals kerstcadeaus, mijn personal trainer maar bijvoorbeeld ook een nieuwe camera en dingen voor in ons huis.

14. Wat wil je deze maand nog graag doen?

Een uitstap met het lief. Enkel met ons twee. (en hoera, net op de valreep kwam dat er ook van en gingen we met ons 2 samen eten in Wemmel).

15. Wat was de grootste uitdaging de voorbije dagen?

Het ritme en balans vinden nu het schooljaar terug opgestart is. Want school betekent ook huiswerk. Hobby’s die terug starten. En de ritten naar en van het werk die een pak langer duren dan voorheen. Wat ervoor zorgt dat ik elk jaar in september wat moet zoeken naar dat ritme en die balans.

16. Wat zijn op dit moment de 3 meest belangrijke dingen?

Het lief, Tuur en mezelf 🙂

17. Hoeveel dichte vrienden heb je?

Niet heel erg veel, maar ik vind dat ok. Want diegene die ik heb, die zijn heel erg dicht. En die koester ik ook enorm.

18. Wat irriteert je?

Heel veel dingen 🙂 Het koudere weer. De regen. Het verkeer dat plots iedere dag vastzit terwijl er geen ongevallen zijn. Schoolgerelateerde dingen. Soit, veel dus 🙂 .

19. Hoe zou je je leven omschrijven op dit moment?

Druk 🙂 Maar goed. Het gaat – net als bij iedereen – met ups en downs. Maar professioneel gezien heb ik een soort rust gevonden. En ook daarnaast weet ik wat mijn prioriteiten zijn. Wat helpt, om knopen door te hakken. Sta ik al volledig waar ik wil staan? Neen, maar we staan er zowel als gezin als ik als persoon mentaal gezien beter voor dan een paar jaar terug.

20. Wat was het laatste wat je in je eentje deed?

In de voortuin werken gisterennamiddag. Nu er eindelijk wat regen gevallen was, was de ondergrond zacht genoeg om het onkruid daar te gaan wieden. Het lief was met Tuur naar zijn papa. En ik spendeerde de namiddag in mijn eentje aan tuinieren.

21. Wat zou je doen als je nergens bang voor zou zijn?

Gaan voor het leven dat ik diep vanbinnen wil. Niet meer deelnemen aan de dagelijkse ratrace. Maar gaan voor die dromen en dingen die ik heel graag zou willen doen, maar niet durf doen uit angst voor als het mis zou gaan. En dan vooral voor wat anderen dan wel niet zouden zeggen.

22. Hoe zit je me-time eruit?

Goh dat varieert wat, maar vaak zit er wat sporten, fotografie, bloggen en lezen tussen. Of een stevige wandeling in de natuur. Hij is vooral gevuld met dingen die me energie geven. En waar ik stiekem – buiten het lezen dan – ook wel nog steeds wat actief bij ben. Want gewoon in de zetel gaan zitten en niets doen, dat vind ik nog steeds vreselijk moeilijk.

23. Hoeveel tattoos heb je?

Geen enkele. Maar stiekem droom ik wel van eentje. Al weet ik niet zeker of ik dat ooit wel zou durven.

24. Hotel of kamperen?

Hotel, zonder twijfel. Ik heb een hartsgrondige hekel aan kamperen.

25. Wanneer had je voor het laatst de slappe lach?

Pfieuw, geen idee van. Het is duidelijk dus al heel lang geleden.

26. Wanneer was je voor het laatst in de natuur?

Telt de zee als natuur? Dan afgelopen zondag toen we naar Oostduinkerke trokken om de eerste verjaardag van mijn metekindje te vieren.

27. Wat heb je gepland voor de komende maand?

Een paar uitstapjes met vriendinnen, een dag vakantie voor mezelf en een tandartsbezoek. Niet heel veel spannende dingen dus 🙂 .

28. Waar denk je met weemoed aan terug?

Mijn jeugd- en studentenjaren. Ik besefte het toen niet, maar hoe heerlijk was die onbezorgde tijd. Mocht ik ze nog eens kunnen overdoen met wat ik nu weet ik zou veel meer leven en genieten.

29. Waar ben je het meest in geïnteresseerd de laatste tijd?

Ongelooflijk veel dingen 🙂 Te veel eigenlijk om goed te zijn soms. Al zijn er ook wel een paar constante onderwerpen die terugkomen zoals bloggen, social media en fotografie.

30. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Dat piekeren over dingen waar je niets aan kan veranderen weinig zin heeft. En dat het oplucht om het daar met andere mensen over te hebben. Want niet alleen ben ik het dan een beetje kwijt, ik krijg er ook nieuwe inzichten door. En soms zelfs oplossingen waar ik zelf helemaal niet aan had gedacht.

Hoe verliep jouw september?

8 Comments

 • Kelly

  Leuke antwoorden. Wanneer Bear’s Den nog eens naar België komt dan gaan we samen, hé (zag ze al een paar keer en ze blijven goed!). Mooie herinnering uit je kindertijd: ik voel de warmte tot hier.

 • Mie kids

  Die uitspraak van ‘ je moet gewoon nog wat op je tanden bijten’, zo fout zeg! Kijk er naar uit om je volgende maand eens in het echt te ontmoeten. En bedankt voor het duwtje met die cursus fotografie, ik heb er nu al zin in 🙂

  • Evi

   Ja die uitspraak was heel fout en kwam er ook op een heel fout moment. Het is nog jaren nadien een trigger geweest om vaak niet toe te geven wanneer ik aan het verdrinken was. Die fotografie is heel graag gedaan, ben benieuwd wat je van de cursus gaat vinden! En ja, ik kijk ook enorm uit naar onze date binnenkort 🙂

  • Evi

   Ohja, ik vond het ook te snel koud en donker. Ik was zo hard nog niet klaar voor de herfst in september (en zelfs nu soms nog niet eens helemaal).

 • fieke

  Heerlijk, die herinnering aan je oma!
  Grey’s Anatomy is een serie die ik nog nooit zag, wellicht als één van de enigen op de aardbol of zo :-). Wij zijn nu naar Suits aan het kijken (ik volg het liefst maar één serie ‘door elkaar’).
  Zo mooi dat je ook ‘mezelf’ antwoordt op vraag 16 :-).
  En wat je schrijft over piekeren in het laatste antwoord is heel herkenbaar, als in dat ik het nog te veel doe. Erover praten helpt inderdaad.
  Fijn om je antwoorden hier te lezen, geniet van de leuke momentjes in oktober!

  • Evi

   Ah kijk, ik ben waarschijnlijk een van de weinige die Suits nog niet heeft gezien 🙂 En mezelf op vraag 16, ik heb met veel vallen en opstaan geleerd dat als ik niet voor mezelf zorg en mezelf niet als belangrijk beschouw de rest als een kaartenhuisje in elkaar valt. Wat het schuldgevoel dat ik vaak heb niet wegneemt hoor. Dus daar is er nog steeds werk aan de winkel. Maar ik probeer alvast niet meer om mezelf de hele tijd weg te cijferen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *