Zeven op zondag #15

De voorbije weken verschenen er geen Zeven op zondag postjes. Ik nam nochtans genoeg foto’s hoor. Maar december was een iets te drukke maand met de feestdagen en vakantie. Intussen is het nieuwe jaar gestart is en zit mijn eerste werkweek er op. Hoog tijd dus voor een nieuw foto-overzicht in deze Zeven op zondag.

Kijken jullie mee naar deze Zeven op zondag?

UitslapenVerbeelding-Book-Challenge-2018Carmina-BuranaSunday-runday-ook-in-het-nieuwe-jaarLekkernijenTaartTuur-met-kortgeknipte-haartjes

 1. Tijdens de kerstvakantie kregen we een gigantisch mooi cadeautje van Tuur. Hij sliep namelijk elke dag zowaar tot acht uur / half negen! Iets waar wij erg blij om waren, want zo konden wij ook wat uitslapen. En blijkbaar vindt hij dat leuk want ook dit weekend sliep hij uit!
 2. Een nieuw jaar, dat betekent ook een nieuwe Goodreads Reading Challenge en Verbeelding Book Challenge! Altijd spannend vind ik om het eerste boek te selecteren. En omdat kiezen verliezen is, lees ik er gewoon twee tegelijkertijd. Ik ben al even bezig in World Without End. En wissel sinds vrijdag af met Water for Elephants.
 3. Zaterdagavond was hier date avond want het lief en ik gingen naar Carmina Burana kijken. Het was al even geleden dat ik nog eens een balletuitvoering gezien had. En dus genoot ik er met volle teugen van.
 4. Ik ben nog wat aan het twijfelen over mijn exacte sportieve doelen voor dit jaar: trainen om de 10 kilometer sneller te lopen. Of gaan voor een verdere afstand (waar ik stiekem wel van droom). Maar dat kon me niet tegenhouden om mijn loopschoenen al aan te trekken. En een toertje te gaan joggen. Ik ben trouwens ook op zoek naar een nieuw sporthorloge, dus alle tips daarover zijn welkom!
 5. Tijdens de feestdagen werd er flink gegeten. Er waren nog een paar restjes over van dingen die we onder andere bij de koffie aten. En dus smulde ik deze week van dit heerlijke marsepeinrestje.
 6. Er werd dit weekend ook gigantisch veel taart gegeten bij ons. Zaterdag kwamen mijn ouders babysitten en hadden ze een Driekoningentaart mee. En zondag kwam mijn broer op bezoek … met inderdaad nog een taart 🙂
 7. Doorheen alle drukte de afgelopen maand bleef Tuur zijn vrolijke zelve. Hij heeft intussen door hoe je foto’s kan nemen met een smartphone. En dat als ik foto zeg hij soms eens moet poseren. Maar zo nu en dan trekt hij helemaal uit zichzelf leuke bekken. En ben ik er snel genoeg bij om ze vast te leggen!

Wat stond er de afgelopen week bij jullie op het programma? Vierden jullie ook Driekoningen met een taart? 

14 Comments

 1. Sofie 07/01/2018 at 19:28

  Oh wat fijn dat Tuur wat langer slaapt! En hoera voor de Book Challenge <3

  1. Evi 08/01/2018 at 07:37

   Wij waren daar ongelooflijk blij mee met dat lang slapen 🙂

 2. Samaja 07/01/2018 at 20:21

  Taart was er bij ons niet bij, maar wel overschot van het eten van nieuwjaar de voorbije week. Het is nu eindelijk op ;-). Wat goed dat hij zo lang sliep, de timing was prima!

  1. Evi 08/01/2018 at 07:38

   De overschotten zijn intussen bij ons op, de restjes taart werden uitgedeeld 😉 En ja he, hij had een uitstekende timing om wat langer te slapen 🙂

 3. Katrien 07/01/2018 at 21:55

  Leuke week dan toch :). Ik heb een Garmin VivoActive HR als loopklok, heel tevreden van. Maar ik wilde geen hartslagmeters rond de borst, dus daarom die gekozen. Als je dat wel wil, kan je ook de Garmin Forerunner kiezen, ook al heel veel goeie dingen over gehoord. Maar toch liever hartslag aan de pols :). Het was de investering waard!

  1. Evi 08/01/2018 at 07:41

   Ja hoor, de week viel goed mee 🙂 Ik loop al een paar jaar met een hartslagmeter rond de borst maar begin dat wat moe te worden. Dus ik zoek een alternatief met hartslagmeting rond de pols. Thx voor je tips dus 🙂

 4. Forever38.com (Vera) 08/01/2018 at 09:00

  Oh wow, de Carmina Burana, dat zal een prachtig spektakel geweest zijn !

  1. Evi 08/01/2018 at 19:21

   Dat was het inderdaad 🙂

 5. Annelies 08/01/2018 at 09:22

  Driekoningen is bij ons eigenlijk niks. Al zag ik in het weekend wel de fanfare op pad om te gaan zingen en muziek maken. Maar het is wel verloren maandag bij ons vandaag, dus geen taart, maar wel worstenbrood en appelbollen.

  1. Evi 08/01/2018 at 19:21

   Oh echt? Dat is bij ons dan weer veel minder. Hopelijk waren de worstenbroodjes & appelbollen lekker!

 6. zwartraafje 10/01/2018 at 15:04

  Tof dat jullie samen naar Carmina Burana zijn kunnen gaan. In 2016 kreeg ik van manlief tickets voor het Zwanemeer cadeau en dat was na zoveel jaren geen ballet meer gezien te hebben heel erg fijn. Eigenlijk was ik van plan om dit jaar zo weinig mogelijk leesuitdagingen te doen maar die van Kathleen was veel te leuk om hem over te slaan.

  1. Evi 11/01/2018 at 08:16

   Die van Kathleen is inderdaad superfijn he 🙂

 7. Flavie 12/01/2018 at 11:09

  Ik ben ook verzot op restjes 😉

 8. Leen 31/01/2018 at 13:40

  Driekoningen hebben wij nooit gevierd, enfin als kind gingen we dan de deuren langs al zingend, maar dat was het dan ook. Het lief verjaart op 6 januari dus sinds enkele jaren is er wél altijd taart maar dus voor een andere gelegenheid 😀

Leave a Reply