Life lately
Persoonlijk

As we speak #7

Het was alweer eventjes geleden dat er hier nog eens een As we speak bericht was verschenen! In deze rubriek plaats ik korte stukjes over de dingen waar ik met bezig ben of die me bezig houden. De stukjes op zich zijn niet voldoende voer voor een volledige blogpost maar wel dingen die ik graag met jullie wil delen. De mosterd voor mijn ‘As we speak’ berichten haalde ik trouwens bij Kelly en nog enkele andere bloggers die in navolging van haar dergelijke berichten publiceren.

Waar ik met bezig ben
Net als iedereen met honderd en één dingen, maar de laatste tijd toch voornamelijk met de bouw van ons huis. Nu het bouwverlof achter de rug is gaat de bouw eindelijk van start en dus dienden we werk te maken van de plannen en al een eerste selectie materialen te kiezen. Nooit geweten dat er zoveel soorten veluxen, vloeren, deurklinken, etc. bestaan. We zijn er nog niet voor alles uit maar de plannen voor de ruwbouw die zijn wel al in orde! Ook de blogchallenge van Miss Pixie houdt me flink bezig! En nu onze vakantie erop zit en het werkritme terug van toepassing is ben ik ook daar wat nieuwe dingen aan het uitproberen om voor een betere balans tussen werk en privé te zorgen.

Wat ik eet
Onlangs schreef ik dat ik absoluut die overtollige kilo’s wil kwijtraken. Het is nog steeds zoeken en het gaat met ups en downs maar waar ik intussen wel van overtuigd ben is dat het geen dieet mag zijn maar eerder een levensstijl dient te zijn. Uiteraard lette ik tijdens onze vakantie er iets minder op (daarvoor was het dan ook vakantie!) maar daarna werden de goede gewoontes terug opgenomen. Ik probeer om veel gezonder te eten en al die junkfood achterwege te laten want ik merk echt wel een verschil in mijn maag. Frisdranken kan ik intussen perfect achterwege laten. We kopen ze niet meer en ook op het werk kan ik prima aan de lokroep van die automaat weerstaan. Geef mij in de plaats maar een verfrissend flesje water met een smaakje! De afgelopen weken genoot ik trouwens ook van twee heerlijke restaurantbezoeken voor mijn verjaardag. In Gent ging ik lunchen in de Kersentuin en in Leuven ging ik dineren bij Bar Louis.

De Kersentuin
Heerlijk lunchen in de Kersentuin
Bar Louis
Smullen bij Bar Louis

Waar ik van geniet
Onze vakantie! Intussen ligt ze alweer een goeie twee weken achter ons, maar wij gingen dit jaar voor het eerst op reis met Tuur en dat beviel ons reuzegoed. Ook de week die we daarna thuis doorbrachten deed deugd. Er was tijd en ruimte voor ontspanning en ik kon werk maken van enkele lastige klusjes. In de week dat we thuis waren maakten we ook enkele uitstapjes, genoot ik van een saunabezoek met het lief en bracht ik met Tuur en mijn mama een bezoek aan Harry Malter. Dat familiepark is een absolute aanrader voor gezinnen met kleine kinderen. Ik werd tijdens de vakantie ook een jaartje ouder en vierde dat met een gezellige middag bij mijn ouders. Dat ik erg tevreden was met het cadeautje dat ik van mijn lief kreeg staat buiten kijf 🙂 En ook van een goeie vriendin kreeg ik een ongelooflijk mooi cadeautje.

Genieten collage

Op wie ik trots ben 
Mijn lief: hij heeft er een paar erg moeilijke weken opzitten maar ging er op zo een moedige manier met om. Ik ga er hier niet in detail over treden want hij houdt het liever voor zichzelf, maar ik weet niet of ik er op een even serene en rustige manier met zou kunnen omgaan als dat hij dat doet. Uiteraard ben ik ook nog steeds trots op Tuur. Sinds kort is hij aan het babbelen en zegt hij zowat alles na wat wij zeggen. Opletten geblazen dus 🙂 Al heeft het ook voordelen want als hij oei zegt weet ik dat hij iets heeft uitgespookt en het maakt het ook terug ietsje makkelijker nu hij woorden (of in ieder geval zijn variant erop) gebruikt om ons te laten weten wat hij wil.

TurWaar ik naar kijk
Bitter weinig eigenlijk de laatste tijd. Ik vind dat er tijdens de zomermaanden sowieso eigenlijk weinig te zien is op televisie en als ik mag kiezen dan geef ik er de voorkeur aan om ‘s avonds buiten op het terras te genieten van een goed boek dan binnen voor een scherm gekluisterd te zitten. Als het er dan toch eens van komt dan kijk ik naar The Americans. Sinds ik ontdekte dat deze serie te bekijken valt op Netflix ben ik seizoenen aan het inhalen.

Wat ik aan het lezen ben 
Op dit vlak gaat het erg goed! Ik las de afgelopen tijd voor mijn doen enorm veel boeken. Dat er absoluut niets op tv is zit hier natuurlijk wel voor iets tussen 🙂 Dankzij dat vele lezen gaan zowel mijn Goodsreads Reading Challenge als De Verbeelding Book Challenge erg goed vooruit. Er zaten trouwens enkele parels tussen de boeken die ik las en als er 1 boek is dat ik jullie absoluut kan aanraden dan is het Wonder. Het is zonder twijfel een van de mooiste verhalen die ik dit jaar al gelezen heb.
Screen Shot 2017-08-13 at 13.51.25Sporten
Ook dat gaat hier de laatste tijd met ups en downs. Ik probeer nog steeds om twee keer in de week te gaan joggen en slaagde er onlangs in om de kaap van 5 kilometer te overschrijden. Alleen blijf ik wel zo traag als een slak lopen en zie ik elke keer nadien zo rood als een overrijpe tomaat. Maar ik geniet er wel telkens van en het helpt me erg goed om mijn hoofd leeg te maken. En ook de yoga-oefeningen die ik dankzij de Perfect? Blogchallenge leerde kennen blijf ik af en toe doen.
Joggen collageWaar ik naar uitkijk
Ons weekendje weg dit najaar. Ik heb nog wel wat dagen vakantie die ik dien op te nemen en dus wil ik een weekendje weg met  het lief plannen. Tips voor leuke steden zowel in binnen- als buitenland zijn altijd welkom! En ook naar de bouwwerken kijk ik best wel uit, al denk ik dat daar zo nu en dan ook wel de nodige stress bij zal komen kijken. Tot slot staan er een aantal leuke evenementen en opleidingen van de Blogacademie op mijn agenda waar ik heel benieuwd naar ben.

Waar zijn jullie de afgelopen tijd met bezig geweest? 

 

 

 

 

29 Comments

 • Samaja

  Er is duidelijk veel te doen bij jullie! Bouwplannen zijn leuk, maar kunnen inderdaad veel stress met zich meebrengen. Ik hoop dat dat voor jou goed mag meevallen! Hier vooral veel gewerkt en sinds zaterdag is ons verlof begonnen. We gaan schilderwerken doen en voor de rest veel uitrusten!

  • Evi

   Het is hier inderdaad een vrij drukke periode maar dat maakt het ergens ook wel leuk 🙂 Die bouwplannen daar zal je hier regelmatig wel eens een update van lezen 😉 Geniet van je vakantie!

 • fieke

  Wauw, je reading challenge vlot goed, en we hebben precies wel dezelfde boekensmaak ook :-).
  Geniet van jullie weekendje weg, daar hebben jullie duidelijk nood aan. Ik twijfel ook om een weekendje te plannen, voor het eerst in dik een jaar even tijd voor ons tweetjes…
  Succes met de bouw, het wordt een heus avontuur!

  • Evi

   Ik kijk elke maand ook verbaasd op als ik zie hoe goed die reading challenge aan het gaan is 🙂 Die bouw, daar kijk ik ook wel naar uit! Zo een weekendje weg met zijn twee kan deugd doen. Wij deden dat vorig jaar al eens en genoten er toen echt van.

 • Marliese

  Zelfde vraag als Lieselot … En nu ik dat dan toch ineens lees, dat wil zeggen dat jij er ook zal zijn Lieselot. Hoera! Ik ga me wsl in de loop van volgende week inschrijven.

