Planning, organisatie & zelfontwikkeling

How I work – Deel 2

Een goeie vier jaar geleden deelde blogster Kelly met ons hoe ze werkt. Vorige week spotte ik een update hiervan bij blogster Stephanie. Zelf vind ik dat heerlijke berichten om te lezen, want ik haal er vaak tips uit voor mijn eigen job. En dus leek het me geweldig fijn te zijn om zo een ‘how I work’ post ook eens met jullie te delen. Gisteren verscheen deel I. Vandaag volgt deel II.

In welke alledaagse bezigheid ben jij beter dan de rest? Wat is je geheim?

Ik kan vrij goed plannen. Al is dat ook wel met een korrel zout te nemen. Ik kan namelijk erg goeie planningen opstellen. En prachtige to do lijsten maken voor mezelf. Maar dat betekent niet dat ik ze elke dag volledig haal. Of volgens mijn opgestelde planning alles kan afwerken. Waar ik dan wel weer door de band erg goed in slaag is om alles waar ik ja op gezegd heb te doen. Dat komt doordat ik een ongelooflijk groot verantwoordelijkheidsgevoel heb. En het zelf haat dat als iemand zegt dat hij iets gaat doen, dat uiteindelijk niet doet. Hoe ik dat dan allemaal bij hou? Dankzij Evernote, en mijn papieren to do lijst. Want dat geheugen van mij is natuurlijk ook niet oneindig groot.

Waar luister je naar terwijl je werkt?

Vaak zet ik Spotify op. En luister ik naar speellijsten die Spotify suggereert.

Wat ben je op dit moment aan het lezen?

De lijst van meneer Rosenblum. Ik ben nog maar een paar pagina’s ver want ik begon pas gisteren in dit boek. Dus nog geen idee van of het een goed boek is of niet.

Ben je eerder een introvert of een extrovert?

In nieuwe situaties eerder introvert. Al zou je dat niet altijd zeggen. En eerder denken dat ik een extrovert ben. Zelf denk ik eigenlijk dat ik misschien een mengeling van beide ben 🙂

Hoe ziet je slaaproutine eruit?

Ik ben al heel lang een erg slechte slaper. Ik krijg dat uitknopje in mijn hoofd namelijk maar erg moeilijk uitgezet. En dus zijn de nachten waar ik midden in de nacht wakker schiet en begin te piekeren niet meer op twee handen te tellen. Dat in combinatie met Tuur die niet altijd even goed slaapt zorgt ervoor dat ik nog steeds met een gigantisch groot slaaptekort kamp.

Maar wat ik sowieso elke avond doe voor ik ga slapen is wat lezen. Omdat het me helpt om te ontspannen. En in slaap te vallen. Ik probeer ook om steeds tussen 21u30 en 22u30 mijn bed op te zoeken. En sta in de week elke ochtend rond zes uur op. Want een vast ritme helpt me wel om beter te slapen. Net als wat lezen op mijn e-reader als ik ‘s nachts aan het piekeren ben. Of mijn gedachten neer te kriebelen.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

“Soms is goed genoeg ook ok. Het hoeft niet altijd perfect te zijn.” Ik kreeg het advies van een van mijn managers toen ik nog als communication consultant werkte. En er dag in dag uit naar streefde om perfectie aan mijn klanten te leveren. Met alle gevolgen van dien. Zij greep toen in. En gaf me de boodschap mee dat klanten en bij uitbreiding tal van andere mensen in het leven niet altijd perfectie verwachten. Integendeel, vaak is goed genoeg meer dan ok. Sindsdien probeer ik me dat motto voor ogen te houden. Ik slaag er niet altijd in. Maar de momenten dat ik er wel in slaag zorgen voor rust in mijn hoofd. En dat is een zalig gevoel.

Is er iets dat je hieraan wilt toevoegen dat ook interessant kan zijn voor je lezers? 

Doorzettingsvermogen is cruciaal! Het parcours dat ik afgelegd heb is verre van eenvoudig geweest. En ik ben al een paar keer over mijn grenzen gegaan, en met mijn hoofd tegen de spreekwoordelijke muur gebotst. Maar doordat ik goed wist wat ik wou en doorzette sta ik vandaag wel waar ik sta. Dus durf te gaan voor je dromen en de dingen die je wil. En laat je niet bij de eerste of zelfs -tigste tegenslag omver blazen. Want als je iets echt wil, dan kan je dat ook behalen. Zolang je maar blijft geloven in jezelf en blijft doorzetten.

Hoe ziet zo een how I work er bij jullie uit? Wat is het beste advies dat jullie ooit kregen?

Deze post is onderdeel van de 40 dagen bloggen challenge. Dit is dag 11/40.

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *