5 beelden
Fotografie

5 beelden, 5 dingen #9

Eind 2021 besloot ik om de rubriek 5 beelden, 5 dingen eens goed af te stoffen en nieuw leven in te blazen. Want ik vind dat zo een fijne rubriek om te maken en te lezen. Maandelijks lukte me doorheen de zomer niet, maar ik pik de draad graag terug op met 5 beelden, 5 dingen de september editie.

5 beelden, 5 dingen #9

De laatste editie van deze rubriek dateert alweer van juli. In august nam ik geweldig veel foto’s, zeker toen we op vakantie waren in Denemarken. Maar aangezien ik daar een afzonderlijke blogpost aan wijdde, besloot ik om de 5 beelden, 5 dingen rubriek eventjes uit te stellen tot september.

Al was dat een maand die extreem druk en hectisch was. Nog meer dan de voorbije jaren was het echt zoeken naar een nieuw ritme en evenwicht. Dat ik ook wat meer piekerde dan de voorbije jaren zal er wel iets met te maken gehad hebben. Maar goed, het was en is niet allemaal kommer en kwel. Er waren ook heel wat mooie momenten. En 5 daarvan deel ik graag met jou hieronder.

5 beelden

5 beelden

5 beelden

5 beelden

5 beelden
1. Ik was en ben eigenlijk nog steeds niet helemaal klaar voor de herfst en de winter. De donkere, koude, regenachtige dagen, ik pas er liever voor. En dus genoot ik des te meer van de vrolijke bloemen die het lief onverwacht meebracht toen hij naar de winkel ging.

2. De zee is altijd een goed idee 🙂 Eind september vierden we de verjaardag van Tuur zijn neefje – tevens ook mijn metekindje – aan zee. En uiteraard kon een wandeling op het strand niet ontbreken. Drie keer raden trouwens wat er kort nadien gebeurde en wie er met natte kleren terug naar het huisje kon wandelen 😉 .

3. Na vier jaar wachten was het begin september eindelijk zo ver en vierden we in Asse nog eens de Hopduvelfeesten. Dat is altijd groot feest, maar dit jaar net nog dat tikkeltje extra. Want door corona was de vorige editie niet kunnen doorgaan.

4. September was ook de maand waarin ik best wel een paar keer op restaurant ging eten. Met het lief tijdens onze dinner date. Maar ook met collega’s die een weekje in het kantoor in Brussel kwamen werken. En dus gingen we de eerste avond uit eten in het Park Inn hotel.

5. Sinds midden september gaat Tuur elke zondagnamiddag naar de Chiro. Maar begin september trok ik met hem naar het Aalsterse BikePark. Een enorm fijn fietsparcours, met heel wat uitdagingen. Ik leefde me uit met mijn camera, Tuur met zijn fiets. En beide waren best wel vermoeiend 😉 .

Hoe was jouw september?

7 Comments

 • Samaja

  Ik vond september best wel een lastige maand, toen het plots zo koud en regenachtig werd. Nooit gedacht dat mijn humeur zo beïnvloed werd door de seizoenen.

 • Flavie

  September was even wennen omdat het weer volledig omgeslagen is. We hadden veel druilige dagen en dat werkte wel op mijn gemoed… ondertussen hebben we al enkele zonnige weekends achter de rug… de batterijen zijn terug opgeladen 😉

 • Mie kids

  Dat heb ik ook altijd met september, dat gevoel dat ik even moet wennen. Zowel op school weer onze draai vinden, als ook thuis met alles die blijft lopen… dus altijd blij als die maand voorbij is. Na die warmte had ik het wel gehad en was ik blij met de regen. Maar nu is het wel erg koud hé (en zo is het altijd iets 😉

  • Evi

   Ik heb de indruk dat voor veel mensen september een maand is waarin ze hun draai terug moeten vinden. Wij waren ook blij met de regen hoor, onze tuin kon dat immens goed gebruiken. Maar mijn humeur vond dat dan weer minder fijn 🙂

 • Kelly

  September was inderdaad best wennen na zo’n warme zomer. Tel daarbij nog eens de draai vinden in het nieuwe ritme. Al vind ik september ook wel iets hebben van “new beginnings”. Ik mis nog elk jaar de start van het nieuwe schooljaar. Wat keek ik er als kind/tiener naar uit om mijn slag te slaan in al het schoolmateriaal. Om uw boeken te kaften: één adres!

  • Evi

   Moh, ik vond zelfs als kind/tiener die start niet altijd even fijn. Al sloeg ik ook effectief wel graag mijn slag in nieuw schoolmateriaal 🙂 En dat adres ga ik onthouden (gelukkig moeten we nu nog geen boeken kaften want ben daar echt een ramp in 🙂 )

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *