Mijn favoriete podcasts van het moment – Deel III

Podcasts, ik luister er ongelooflijk graag naar (dat konden jullie hier, hier en hier al lezen). Maar door de semi-lockdown vielen mijn dagelijkse podcastmomenten serieus in het water. Intussen heb ik wel nieuwe podcastmomenten gevonden. Want wat blijkt, het is het ideale tijdverdrijf als je staat te wachten om een winkel binnen te mogen ๐Ÿ™‚ . En dus lijst ik graag even mijn favorieten van het moment voor jullie op.

Het Oord

Laten we meteen maar met een hele straffe podcast van eigen bodem beginnen: Het Oord. Een ongelooflijk spannend verhaal over een gezin dat na een serieuze tegenslag het bos intrekt. En daar een eigen gemeenschap sticht. En alhoewel het pure fictie is, zat ik vaak zo hard in het verhaal dat ik mezelf hieraan moest herinneren. Eentje om te bingeluisteren en keihard van te genieten. Al was het maar voor het Gentse accent en sommige bekende stemmen. En ja, ik was zo bij als een klein kind in een snoepwinkel toen ik hoorde dat Ellen dit najaar een nieuwe podcast uitbrengt. Je kan je wel voorstellen dat ik daar nu al reikhalzend naar uitkijk. Want ook dat belooft er eentje van formaat te worden ๐Ÿ™‚ .

Before breakfast / The New Corner Office

Zoals jullie hier al konden lezen start ik mijn dag met een morning work-out. Maar tijdens het leegmaken van de vaatwas en/of tijdens het wandelen van school naar huis luister ik tegenwoordig heel vaak naar deze podcast. Het zijn telkens hele korte afleveringen, die boordevol praktische business en werkgerelateerde tips zitten.

En sinds corona zowat de hele wereld op zijn kop zette, maakt Laura ook een nieuwe podcastreeks: The New Corner Office. Daarin behandelt ze iedere keer dingen die te maken hebben met “The new office”. Gaande van waarom je beter niet alleen luncht, tot waarom je bijvoorbeeld als ondernemer toch best wel kan starten met/investeren in een nieuwsbrief.

Doordat beide podcasts korte afleveringen aanbieden vind ik ze allebei de ideale manier om mijn werkdag met te starten!

Brand in het landhuis

Een podcast die ik ontdekte terwijl ik naar een andere podcast (Loop uit de ratrace) luisterde ๐Ÿ™‚ . Brand in het landhuis is een heel spannend verhaal over de brand in landhuis Zionsburg in Vught. En de dood van bewoner Ewald Marggraff. Doorheen de zes afleveringen probeert Simon te achterhalen wat er nu waar is van alle geruchten die over die brand en de dood van Marggraff de ronde doen.

Ik moet eerlijk toegeven: ik dacht eerst dat het om fictie ging. Maar was zo nieuwsgierig dat ik wat meer info opzocht op het internet. En daaruit bleek dat Marggraff echt bestaan heeft en de brand ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Wat er bij mij voor zorgde dat ik nog meer geboeid raakte door het verhaal. En het met zijn momenten dus niet eens zo erg vond dat de wachtrij voor de winkel soms wat lang was ๐Ÿ˜‰

Welke podcasts beluisterden jullie onlangs? Want tips voor een volgende podcast zijn hier altijd welkom!

Bron afbeelding: Canva

10 Comments

 1. Moederschip 10/06/2020 at 19:37

  Het oord vond ik ook heel goed, de brand in het landhuis kon me minder boeien. Ik ontdekte deze maand ook nog de volksjury, heerlijke true crime!

  1. Evi 04/08/2020 at 10:52

   Ik heb er al van gehoord van de Volksjury maar er zelf nog niet naar geluisterd. Al ben ik nu wel heel benieuwd geworden ๐Ÿ™‚

 2. Liese 11/06/2020 at 05:50

  Ik moet dringend een inhaalmanoeuvre doen. Maar winkelen en podcasts luisteren, dat lukt me niet (meer), teveel stress in de supermarkt momenteel ?

  1. Evi 04/08/2020 at 10:53

   In de winkel zelf luister ik ook niet hoor, dat is idd te veel stress. Maar in de wachtrij lukt het me wel ๐Ÿ™‚

 3. Sofie 11/06/2020 at 12:35

  Ik luisterde nooit podcasts wegens te weinig concentratie maar sinds ik langer onderweg ben naar het station, heb ik ze ontdekt. Ik vind het aangenaam om naar iets te luisteren terwijl ik te voet ga.
  Ik luister ’s ochtends naar eentje van de Standaard. En Nerdland vind ik ook leuk om te luisteren.

 4. Inge 11/06/2020 at 13:43

  Oh thx voor de tips!! XXX

  1. Evi 04/08/2020 at 10:54

   Graag gedaan ๐Ÿ™‚

 5. Villasappho 11/06/2020 at 21:12

  De eerste en laatste ga ik opzoeken. Bedankt voor de tip.

 6. Mie kids 16/06/2020 at 18:39

  Ga ik eens opzoeken. Ken je al de podcast ‘Ik ken iemand die?’ van Nederland? Hilarische kijk op het ouderschap :-).

  1. Evi 04/08/2020 at 10:56

   Ah neen, thanks voor de tip!

Leave a Reply