Garmin Venu 2 Plus
Fitness

Garmin Venu 2 Plus: review

Ik draag al een paar jaar een smartwatch. En ben grote fan van de Garmin watches. Dus toen ik eerder dit jaar voor Moederdag een Garmin Venu 2 Plus cadeau kreeg sprong ik dan ook een gat in de lucht. Intussen draag ik hem non-stop. En leek het me wel een goed moment te zijn voor een uitgebreide review, waarin ik mijn bevindingen over de Garmin Venu 2 Plus deel.

Garmin Venu 2 Plus

Review van de Garmin Venu 2 Plus

Ik draag al een paar jaar een Garmin horloge en was heel benieuwd naar de Garmin Venu 2 Plus. Dus toen die uitkwam stond hij meteen op mijn verlanglijstje. En liet ik dat waarschijnlijk niet zo subtiel weten aan het lief 😉 .

Zelf wou ik dit horloge graag proberen omdat het er niet alleen stijlvol uitziet. Maar ook over meer functies beschikt dan mijn toenmalige Vivoactive 4. Qua uiterlijk stelt het horloge alvast niet teleur. Het ziet er niet uit zoals een robuust sporthorloge. Waardoor ik het ook makkelijk overdag op het werk kan dragen. En kan combineren met tal van outfits 🙂 .

Het lief en Tuur kozen trouwens voor de grijze behuizing. Zelf kocht ik er een donkergrijs polsbandje bij dat wat langer is dan het standaardpolsbandje dat meegeleverd wordt.

Batterijduur

Een van de belangrijkste redenen waarom ik graag een nieuwe smartwatch wou is de batterijduur. Mijn vorige Garmin moest ik vaak om de twee tot drie dagen opladen. Maar daar is bij de Garmin Venu 2 Plus totaal geen sprake van. Want die heeft een geweldige batterijduur. Volledig opgeladen gaat hij makkelijk zeven tot negen dagen mee. En dat is inclusief de dagen dat ik ga sporten. Opladen zelf gebeurt relatief snel via de meegeleverde USB kabel.

Uitgebreide waaier aan functionaliteiten

Bij de keuze voor een nieuwe smartwatch vond ik het belangrijk dat ik er niet alleen met kan gaan sporten. Maar ook dat het horloge doorheen de dag een paar dingen voor me bijhoudt. En dat doet de Garmin Venu 2 Plus erg goed! Hij houdt onder andere volgende dingen bij:

 • Aantal stappen dat ik zet
 • Aantal verdiepingen omhoog
 • Minuten intensieve training
 • Calorieën
 • Hydratatie
 • Hartslag
 • Body Battery
 • Stress
 • Ademhaling
 • Slaap

Zelf voegde ik nog wat extra widgets toe zoals mijn cyclus, meldingen, het weer en Spotify.

Als ik deze Garmin vergelijk met mijn vorige, dan moet ik toegeven dat hij al die dingen nauwkeuriger trackt. Bij mijn vorige Garmin bijvoorbeeld wist ik vaak dat ik ‘s nachts wakker was geweest, maar had hij dit niet geregistreerd. Terwijl deze Venu 2 Plus dat wel erg goed doet. Ook mijn body battery wordt een pak nauwkeuriger en correcter bijgehouden. Al is het soms wat teleurstellend om te zien hoe snel die naar beneden gaat. Als ik doorswipe krijg ik bovendien per functionaliteit extra uitleg te zien. Wat altijd mooi meegenomen is!

Alarmen en herinneringen voor een gezondere levensstijl

Net als op mijn vorige Garmin stelde ik ook hier een aantal alarmen en herinneringen in. Zo krijg ik bijvoorbeeld elke 50 minuten een melding dat het tijd is om wat te bewegen. En elk uur herinnert mijn horloge me er aan dat ik best eventjes wat drink. Zodat ik op het einde van de dag aan de juiste hoeveelheid vocht kom. Wat ik daar trouwens erg fijn aan vind is dat hij automatisch de hoeveelheid water die ik best zou drinken verhoogt als ik een sportactiviteit registreer.

Doordat dit horloge doorheen de dag ook mijn stressniveau meet, stuurt hij me ook daar een alarm als mijn stress door het plafond gaat. Ik kan dan meteen kiezen om een korte ademhalingsoefening van 5 minuten te doen. Waarna ik te zien krijg of en met hoeveel ik mijn stress heb kunnen doen dalen.

Extra functies

Aan de Garmin Venu 2 Plus werden ook nog wat extra functies toegevoegd. Zoals antwoorden op berichten met een standaardtekst. Bellen met het horloge. Contactloos betalen. Muziek beluisteren. Spraakassistentie. Een health snapshot. En ongevaldetectie en de optie om de hulpdiensten of een noodcontactpersoon te bellen.

Garmin Venu 2 Plus

Sporten met de Garmin Venu 2 Plus

Net als bij tal van andere Garmin horloges kan je een aantal favoriete sportactiviteiten instellen op je horloge zodat je deze snel kan selecteren. Zelf koos ik hierbij voor kracht, loopband, cardio, fietsen, zwembad en wandelen. Maar de lijst is eindeloos en bevat ook activiteiten zoals yoga, HIIT, pilates, crosstainer, boulderen, padel, sneeuwschoenlopen en nog veel meer.

Het starten en stoppen van de activiteiten is erg eenvoudig. En nadien krijg je een wat uitgebreider overzicht te zien in de Garmin Connect app. Wat ik zelf erg fijn vind is dat het scherm van de Garmin Venu 2 Plus ook met stevige zweetpollekes nog erg goed te bedienen is 😉 .

De voorbije maanden logde ik met dit horloge vooral mijn fitnessactiviteiten en het lopen op een loopband. Maar ik liep er ook al een paar keer met buiten. En moet toegeven dat de GPS erg snel gevonden wordt. Waarna je meteen kan vertrekken. Daarnaast stelde ik ook in dat hij automatisch een aantal activiteiten trackt na een paar minuten. Zoals bijvoorbeeld wandelen en hardlopen.

En net als bij tal van andere Garmin horloges kan je ook je eigen work-outs aanmaken of je selecteert een voorgemaakte work-out op je horloge. Vervolgens krijg je een video te zien waarop de oefeningen uitgevoerd worden.

Garmin Venu 2 Plus: eindconclusie

Ik ben heel tevreden van dit horloge. Niet alleen ziet het er stijlvol uit. Het bezorgt me op dagelijkse basis inzichten in mijn levensstijl en hoe ik die gezonder kan maken. Doordat het een waaier aan activiteiten en functionaliteiten aanbiedt is dit horloge mijns inziens uitermate geschikt voor zowat iedereen. En dus niet enkel voor hardlopers of cardio-gerichte sporters.

Garmin Venu 2 Plus

Draag jij een sporthorloge of smartwatch?

6 Comments

 • fieke

  Wauw, niet alleen een mooi horloge, maar ook eentje met veel mogelijkheden! Ik heb nu en dik jaar een Polar, maar een basismodel. Ik twijfelde toen nog over een ander model dat een betere batterij had, maar heb al een beetje spijt dat ik toen niet ietsje meer heb betaald. Als ik een wandeling van een dik uur maak, is mijn batterij al voor 40% leeg of zo.
  Alle extra functies en trackers gebruik ik niet zo intensief, maar ze geven wel veel inzichten. Ik zou niet meer zonder kunnen :-).

  • Evi

   Snap ik volledig, ik kan hier ook niet meer zonder mijn Garmin. En die batterij dat is idd wel wat jammer. Misschien een idee voor op het verlanglijstje voor je verjaardag of andere speciale gebeurtenis? 😉

 • Flavie

  Ik heb sinds een jaar een Garmin Venu 2 S en ik ben supertevreden!! Het horloge doet alles wat het moet doen, voldoet aan al mijn noden. Beste koop ooit!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *