irritante sporters in de sportschool
Fitness

9 irritante sporters in de sportschool

Intussen ga ik iets meer dan een jaar wekelijks naar de sportschool. Dat levert niet alleen heel wat sportmomenten en gedachten op. Het zorgt er ook wel voor dat ik een paar terugkerende ergernissen in de sportschool heb. Of nog beter: irritante sporters in de sportschool! En het leek me wel een leuk idee te zijn om die eens op te lijsten. En te zien of ook jij je aan deze types ergert als je gaat sporten.

9 types irritante sporters in de sportschool

Negen irritante types sporters in de sportschool

Vergis je niet he, ik vind het nog altijd leuk om te gaan sporten in de fitness. Maar zo nu en dan zijn er toch echt wel wat dingen waar ik mij aan erger. Bijvoorbeeld de zweetgeur die je bij sommige al van kilometers ver ruikt. Of de bezette apparaten net wanneer ik ze ook nodig heb. De apparaten die stuk zijn. Of wanneer er gigantisch veel volk is net wanneer ik wil gaan sporten. Maar naast al die dingen zijn er nog wel wat andere ergernissen die ik heb in de sportschool:

De cafégangers

Allemaal goed en wel dat je met vrienden komt sporten in de sportschool. Maar sport dan ook effectief. In plaats van met een groepje bij een toestel te gaan staan kletsen alsof je op café bent.

Betweters van de fitness

Vreselijk irritant vind ik ze, de betweters in de sportschool. Ben ik net een oefening aan het uitvoeren, komt er wel een of andere gespierde kerel me op een autoritaire en betweterige toon zeggen dat ik het verkeerd doe. En dat ik beter dit of dat zou doen. Of nog erger: je ziet ze staren om dan meelijwekkend met hun hoofd te schudden. Versta me niet verkeerd: ik sta open voor feedback he! Maar pak het dan wel op de juiste manier aan 😉 .

De handdoekleggers, een van de irritante types sporters in de sportschool

Nooit gedacht dat dit een ding was buiten all-in resorts. Maar jawel, ook in de fitness heb je handdoekleggers. Het type sporter dat zijn/haar handdoek op een toestel legt om vervolgens eerst een ander toestel te gaan gebruiken. Kwestie van zeker te zijn dat ze alle toestellen tijdens hun work-out kunnen gebruiken.

“Mijn mama ruimt mijn rommel op” types

Zo van die sporters die een kettlebell nemen en hem niet terug leggen. Idem dito voor gewichten. Matjes. Soit, zo wat elk ding waar je oefening met kan doen. Maar evengoed de fitnesser die het vertikt om zijn leeg flesje plastic water in de vuilbak te gooien.

De gluurders

Aaaah, wat mij betreft samen met de smartphoneverslaafden en cafégangers de meest irritante sporters in de fitness. Zo het type dat je stiekem naar jou ziet staren terwijl je druipend van het zweet een oefening probeert uit te voeren. Koude rillingen krijg ik ervan!

Smartphoneverslaafden in de sportschool

Ik gebruik mijn smartphone ook in de fitness. Want ik heb een app waar mijn oefeningen in staan. Maar ik rust niet meer dan nodig. Of zeker niet als ik een toestel gebruik. Maar je hebt dus van die sporters die één reeks oefeningen doen op een toestel. En vervolgens een half uur op hun smartphone zitten. Om dan nog eens een reeks oefeningen te doen. Kwestie van het toestel of materiaal lekker lang bezet te houden.

“Regels? Die gelden niet voor mij” types

Ook dit type roept meerdere ergernissen bij mij op. Het gaat van sporters die het niet nodig vinden om een handdoek mee te nemen. Tot diegene die het niet nodig vinden om de toestellen na gebruik te reinigen. En onlangs zelfs een groepje tieners die het leuk vonden om hun voetbaloefeningen MET BAL te komen oefenen in de fitness.

Cheap-ass sporters

De sporters die te gierig zijn om een slot te kopen voor hun locker. En dus doodleuk alle spullen daar in steken en hem niet op slot doen. Tot de sporters die zelfs daarvoor te lui zijn. En alles gewoon meesleuren doorheen de fitness.

Irritante sporters in de sportschool: glammer & glitter

Toegegeven, ik vind het ook wel fijn om een leuke sportoutfit te dragen. En ja, ik zou er heel graag goed willen uitzien na een work-out. In plaats van een imitatie te doen van een overrijpe tomaat, bedekt in zweet. Maar om nu helemaal opgemaakt naar de fitness te komen alsof je naar een feestje gaat? Dat is er wat over. Net als het dragen van veel te doorzichtige, korte en weinig verhullende kleren. Uiteindelijk kom je om te sporten. Niet om een modeshow te geven.

Zeg eens, kwam jij al een van deze irritante sporters tegen in de sportschool?

12 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *