Mama zijn

5 redenen waarom op kinderloos weekend gaan een goed idee is

Sinds Tuur geboren is zijn we met een nieuwe traditie gestart: een jaarlijks kinderloos weekend. Tot nu toe gingen we nog niet echt ver en lang op weekend. Zo trokken we al eens naar Antwerpen en Middelburg. Meestal van donderdag tot zaterdag of zondag. Maar we genoten er wel telkens enorm van. En zijn dus van plan om die traditie nog lang vol te houden. Want er zijn minstens 5 goeie redenen om jaarlijks zo een kinderloos weekend in te plannen!

Tijd als koppel

Zo een paar dagen ertussen uit met ons twee laat ons toe om ongestoord tijd te maken voor ons als koppel. We proberen hier doorheen het jaar ook wel werk van te maken. En bijvoorbeeld eens te gaan eten. Of thuis een date night te houden. Maar zo een paar dagen zonder (hyper)actieve peuter geeft toch wel wat meer ademruimte 🙂 En alhoewel ik altijd mama van Tuur ga en wil zijn, voel ik me op die dagen net ietsje minder mama en terug ietsje meer lief van.

Interessante gesprekken

Zo een kinderloos weekend laat je ook toe om een diepgaand gesprek te voeren zonder je aandacht te moeten verdelen. Ouders met een peuter/kleuter zullen me zeker wel begrijpen 😉 Probeer maar eens op een terrasje, restaurant of thuis in de zetel een diepgaand gesprek te voeren en tegelijkertijd die peuter/kleuter niet uit het oog te verliezen. Of een gesprek te hebben zonder dat die kleine pruts het moeiteloos op Piet Piraat, Kabouter Plop of de Uil van de Fabeltjeskrant brengt.

20171012_175400

Culinair genieten

Iets wat wij steevast doen tijdens zo een weekend: culinair genieten. Wij eten graag, Tuur trouwens ook. We nemen hem nu al regelmatig eens mee uit eten, zodat hij van jongsaf aan leert wat het betekent om op restaurant te eten. Maar toegegeven, uitgebreid dineren in een niet-altijd kindvriendelijk restaurant, dat is te veel vragen van een actieve peuter. Als we op weekend gaan plannen we dan ook bewust dergelijke restaurantbezoeken in. En genieten we met ons twee van uitgebreid tafelen.

Ongestoord slapen

Je kan een paar nachten ongestoord slapen tijdens zo een weekend. Ok, bij mij is dat in theorie. Want in een vreemd bed slaap ik sowieso slecht. Door de korte nachten de voorbije twee jaar is mijn slaapritme trouwens sowieso niet meer wat het moet zijn. Maar toch, de dagen dat we weg zijn kan ik me gewoon omdraaien en (proberen) verder te slapen in plaats van uit dat warme bed te komen.

20160929_164638

Batterijen opladen

Je laadt je batterijen terug op. De voorbije twee jaar planden we bewust geen al te actief weekend. Eten, slapen, wat winkelen, hier en daar iets bezoeken, tijd om ongestoord een paar uur aan een stuk te kunnen lezen, … Als het kan een wellness erbij en that’s it. De rest zien we wel ter plaatste. Ideaal om de batterijen op te laden! En er nadien opnieuw terug een tijdje tegen aan te kunnen. In de toekomst wil ik ook graag terug wat cultuurbezoeken inplannen tijdens zo een weekend. Want een nieuw museum ontdekken, een concert of theathervoorstelling meepikken, ook daar laden mijn batterijen enorm van op. En voorlopig zijn ook dat dingen die iets minder makkelijk zijn met een vrolijke peuter van twee 🙂

20171015_112832

Gaan jullie regelmatig op (kinderloos) weekend?

Dit bericht maakt ook deel uit van de 40 dagen bloggen challenge. Dit is dag 8/40.

13 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *