Life lately
Persoonlijk

As we speak #9

Het was alweer een hele poos geleden dat er hier nog eens een As we speak bericht was verschenen! In deze rubriek plaats ik korte stukjes over de dingen waar ik met bezig ben of die me bezig houden. De stukjes op zich zijn niet voldoende voor een volledige blogpost. Maar het zijn wel dingen die ik graag met jullie wil delen. De mosterd voor mijn As we speak berichten haalde ik trouwens bij Kelly en nog enkele andere bloggers die in navolging van haar dergelijke berichten publiceren. Hoog tijd voor deze As we speak nu. Lezen jullie mee?

Waar ik met bezig ben

Zoals steeds met te veel dingen tegelijkertijd om goed te zijn. Uiteraard is er nog steeds onze bouw. Die verloopt trouwens met de nodige ups en downs. En ik heb hier al meerdere keren gezegd dat ik één keer bouw en daarna nooit meer 🙂 Het plan is nog steeds om ergens deze zomer te verhuizen. Al was het maar omdat Tuur in september daar naar school gaat. Professioneel gezien is het ook een van de drukste periodes van het jaar. Maar ik leer gigantisch veel dingen bij. En heb er plezier in! En ik ben me aan het verdiepen in YNAB, dankzij de cursus van Kelly.

Wat ik eet

De komende 39 dagen ga ik nog steeds proberen om geen extra suikers te eten. Waarom? Omdat ik nog steeds een hele grote emo-eter ben. En ik echt wel eens wil proberen om van die suikerverslaving af te raken. De vastenperiode leek me hier ideaal voor te zijn 🙂 En nu ik aan het trainen ben voor die 10 miles probeer ik ook om verder gezonde gerechten te eten. De meer gezonde kookboeken worden hier dus heel regelmatig boven gehaald.

Waar ik van geniet

De snipperdagen die ik de afgelopen weken nam. En die voor de komende weken nog op de agenda staan. Ik merk iedere keer opnieuw hoeveel rustiger ons weekends zijn als ik de dag ervoor of de dag erna thuis ben. Het geeft me tijd om het huishouden al te doen. En ook wat broodnodige me-time in te bouwen, zoals genieten van een warm bad, ‘s ochtends gaan joggen of midden in de dag een boek lezen.

Waar ik naar kijk

De afgelopen weken keek ik vanop het puntje van mijn stoel naar Before we die. Een ijzersterke Scandinavische reeks op Canvas. Nu die gedaan is werd de digicorder hier geprogrammeerd om het nieuwe seizoen van Masterchef Australië op te nemen. En ja uiteraard kijk ik zo nu en dan met een half oog ook eens naar Temptation Island. Al moet ik eerlijk toegeven dat het me eigenlijk niet zo veel meer kan boeien. En ik de deelnemers best wel heel naïef vind.

Wat ik aan het lezen ben

De afgelopen weken las ik flink verder in World Without End. En dit weekend las ik die klepper van net geen 1.300 pagina’s helemaal uit. Ondanks het feit dat het echt wel een stevig boek is (letterlijk dan), vond ik het een sterk verhaal. En eentje dat ik heel graag las! Welk boek het volgende wordt, dat moet ik nog even bekijken. Maar het zal er sowieso wel eentje worden voor de Verbeelding Book Challenge.

Sporten

Dat gaat hier terug goed tegenwoordig. Of het is te zeggen: ik volg netjes het trainingsschema in de Start 2 run app voor de 10 miles. Doordat ik in februari een aantal snipperdagen had kon ik doorheen de week meer gaan joggen. Of ik die 10 miles effectief ga halen, dat valt nog te bezien. Maar het doet me in ieder geval wel heel veel deugd om drie keer in de week te kunnen gaan joggen. Mijn sessies bij mijn personal coach en de bootcamps, daar liet ik het de laatste tijd wat afweten. Maar hopelijk wijzigt mijn agenda de komende dagen en weken niet al te veel meer en dan zou ook dat wel terug goed moeten komen.

Waar ik naar uitkijk

Naar de lente en langere dagen en vooral de zon. Ik begin het nu toch wel te merken dat de winter lang genoeg geduurd heeft. De dagen worden stilaan al wat langer. Nu de temperaturen nog wat omhoog, een stralende zon elke dag en ik ga helemaal gelukkig zijn 😉

Waar zijn jullie zoal met bezig geweest de afgelopen weken? 

Dit bericht maakt ook deel uit van de 40 dagen bloggen challenge. Dit is dag 2/40.

8 Comments

 • Flavie

  Ik ben ook een emo-eter en met de komende verhuis inzicht zie ik het niet zitten om 40 dagen geen zonder suikers te eten… nadien wil ik misschien mijn best doen 😉
  Ik kijk ook graag naar series op Canvas en ook ik ben aan het kijken naar Before we die, nog enkele afleveringen te gaan.

  • Evi

   Oh ben benieuwd naar wat je ervan gaat vinden! En ja moesten wij hier verhuizen dan zou ik ook geen challenge zoals 40 dagen lang geen suikers eten aangaan. Zou niemand ten goede komen 😉

 • fieke

  Ja, die lengende dagen zijn echt geweldig hé? Vandaag hebben we een heel lange wandeling gemaakt, was echt zalig. Ik moet dringend ook nog eens een ‘as we speak’ schrijven. En andere blogberichten!

 • Leen

  ‘best wel heel naïef’ is nog een understatement; volgens mij worden die koppels echt geselecteerd volgens hun IQ en EQ. Het lijkt elk jaar erger te worden…
  Het is fijn om een doel te hebben en je daarop te kunnen richten met je goede voornemens, ik duim dat het lukt! (Ik ga sebiet nog een paasei eten. Ik kan de verleiding écht niet weerstaan….)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *