Inspiratielijst voor de herfstvakantie

Nog minder dan twee dagen en dan start de herfstvakantie. En sinds Tuur naar school gaat en geen middagdutje meer doet zijn vakanties hier toch wel wat uitdagender geworden. Want hij wil natuurlijk de hele tijd samen iets doen. En om niet zonder inspiratie te zitten, stelde ik een lijst met ideeën op voor de herfstvakantie.

Afgelopen zomer had ik bij Kelly van Tales from the crib een inspiratielijst voor de zomervakantie gespot. En ja, ik heb dat idee hier toen schaamteloos overgenomen en onze eigen inspiratielijst opgesteld. Omdat dat deze zomer zo goed werkte, stelde ik ook voor de herfstvakantie een inspiratielijst op. En daarvan deel ik graag een aantal ideeën met jullie!

Naar het bos gaan

Toegegeven, ik ben absoluut geen herfstmens. Maar een wandeling in het bos tijdens de herfst kan me wel enorm deugd doen. En het bos heeft hetzelfde effect op Tuur merkte ik onlangs 🙂 Ideaal om hem wat stoom te laten aflaten na binnen zitten op een regenachtige dag. Wij maakten er toen trouwens ook een heuse speurtocht van en zochten bijvoorbeeld naar paddenstoelen, vogelhuisjes, etc.

Andere buitenuitstappen die hier op de inspiratielijst staan zijn onder meer: de griezeltocht in de Plantentuin in Meise, een bezoek aan een kinderboerderij, de plaatselijke halloweentochten en nieuwe speeltuinen ontdekken met de buitenspeelkaart.

herfstvakantie
Filmnamiddag met zelfgemaakte popcorn

Tuur is nog net iets te jong om naar de bioscoop te gaan en een hele film lang stil op zijn stoel te zitten. Maar hij kijkt wel graag film. En dus kan het ook superfijn zijn om thuis gezellig in de zetel een filmnamiddag te houden. Hier staat deze activiteit alvast op de inspiratielijst voor wanneer het water giet. En we maken dan uiteraard ook eerst zelf popcorn, want dat hoort erbij!

Verder staan hier ook gezelschapsspelletjes spelen, voorlezen, puzzelen en kleuren op de inspiratielijst voor regenachtige dagen.

Bezoek eens een museum of een expo

Er zijn tal van leuke musea die best wel kindvriendelijk zijn. En dus staat ook dat op onze planning. Welke ik zoal in gedachten heb? Technopolis, de Spiekpietjes Expo in Fort Napoleon in Oostende en het Museum voor Natuurwetenschappen.

Daarnaast staat ook het maandelijkse voorleesmoment in de bib op onze agenda. Net als een bezoekje aan een binnenspeeltuin of het zwembad voor als het echt water giet.

Koken met kids

Samen koken, daar is Tuur dol op. En dus gaan we dat deze herfstvakantie ook zeker opnieuw doen. Want tijdens de week en het schooljaar is daar niet altijd evenveel tijd voor. Onze kidsproof spaghetti zal alvast op het menu staan. Maar ook deze cakejes van Mama’s Gezonde Tips wil ik nog wel eens maken met Tuur!

herfstvakantie
Playdate

Omdat Tuur enig kind is vinden wij het belangrijk dat hij regelmatig leert om samen met andere kindjes te spelen. Uiteraard leert hij dit ook in de klas. En eenmaal hij oud genoeg is gaan we hem richting scouts of chiro sturen. Maar tot dan vind ik het wel fijn om af en toe samen met hem en een ander kindje op stap te gaan of te gaan spelen. En dus staan er ook deze herfstvakantie een aantal playdates gepland.

Wat zijn jullie plannen voor de herfstvakantie? Tips voor uitstapjes en/of andere activiteiten zijn ook steeds welkom!

17 Comments

 1. Kris10 24/10/2019 at 14:01

  Rode Hondfestival in Leuven! > rodehond.be

  1. Evi 25/10/2019 at 08:52

   Thx voor de tip 🙂

 2. Els 24/10/2019 at 16:49

  Die cakejes zien er lekker uit! Technopolis deden wij onlangs nog, en vond ik echt heel fijn.

  1. Evi 25/10/2019 at 08:52

   Goed om weten dat Technopolis fijn is 🙂 En die cakejes waren ook echt lekker!

 3. fieke 24/10/2019 at 20:05

  Bij ons worden oma en opa ingeschakeld voor enkele dagen. Verder ook nog de bib, naar het bos en samen koken en bakken. En er komt ook een vriendinnetje spelen. Aan de bioscoop heb ik ook al gedacht, maar we gaan ook nog even wachten tot ze wat groter is, want stil zitten is inderdaad vaak een uitdaging 🙂

  1. Evi 25/10/2019 at 08:53

   Tuur zit ook niet lang genoeg stil hoor, dus het wordt thuisbioscoop 🙂 En fijn dat oma & opa ook even worden ingeschakeld, betekent misschien wat rust voor jullie?

   1. fieke 26/10/2019 at 09:48

    Wij moeten wel werken, maar het zal ons zeker wat extra rust geven ’s avonds.
    Tip: vanavond op Q2 is er de film van de Minions. Wij nemen ‘m alvast op, om dan ook eens van thuisbioscoop te doen 🙂

 4. Mei Qi 27/10/2019 at 10:05

  Mijn herfstvakantie zit er alweer helaas op! Een wandeling maken is altijd fijn, dat wil ik nog gaan doen 🙂

  1. Evi 03/11/2019 at 18:09

   Een wandeling is altijd fijn he 🙂 Hopelijk heb je een fijne herfstvakantie gehad?

 5. Mie Kids 27/10/2019 at 11:50

  Oh lekkere cakejes! Wij gaan spinnensoep maken (met gehaktballejes als lijf en spaghettistokken als poten). We zitten een weekje aan de zee en gaan zeker ook veel wandelen.

  1. Evi 03/11/2019 at 18:10

   Oh zalig, zo een weekje aan zee! En die spinnensoep, daar ben ik wel benieuwd naar 🙂 Dus deel gerust maar eens een recept & foto’s 😉

 6. Ilona Wielinga 27/10/2019 at 16:20

  Ik vind het ook altijd heerlijk om naar het bos te gaan, om lekker te wandelen en foto’s te schieten.

  1. Evi 03/11/2019 at 18:10

   Dat is inderdaad heerlijk he 🙂

 7. Séverine 27/10/2019 at 21:23

  Klinkt gezellig! Een heel prettige vakantie! 🙂 xx

  1. Evi 03/11/2019 at 18:11

   Thx, het was een drukke maar fijne vakantie 🙂

 8. Vanessa 04/11/2019 at 19:08

  Eerst en vooral: wat leuk om nog eens een Belgische blogger tegen te komen! Leuk lijstje ook. Ik ben ook geen herfstmens, maar met mijn dochtertje ga ik wel regelmatig naar het bos. Zij blij, mama blij 🙂

  1. Evi 05/11/2019 at 16:42

   Welkom hier 🙂 En dankjewel voor de fijne complimenten! 🙂

Leave a Reply