 • Lize

  Zo te lezen ben je inderdaad met veel bezig! Ik vind die “as we speak”categorie wel leuk en denk dat ik dat ga overnemen 🙂 Ik ben ook met best wel veel bezig en zo krijgen de lezers toch een beetje een update.

 • Lies

  Bezige bij jij! Veel succes met de bouwplannen. En voor een weekendje weg vind ik Boedapest een echte aanrader. Maar dichterbij zijn er uiteraard ook mooie dingen.

 • Nina

  Ik kijk er al naar uit om je terug te zien de 15 de september.

  Bouwen lijkt me een ongelofelijke uitdaging, al die keuzes en compromissen. Ben benieuwd hoe het gaat vorderen.

  Ik heb gisteren in een ruk life in sneakers gelezen. Wat een aanrader.

  • Evi

   Ik kijk er ook naar uit, naar die 15de 🙂 Naar die bouw ben ik ook benieuwd, al ben ik wel blij dat we bouwen met een firma. Bespaart ons wel al het heen en weer gehol en onderhandelen met verschillende aannemers. Die Life in sneakers las ik vorig jaar, is inderdaad een absolute aanrader he! Alleen ben ik er nog niet uit of ik haar 2de boek ook ga lezen, heb ergens wat schrik dat het misschien nooit zo goed kan zijn als het vorige.

 • Sofie

  Inderdaad gezond eten is veel beter dan diëten. Het moeten een levensstijl zijn. Ik vind dat je goed bezig bent!
  Ik ben bezig met vakantie hebben 🙂 En morgen ga ik 5 dagen dogsitten in Diksmuide.

 • Hilde

  Bij zo’n bouw komt heel wat kijken hé en dan nog de juiste keuze maken. Ik kan me volledig aansluiten bij jouw idee rond niet diëten om op gewicht te blijven, wel een manier van eten die je je eigen kan maken. Bij mij helpen de recepten van Sandra Bekkari (van de Nooit meer diëten kookboeken) met veel afwisseling, gezond en toch voldoende. Televisie kan ik ook gemakkelijk missen, in plaats daarvan houd ik me gewoonlijk creatief bezig tegenwoordig al zijn we nu toch ook blij dat we eindelijk Play in huis hebben gehaald voor avonden waarop er – inderdaad – maar weinig te zien is 🙂 . Aan binge watchen doe ik dan weer niet mee (schijnt ook niet zo gezond). Als citytrip is me vooral Barcelona bijgebleven (ik was er al twee keer) en ook Wenen (en zeker als koppel) vind ik zeker een aanrader. Ook mooi en waardevol wat je over zowel het lief als jullie zoontje schrijft.

  • Evi

   Thx! Die recepten van Sandra vind ik inderdaad supergoeie hulpmiddelen in mijn zoektocht naar een nieuwe levensstijl 🙂 En die tips voor een citytrip ga ik zeker en vast onthouden!

 • Flavie

  Leuk overzichtje… hier staat ook alles op een laag pitje: op het eten letten, sporten… en bij slecht weer kijken we ook naar Netflix (ik moet mij inhouden of ik zou een hele dag kijken 😉 ). En sinds we in verlof zijn, werd er ook héél véél gelezen… iets wat ik de laatste maanden toch gemist heb.

  • Evi

   Hahaha, zo erg is het hier nog niet gesteld met Netflix maar het werkt snel verslavend he 🙂 Wel heel fijn dat je opnieuw tijd hebt om te lezen!

 • zwartraafje

  Zo’n weekendje om de batterijen weer op te laden is leuk om naar uit te kijken. Ik ben zelf ook aan het nadenken over een manier die voor mij zou werken én er toch voor zorgt dat ik wat gewicht kan kwijtspelen. Die High Tea van afgelopen week gaat daar natuurlijk niet bij helpen maar vermits ik niet alle fruit -en groenten verdraag is het telkens een beetje zoeken naar wat wel lukt. Zelf kijk ik ook heel weinig tv. Alleen voor Game of Thrones maak ik momenteel elke maandagavond een uitzondering.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *