Start 2 Run: lopen met de vernieuwde app

Joggen, ik blijf er toch wel fan van. Want het blijft een van de manieren om mijn hoofd leeg te maken. En dat had ik in deze vreemde tijden absoluut nodig. Alleen ging dat joggen dit voorjaar niet helemaal zoals ik wou. En dus besloot ik om de vernieuwde Start 2 Run app eens een kans te geven.

Jullie konden het hier al lezen: ik twijfelde in april of ik met een oud schema zou starten of de vernieuwde Start 2 Run app zou proberen. Uiteindelijk werd het de vernieuwde app, want ik had eventjes geen zin in een oud schema. En ik wou eigenlijk toch wel proberen om mijn snelheid op de 5 km te verbeteren.

Start 2 Run - Rood & bezweet maar blij als een ei na een fijn loopje
Snelheid verhogen met vernieuwde Start 2 Run app

Ik had in het verleden al een paar keer met Start 2 Run gelopen en had daar telkens wat gemengde gevoelens bij. Zeker nadat ik was beginnen trainen op hartslag, want dat werkte in die app toch niet zo fantastisch goed. Maar sinds de app volledig in een nieuw jasje werd gestoken kan je daar ook zelf je hartslagwaarden ingeven. En dus besloot ik om dat een kans te geven.

Ik selecteerde meteen ook een trainingsschema en ging voor snelheid verhogen op 5km. De omschrijving had ik goed gelezen en ik voldeed aan de criteria, dus dat zou me normaal gezien moeten lukken. Maar jullie voelen het al aankomen: die trainingen liepen voor geen meter (pun intended :-)). Misschien kwam het door de vele zorgen die ik had, het minder goed slapen, …? Wat er ook van zij, ik raakte maar niet vooruit. En kwam na elk loopje teleurgestelder thuis dan voorheen.

Start 2 Run
Ander en beter schema …

En dus gaf ik er een paar dagen de brui aan en liep ik helemaal niet. Maar het bleef kriebelen. En eerlijk? Ik mistte het ook wel om een moment helemaal alleen voor mezelf te hebben, zonder het lief en Tuur in de buurt. En dus begon ik wat te snuisteren in de app en selecteerde ik een ander schema dat ik daarvoor eigenlijk volledig links had laten liggen: 5km onderhoud en snelheid verhogen.

Intussen ben ik dat schema vier weken aan het volgen. En ik moet toegeven dat ik het plezier in het lopen herontdekt heb. De trainingen duren niet te lang (het langste dat ik tot nu toe liep was 42 minuten), wat ik ideaal vind. Want als ik eerlijk ben dan had en heb ik even geen zin om trainingen van langer dan 50 minuten te moeten doen.

Niet elke training gaat even vlot, maar ik slaagde er onlangs wel in om mijn snelste vijf kilometer sinds heel lang te lopen (althans volgens mijn Garmin sporthorloge toch).

Start 2 Run - Nog steeds zo rood als een tomaat
Hoe zit het dan met die hartslag?

Ik moet er hier wel even bij vermelden dat ik het lopen op hartslag eventjes zo heb gelaten. Want zelfs al kan ik mijn eigen waarden ingeven in de app, de voorgestelde zones zijn toch niet helemaal me dat. En doen me in veel lagere zones lopen dan ik ooit moest doen toen ik een gepersonaliseerd trainingsschema had.

Let ik dan helemaal niet meer op mijn hartslag? Tuurlijk wel, dankzij de verschillende gepersonaliseerde trainingsschema die ik in het verleden had, weet ik ongeveer wel waar mijn zones zich bevinden. En let ik er dus tijdens het joggen wel wat op dat ik niet de hele tijd exponentieel boven die grenzen ga.

En in de toekomst?

Het schema dat ik momenteel volg bevat nog voor 6 weken trainingen. Wat ik daarna ga doen, dat weet ik nog eventjes niet 🙂 Eerst zien welke snelheid ik haal op die 5km op het einde van dit schema!

Hoe staat het met jouw sportieve prestaties? Probeerde jij ook al de vernieuwde Start 2 Run app uit?

5 Comments

 1. Moederschip 24/06/2020 at 12:57

  Goed zo! Sinds ik in de loopgroep zit van de Loop uit de ratrace-podcast ben ik ook weer super gemotiveerd! Ik ga eerst voor 10 km lopen en daarna pas sneller.

  1. Evi 04/08/2020 at 10:57

   Ja, ik zag in die groep dat jij idd keigoed bezig bent he 🙂

 2. Mie kids 24/06/2020 at 20:41

  Super goed bezig! Hier ben ik ook aan het lopen. Ik loop altijd wat te snel, dus ik moet erop letten dat ik rustig begin. Om het vol te houden 😉

 3. Flavie 06/07/2020 at 13:47

  Ik ben eventjes gedemotiveerd… maar ik heb mij ook de nieuwe app aangeschaft… en ik ga er terug de volle 100% voor 🙂

  1. Evi 04/08/2020 at 10:58

   Woohoow! Go go go 🙂

Leave a Reply