me
Persoonlijk

7 dingen die je nog niet wist over mij

Eind deze zomer sloegen Nina en ik de handen in elkaar. En besloten we om met BlogBoost een blogchallenge te organiseren. Doel? Onze blog een boost geven en andere bloggers (opnieuw) meer plezier laten beleven aan het bloggen. Tweewekelijks komt er een ander thema aan bod. Het zevende thema focust op de blogger in kwestie of de persoon achter de blog. Me, myself & I dus 🙂 .

challenge
BlogBoost Najaarschallenge Thema 7: Me, myself and I

Ik heb best wel lang zitten twijfelen over hoe ik dit thema zou invullen. En had zelfs al een blogpost klaarstaan over de dingen die me ‘s nachts wakker houden en wat ik daar dan aan probeer te doen. Tot ik bij Julie van Chez Julie een post zag verschijnen met 7 dingen die we nog niet over haar wisten. En dat leek me wel een fijnere invulling van Me, myself & I te zijn dan de dingen die mij uit mijn slaap houden. Dus werd alles eventjes omgedraaid. En komen jullie nu dus net als bij Julie zeven dingen over mij te weten, die jullie nog niet wisten 🙂 .

1. Ik lig vaak vroeg in mijn bed

Ik kan dat dus absoluut niet, laat opblijven. Het is tegenwoordig zelfs zo erg dat als ik wat later dan mijn gewoonlijke bedtijd ga slapen, ik de dag nadien de hele dag vreselijk moe rondloop. Na 22 u. kom je mij dus best in mijn bed zoeken!

2. Ik lig steevast aan de rechterkant van het bed als je ervoor staat

Geen idee hoe dat komt, maar zowel in ons huis nu als in ons appartement lag ik altijd aan de rechterkant van het bed als je er recht voor staat. En ook op hotel of in een vakantiehuisje, zal ik automatisch naar die kant van het bed stappen om daar te gaan slapen.

3. Ik eet zoals een linkshandige persoon

Voor de rest ben ik compleet rechtshandig. Maar eten, dat doe ik dus zoals een linkshandige persoon. Dus ja, ik draai mijn bestek om en hou de vork in mijn rechterhand en het mes in mijn linkerhand.

Me, myself and I: bang zijn in het donker
4. Ik zat op kot in Leuven ….

… maar studeerde in Brussel. En pendelde dus elke dag van Leuven naar Brussel. Hoe dat kwam? Mijn allereerste jaar studeerde ik in Leuven. Maar dat was niet bepaald een succes. Daarna stapte ik voor twee jaar (mijn kandidaturen) over naar de KUB (die intussen niet meer bestaat). Maar ik zat tegen dan wel ongelooflijk graag op kot en wou daar heel graag blijven. En dus kreeg ik mijn ouders zover om niet alleen een kot maar ook nog eens een trein- en metro-abonnement te betalen. Dikke merci he mama & papa!

5. Ik kan geen toon of maat houden

En toch heb ik alle jaren van de muziekschool gevolgd en afgelegd. Hoe ik elk jaar slaagde, dat is ook voor mij nog steeds een raadsel 🙂 . Ik speelde trouwens dwarsfluit voor mocht je je dat afvragen.

6. Ik deed een paar jaar vakantiewerk in de bank

Ondanks het feit dat ik totaal niet kan hoofdrekenen. Het was op het einde van de dag dan ook altijd spannend afwachten of mijn kassa wel zou kloppen 🙂 . Verder deed ik vooral ook veel vakantiewerk in de verzekeringssector. En één jaar zelfs eens in een boekenwinkel.

7. Ik ben een angsthaas in het donker

Dat ik bang ben om eens ontvoerd te worden als ik in het donker ga joggen, dat schreef ik hier denk ik wel al eens. Maar ik heb dus echt nog steeds bang in het donker. Alleen in ons huis binnenkomen terwijl de rest nog niet thuis is en het donker is bezorgt me gegarandeerd kippenvel. Ik steek dan ook meteen alle lichten aan & maak heel veel kabaal, zodat eventuele inbrekers weten dat ik er ben (en stiekem langs een andere weg kunnen weglopen).

Evengoed vind ik soms ook gaan slapen in het donker best beangstigend. En krijg ik koude rillingen bij het idee dat er misschien iemand zich verstopt heeft in ons huis om mij dan eenmaal het licht uit is te komen vermoorden. Complete irreële angst, I know. Dus ik denk dat ik ergens toch eens een trauma ga opgelopen hebben. En o ja, uiteraard probeer ik dat zo weinig mogelijk aan Tuur te laten merken he, dat van die angst. Dus ssshhhtt, mondje dicht 😉 .

Zeg eens, welke dingen weet ik nog niet over jou? 🙂

28 Comments

 • Samaja

  Leuk om je zo beter te leren kennen! Ik wil altijd vroeg in mijn bed kruipen, maar mijn natuurlijk ritme is helemaal anders, dus dat gaat al eens mis. De volgende dag bekoop ik dat gegarandeerd.

  • Evi

   Ja lopen in het donker (of bij uitbreiding wandelen, fietsen, … ) ik blijf dat angstaanjagend vinden 🙂 En kijk, dat wist ik dus niet. Ze kregen dat er bij mij als kind absoluut niet uit 🙂

 • Chez Julie

  Tof dat je voor dezelfde aanpak als ik hebt gekozen! Ik zat ook wat te sjieken op het thema, tot ik aan die massa onbekende weetjes over mezelf moest denken ? Hoera voor de dwarsfluit trouwens!

 • fieke

  Leuke blogpost! Ik vind het altijd leuk om wat meer over de blogger te weten te komen! Er zijn veel herkenbare dingen bij: zelfs als ik alleen in een dubbel bed slaap, lig ik altijd aan ‘mijn’ kant (ook rechts). Gevoel voor toon heb ik ook niet, maar ik zou wel graag piano kunnen spelen. En jaloers op die vakantiejob in een boekenwinkel, dat klinkt heerlijk! Trouwens ook dikke check voor puntje één :-).

  • Evi

   Moh, echt? En lukt dat? Ik heb dat wel eens een paar keer geprobeerd, maar ik kon toen echt mijn draai niet vinden in bed. Dus moest het lief hier inbinden 😉

 • Kelly

  Hahaha, echt leuk om je op die manier beter te leren kennen! Ik heb ook geen gevoel voor toon (mijn man klaagt daar soms over: jij kent precies maar 1 toon, zegt hij dan).

  • Evi

   Hahahaha, hier is het zelfs zo erg dat Tuur niet meer wil dat ik nog meezing als we in de auto zitten. Zelfs hij heeft door dat ik niet echt toonvast zing ?

 • Mie kids

  Leuke invulling van de blogpost! Ik ga ook altijd vroeg slapen. Anders spot je me gegarandeerd omgevallen in de zetel met kwijl uit mijn mond ?. Ik heb dat dus ook: die angst. Lopen in het donker of in een bos, ik krijg de bibber op mijn lijf. Geen heldin hier.

 • Flavie

  Wij kruipen ook vroeg in ons bedje om te lezen en als het een goed boek is, durven we wel eens om 21u al in ons bedje kruipen om nog heel lang te lezen 😉

 • Liese

  Hehe zoals hierboven al werd opgemerkt: linkshandigen ?? eten ook met hun vork links en mes rechts. Alleen bij knippen loopt het compleet mis. Ik schrijf er wel eens een blogpost over!

 • Annelies

  Leuk om te lezen! En ik had er nog nooit over nagedacht, maar ik lig ook aan de rechterkant. Bij mij maakt de kant trouwens niet zo uit, maar ik wil altijd graag aan de kant van de deur slapen. Zodat ik sneller buiten kan, niemand moet wakker maken als ik naar het toilet ga enz.

 • Katrien

  Leuke blog! Ik slaap ook steevast rechts in bed. Terwijl ik vroeger als single wel links lag in een tweepersoonsbed :). En keijaloers op die vakantiejob in een boekenwinkel. Wauwie! Hihi, dat zou zooo slecht zijn voor mijn portemonnee.

 • zwartraafje

  Oh tof, persoonlijke feitjes zijn altijd zo’n leuke manier om een blogger beter te leren kennen. Het vijfde puntje liet me lachen want dat had ik kunnen schrijven. Ik vraag me nog steeds af hoe ik er elk jaar in geslaagd ben om een voldoende te behalen. Een weetje over mij dat je nog niet kent? Ik heb er ondertussen al zoveel gedeeld dat ik er niet meteen een kan bedenken. Buiten dan welk boek hier naast me klaar ligt om gelezen te worden zodra ik mijn blogfeed-achterstand eindelijk heb bijgewerkt. Undercover bromance van Lyssa Kay Adams.

  • Evi

   🙂 Ik heb het bij die ene horrorfilm gehouden (aangezien ik daar nu nog steeds nachtmerries van heb. Mag er niet aan denken dat ik er nog andere gezien zou hebben, dan zou ik denk ik nooit nog slapen ;-)).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *