Getest: Smartphoto

Sinds Tuur er is maak ik gigantisch veel foto’s met mijn smartphone. Alleen kwam het er niet echt van om ze eens netjes te sorteren en er fotoalbums van te laten maken. Dat ik dat ooit wou doen stond buiten kijf. Het was zelfs zo een to do taakje dat maandelijks verschoof in mijn BuJo. Maar het kwam er dus niet van … tot ik onlangs gecontacteerd werd door Smartphoto met de vraag of ik geen zin had om hun vernieuwde fotoboekenย te testen. Hoe kon ik daar nu neen tegen zeggen ๐Ÿ˜‰

Fotoboek-doop-Tuur-cover

Ik ging aan de slag en bestelde maar liefst twee fotoboeken en enkele fotoprints (tja, ik zat in een flow ;-)). Het resultaat mag er meer dan wezen: zelf was ik laaiend enthousiast toen ik ze zag en toen mijn ouders en grootouders de fotoboeken zagen werden ook zij zo enthousiast dat ze er ook eentje willen. Ik was trouwens ook verbaasd over hoe makkelijk het was om een fotoboek te maken. Terwijl ik ze aan het samenstellen was noteerde ik een aantal tips, die ik hieronder graag met jullie deel:

 1. Neem eerst even een kijkje op de website van Smartphoto en snuister wat door het grote aanbod aan fotoboeken en ander materiaal dat ze hebben. Mij hielp het om te bepalen wat ik precies wou bestellen en welke foto’s ik waarvoor dan wou gebruiken.
 2. Maak op voorhand een selectie van foto’s. Dan hoef je op het moment dat je effectief aan de slag gaat met je fotoboek niet eindeloos meer te lopen zoeken.
 3. Waar je je foto’s bewaart en selecteert maakt eigenlijk niet veel uit want je kan Smartphoto toegang geven tot je Google foto’s, Flickr, Facebook of ze uploaden vanop je computer. Dat eerste vond ik superhandig: aangezien ik een Samsung smartphone heb bestaat er een back-up van al mijn foto’s in Google foto’s. Hoefde ik niet eens meer eerst alles te downloaden ๐Ÿ™‚
 4. Zie je op tegen het zelf vullen van je fotoboek? Dan kan de automatisch vullen functie handig zijn! Ik paste deze twee keer toe en bracht nadien wel nog enkele wijzigingen aan.
 5. Maak gebruik van de ‘gebruikte foto’s verbergen’-functie om zeker te zijn dat je als je je foto’s zelf in je fotoboek plaatst niet tweemaal dezelfde foto gebruikt (tenzij dat natuurlijk wel de bedoeling is).
 6. Maak zeker en vast ook gebruik van de edit opties die Smartphoto aanbiedt om je foto’s net dat tikkeltje specialer te maken.
 7. Denk na over de teksten die je bij je foto’s wil plaatsen. Even geen inspiratie? Ook dat kan geen kwaad (en overkwam mij trouwens ook). Bewaar je fotoboek bij Smartphoto en doe gewoon verder wanneer je opnieuw tonnen inspiratie hebt.
 8. Bekijk je fotoboek nog even via de ‘voorbeeld’-functie voor je het finaal bestelt. Ik kreeg op die manier een erg goed idee van hoe het er effectief zou uitzien.

Fotoboek-doop-Tuur-binnenzijde-2Fotoboek-doop-Tuur-binnenzijdeFotoboek-Tuur-coverFotoboek-Tuur-binnenkant-2Fotoboek-Tuur-binnenkantFotoprints TuurIk liet de fotoboeken en fotoprints trouwens leveren in ons postkantoor want ik ben overdag niet altijd thuis. Nog geen week nadat ik alles had besteld lagen de pakjes al netjes op me te wachten. Misschien wel nog een kleine tip voor Smartphoto: bestelde producten laten leveren in 1 pakket. Ik bestelde namelijk twee fotoboeken en 1 pakje fotoprints en dat laatste werd op een andere dag en in een ander pakket geleverd dan de fotoboeken.

*Noot: bovenstaande post kwam tot stand in samenwerking met Smartphoto maar dit had geen invloed op mijn mening.

11 Comments

 1. Hilde 30/08/2017 at 19:18

  Dat ziet er inderdaad heel mooi uit. Zowel het album met de linnen kaft als die met de ringkaft. Tot hiertoe gebruikte ik de Kruidvat fotoservice en stelde ik gedurende het jaar een soort van foto jaarboek samen. Dat vulde ik dan telkens aan als er iets te doen was. Het laatste jaar kwam het er echter niet van. Goed om weten dat smartphoto ook zoveel mogelijkheden biedt.

  1. Evi 02/09/2017 at 21:33

   Thx ๐Ÿ™‚ Ik ben er zelf ook heel tevreden van!

 2. Sofie 30/08/2017 at 20:11

  Oh wat tof! Ik heb in het verleden ook vaak besteld bij Smartphoto en nooit geen klachten gehad. Ik heb 3 fotoboekjes van mijn huisdieren.

  1. Evi 02/09/2017 at 21:34

   Leuk he zo van die fotoboekjes! Nu ik ontdekt heb hoe makkelijk het is gaan er hier nog volgen ๐Ÿ˜‰

 3. Josie 31/08/2017 at 08:32

  Fotoboeken maken, ik stel dat ook altijd uit! Maar eens je ze in handen hebt, is het zo’n mooi aandenken he. Toch gans anders dan die honderden foto’s in de icloud of je google drive ๐Ÿ˜‰
  Mooi resultaat!

 4. Liese 02/09/2017 at 11:36

  Mooi. De laatste keer dat ik een fotoalbum bestelde was ik toch ontgoocheld in de prijs/grootte verhouding. Maar verder werk ik ook altijd met hen. Al jaren.

 5. Flavie 09/09/2017 at 09:39

  Wij bestellen al jaren via smartphoto en al iedere keer heel content van geweest. Dit jaar bestelden we uitnodigingen voor onze trouw, de bedankingskaartjes, het kaartje voor het lentefeest, zakjes snoep… en iedere keer snel geleverd en blij met het resultaat.

  1. Evi 13/09/2017 at 08:31

   Hier was het de eerste maar zeker niet de laatste keer ๐Ÿ™‚

 6. Leen 24/09/2017 at 14:46

  Heel mooi ventje, jullie Tuur ๐Ÿ™‚
  Ik bestelde vroeger regelmatig bij Smartphoto (en bij Foto.com), maar het komt er de laatste jaren niet meer van om foto’s af te drukken. Ik merk dat de fotoalbums van vroeger ook maar stof liggen te vergaren in de kast en da’s dan zo jammer.

  1. Evi 27/09/2017 at 07:45

   Dankjewel ๐Ÿ™‚ Hier was het de eerste keer maar zeker niet de laatste! Wij laten de fotoalbums voorlopig op tafel liggen, zodat ze inderdaad niet zomaar in de kast stof liggen te vergaren.

Leave a Reply