Planning, organisatie & zelfontwikkeling

How I work – Deel 1

Een goeie vier jaar geleden deelde blogster Kelly met ons hoe ze werkt. Vorige week spotte ik een update hiervan bij blogster Stephanie. Zelf vind ik dat heerlijke berichten om te lezen, want ik haal er vaak tips uit voor mijn eigen job. En dus leek het me geweldig fijn te zijn om zo een ‘how I work’ post ook eens met jullie te delen. Dus hier gaan we!

How I work

Huidige job: communicatiespecialist bij een beursgenoteerd bedrijf, na de werkuren blogster 😉
Huidige mobiele toestellen: Samsung Galaxy S6
Computer die ik momenteel gebruik: professioneel een Dell Latitude E5550, privé een Macbook

Zonder welke apps/tools/software kun jij niet werken en waarom?

Ik ben een grote fan van Google-apps. Persoonlijk vind ik ze erg eenvoudig. Wat meteen ook de reden is dat ik er gebruik van maak. Agenda’s delen we via Google Calendar, al gebruik ik voor het werk ook Outlook. Verder maak ik gretig gebruik van Google Foto’s voor de back-up van mijn foto’s. Google Drive voor het bewaren van privé-documenten. En Google Doelen om mijn loop- en schrijfsessies in te plannen. Doordat ik een Samungsmartphone heb, synchroniseert die ook perfect met al mijn Google tools. Win-win dus 🙂

Blogs lezen doe ik via Bloglovin’, mijn eigen posts schrijf ik in WordPress. Notities hou ik bij in Evernote. Doordat ze ook een app hebben kan ik ook on the go dingen bijhouden en aanvullen. De boeken die ik nog wil lezen en al las hou ik bij met Goodreads.

Foto’s bewerk ik heel vaak met Photoshop. Als ik een leuke collage wil maken doe ik dat vaak met Canva. Ook werkgerelateerd maak ik vaak gebruik van Canva, al doe ik daar ook wel regelmatig beroep op InDesign en Illustrator. Want die bieden toch net iets meer mogelijkheden. Voor het bewerken van video’s maak ik vaak gebruik van Windows Movie Maker, Premiere Pro maar ook online tools zoals Wave en Animoto. De ene biedt al wat meer opties dan de andere. Maar buiten Premiere Pro zijn ze allen erg eenvoudig qua gebruik. Wat trouwens de hoofdreden is voor alle tools die ik gebruik. Hoe eenvoudiger hoe liever ik het heb 🙂

Social media posts inplannen en bijhouden doe ik zowel professioneel als privé met Hootsuite. Al maak ik privé ook wel regelmatig gebruik van Buffer. Joggen doe ik aan de hand van de Start2Run app en Spotify.

Screen Shot 2018-02-24 at 15.34.24

Hoe ziet je bureau eruit?

Afhankelijk van waar ik werk heb ik ofwel een eigen bureau ofwel een gedeelde bureau. De dagen dat ik in Vilvoorde werk heb ik mijn eigen bureau. Buiten een scherm, toetsenbord en docking station staat er nog een telefoon op en een bureaulampje. Aan de muur hangt er een whiteboard waar ik vaak dingen op schrijf. En een voorbeeld van een videoplan 🙂 De dagen dat ik in Brussel werk, deel ik mijn bureau met collega’s op momenten dat ik er niet ben. Dus daar zorg ik ervoor dat er niet al te veel papieren blijven liggen. En ziet die bureau er eigenlijk vrij leeg uit.

Als ik van thuis uit werk gebeurt dat momenteel nog aan de keukentafel 🙂 Ergens deze zomer verhuizen we naar ons huis. En dan hoop ik stiekem dat ik een van de kamers kan inrichten als bureau. Wat ik er sowieso zou willen zetten dan is een scherm met docking station. En inspirerende posters / quotes aan de muur of een whiteboard. En verse bloemen 🙂

Wat is je beste tijdsbesparende shortcut/lifehack?

Oei dat is een moeilijke. Maar ik geloof rotsvast in voorbereiding. En dat dat je absoluut tijd kan besparen. Dus hier wordt ‘s avonds de ontbijttafel al klaargezet. En maak ik in het weekend vaak al eten voor in de week. Lang leve trouwens de gerechten van Julie en Sandra, die ik meerdere dagen in de koelkast kan bewaren!

Lamsgehakt

Wat is je favoriete to do list manager?

Ondanks dat ik een grote fan van ben van online tools gebruik ik voor het bijhouden van mijn to do’s papier en pen. Op maandagochtend noteer ik op papier de to do’s voor die week. En dagelijks hou ik ze bij in mijn Liv planner. Ik kan daar ook meteen noteren welke social media posts ik niet mag vergeten. Samen met mijn afspraken, dingen die ik niet mag vergeten, etc. Doordat ik ze op papier noteer kan ik ze ook doorstrepen als ze gedaan zijn. En net dat is de reden waarom ik zo een fan ben van papieren to do lijstjes 🙂

20180108_072809

Is er naast je telefoon en computer een gadget waar je niet zonder kan?

Mijn Ipad, e-reader, Garmin Forerunner 235 en Bose Noise Cancelling headphone. Die eerste gebruik ik vaak om ‘s avonds in de zetel blogs te lezen en te schrijven. Of mijn social media accounts wat te volgen. Mijn e-reader heb ik altijd mee in mijn handtas. Zodat ik op dode momenten zoals wachten bij de dokter, tandarts, op een afspraak, … wat kan lezen. Sinds kort heb ik ook een Garmin Forerunner 235 om mijn jogsessies bij te houden. Maar ook om wat na te gaan hoeveel stappen ik op een dag zet. En me een spreekwoordelijke schop onder mijn kont te geven als ik te lang heb stilgezeten. Mijn Bose Noise Cancelling hoofdtelefoon gebruik ik tot slot om me beter te kunnen concentreren op lawaaierige momenten.

20180224_153131

Bose-2

Morgen verschijnt deel 2 van How I work. Welke onmisbare gadgets/apps gebruiken jullie voor het werk?

Deze post is onderdeel van de 40 dagen bloggen challenge. Dit is dag 10/40.

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *