Varia

Geluk is besmettelijk

Geluk is besmettelijk zo blijkt uit een studie van Harvard. En dus ontwikkelde Thijs een app hierover (De Gelukzaaiers), want zeg nu zelf, wat is er mooier dan met zijn allen wat extra geluk verspreiden? Ik las over de app en deze blogchallenge trouwens voor het eerst bij Fieke (en ook hier en hier werd er al geluk verspreid) en vond het zo een mooie gedachte dat ik de blogchallenge heel graag overneem.

1. Ben je zelf soms eens op zoek naar wat meer geluk?
Ik ben er niet bewust naar op zoek, daarvoor is ons leven op dit moment ook net iets te druk met een veeleisende job, een klein kindje en een bouw maar ik probeer wel om aandacht te hebben voor kleine geluksmomenten. Als ik kan noteer ik die kleine gelukjes in mijn BuJo en zo nu en dan blog ik er ook wel eens over. Al doe ik dat laatste eigenlijk veel te weinig. Hilde bijvoorbeeld blogt er elke maand over en iedere keer moet ik glimlachen nadat ik een dergelijk bericht heb gelezen.

2. Wat maakt jou gelukkig?
Het zijn vooral kleine dingen die me gelukkig maken: een heerlijk geurende kop koffie ‘s ochtends; het lief dat in het weekend na een hele korte nacht zegt “blijf jij nog maar even liggen, ik sta wel op voor Tuur”; me in de zetel kunnen nestelen en een boek lezen; gaan joggen en vaststellen dat het beter gaat dan verwacht; onverwacht een smsje/kaartje/cadeautje/complimentje krijgen van iemand; bloggen en fijne reacties krijgen op de artikels die ik schrijf; ontmoetingen met vrienden en nieuwe kennissen; een heerlijk geurend en ontspannend bad kunnen nemen na een zware dag; een avondje thuis op de bank met het lief kunnen doorbrengen; … En zo kan ik nog wel even doorgaan 🙂

3. Maak jij anderen al eens gelukkig en op welke manier doe je dat dan?
Ik hoop dat ik anderen zo nu en dan gelukkig maak 🙂 Ik probeer er in ieder geval wel aandacht voor te hebben. Zo zeg ik steevast goedemorgen tegen collega’s, wens ik de kassiersters in de winkel een fijne avond of weekend, geef ik regelmatig een complimentje, vraag ik oprecht aan vriendinnen en goede collega’s hoe het met hen gaat en maak ik tijd om naar hun antwoord te luisteren. En ook door kennis en/of tips te delen probeer ik het leven van mijn medemens(en) net dat tikkeltje aangenamer te maken.

4.Wat ga jij doen om jezelf/anderen gelukkiger te maken?
Net als Miss Pixie ga ik proberen om wat meer werk te maken van ‘zelfgeluk’ en tevreden te zijn met mezelf. Ik ben daar namelijk niet altijd even sterk in. Ik heb me ook voorgenomen om aandacht te blijven hebben voor die kleine geluksmomenten (en er misschien ook wat vaker over te bloggen 😉 ) en ze waar mogelijk nog net iets vaker toe te passen bij mijn medemensen. Want je merkt toch echt wel een verschil als je iemand onverwacht een klein plezier kan doen, wat van mijn dag dan ook weer meteen een fijne dag maakt 🙂

5. Als je één boek of film over geluk zou mogen aanraden aan de gelukszaaiers, welke zou dat dan zijn?
Hm lastige vraag, ik heb er een tijdje over nagedacht maar om heel eerlijk te zijn kan ik me niet echt een boek of film voor de geest halen die specifiek over geluk gaan. Of in ieder geval toch niet die ik recent gezien of gelezen heb 🙂

6. Op welke drie blogs zou je graag wat geluk zaaien?
Volgende dames mogen zich helemaal uitleven: Samaja, Lieze en Sabrina. Ik kijk alvast uit naar hun posts!

Wil ook jij dit stokje overnemen? Laat het dan zeker weten in de comments hieronder. Dan kom ik ook bij jou met veel plezier lezen. 

 

13 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *