Geluk is besmettelijk

Geluk is besmettelijk zo blijkt uit een studie van Harvard. En dus ontwikkelde Thijs een app hierover (De Gelukzaaiers), want zeg nu zelf, wat is er mooier dan met zijn allen wat extra geluk verspreiden? Ik las over de app en deze blogchallenge trouwens voor het eerst bij Fieke (en ook hier en hier werd er al geluk verspreid) en vond het zo een mooie gedachte dat ik de blogchallenge heel graag overneem.

1. Ben je zelf soms eens op zoek naar wat meer geluk?
Ik ben er niet bewust naar op zoek, daarvoor is ons leven op dit moment ook net iets te druk met een veeleisende job, een klein kindje en een bouw maar ik probeer wel om aandacht te hebben voor kleine geluksmomenten. Als ik kan noteer ik die kleine gelukjes in mijn BuJo en zo nu en dan blog ik er ook wel eens over. Al doe ik dat laatste eigenlijk veel te weinig. Hilde bijvoorbeeld blogt er elke maand over en iedere keer moet ik glimlachen nadat ik een dergelijk bericht heb gelezen.

2. Wat maakt jou gelukkig?
Het zijn vooral kleine dingen die me gelukkig maken: een heerlijk geurende kop koffie ’s ochtends; het lief dat in het weekend na een hele korte nacht zegt “blijf jij nog maar even liggen, ik sta wel op voor Tuur”; me in de zetel kunnen nestelen en een boek lezen; gaan joggen en vaststellen dat het beter gaat dan verwacht; onverwacht een smsje/kaartje/cadeautje/complimentje krijgen van iemand; bloggen en fijne reacties krijgen op de artikels die ik schrijf; ontmoetingen met vrienden en nieuwe kennissen; een heerlijk geurend en ontspannend bad kunnen nemen na een zware dag; een avondje thuis op de bank met het lief kunnen doorbrengen; … En zo kan ik nog wel even doorgaan 🙂

3. Maak jij anderen al eens gelukkig en op welke manier doe je dat dan?
Ik hoop dat ik anderen zo nu en dan gelukkig maak 🙂 Ik probeer er in ieder geval wel aandacht voor te hebben. Zo zeg ik steevast goedemorgen tegen collega’s, wens ik de kassiersters in de winkel een fijne avond of weekend, geef ik regelmatig een complimentje, vraag ik oprecht aan vriendinnen en goede collega’s hoe het met hen gaat en maak ik tijd om naar hun antwoord te luisteren. En ook door kennis en/of tips te delen probeer ik het leven van mijn medemens(en) net dat tikkeltje aangenamer te maken.

4.Wat ga jij doen om jezelf/anderen gelukkiger te maken?
Net als Miss Pixie ga ik proberen om wat meer werk te maken van ‘zelfgeluk’ en tevreden te zijn met mezelf. Ik ben daar namelijk niet altijd even sterk in. Ik heb me ook voorgenomen om aandacht te blijven hebben voor die kleine geluksmomenten (en er misschien ook wat vaker over te bloggen 😉 ) en ze waar mogelijk nog net iets vaker toe te passen bij mijn medemensen. Want je merkt toch echt wel een verschil als je iemand onverwacht een klein plezier kan doen, wat van mijn dag dan ook weer meteen een fijne dag maakt 🙂

5. Als je één boek of film over geluk zou mogen aanraden aan de gelukszaaiers, welke zou dat dan zijn?
Hm lastige vraag, ik heb er een tijdje over nagedacht maar om heel eerlijk te zijn kan ik me niet echt een boek of film voor de geest halen die specifiek over geluk gaan. Of in ieder geval toch niet die ik recent gezien of gelezen heb 🙂

6. Op welke drie blogs zou je graag wat geluk zaaien?
Volgende dames mogen zich helemaal uitleven: Samaja, Lieze en Sabrina. Ik kijk alvast uit naar hun posts!

Wil ook jij dit stokje overnemen? Laat het dan zeker weten in de comments hieronder. Dan kom ik ook bij jou met veel plezier lezen. 

 

13 Comments

 1. Sofie 11/08/2017 at 21:01

  Leuk om te lezen! Die kleine gelukjes moeten we koesteren want die zorgen voor het grote geluk. Hier nog eentje die het moeilijk heeft met zichzelf te accepteren.

  1. Evi 15/08/2017 at 14:17

   Thx! En inderdaad al die kleine gelukjes samen zorgen voor het grote geluk

 2. fieke 12/08/2017 at 09:27

  Het komt toch altijd op hetzelfde neer hé: genieten van de kleine dingen…
  Bedankt dat je de tag hebt overgenomen!

  1. Evi 15/08/2017 at 14:18

   Graag gedaan 🙂 Ik vond hem heel fijn & interessant dus met veel plezier overgenomen!

 3. Annelies 12/08/2017 at 11:55

  Ik kijk er zeker naar uit om wat vaker jouw geluksmomentjes te lezen. Ik blog er sinds kort ook regelmatig over en het dwingt me echt om er bij stil te staan.

  1. Evi 15/08/2017 at 14:19

   Door erover te bloggen sta je er inderdaad bewuster bij stil he. Reden te meer om het wat vaker te doen dus ik maak er werk van!

 4. Samaja 13/08/2017 at 12:55

  Bedankt voor de tag! Ik ga er binnenkort werk van maken :-). Mooi dat je het geluk puurt uit de kleine dingen, dat lijkt me een heel goede instelling.

  1. Evi 15/08/2017 at 14:20

   Ik kijk al uit naar jouw post erover!

 5. Anna berg 13/08/2017 at 22:10

  Met wat aandacht is het niet zo moeilijk geluksbrengers te herkennen.

  1. Evi 15/08/2017 at 14:26

   Klopt als een bus, alleen moet je er inderdaad bewust wat aandacht voor hebben.

 6. Flavie 14/08/2017 at 13:18

  Het geluk zit hier en daar… vooral in het kleine 🙂

 7. zwartraafje 19/08/2017 at 15:57

  Kathleen heeft me een tijdje terug getagd en ik hoop binnenkort de tijd te vinden om de vragen ook een keer te beantwoorden. Er bewust naar op zoek gaan doe ik niet. Door er bewust elke dag voor te kiezen om me op het positieve te focussen doe ik dat misschien wel een beetje. En als er onverwachts geluksmomentjes langskomen dan probeer ik daar ook volop van te genieten én ze neer te pennen zodat ik ze niet kan vergeten.

  1. Evi 22/08/2017 at 20:59

   Ik kijk al uit naar jouw antwoorden op de vragen 🙂

Leave a Reply