verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Gelezen in november

Net als de voorbije jaren neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge – Uitgelezen in november

De afgelopen maanden waren hier uitstekende leesmaanden. Maar in november liep het wat mis. Ik kan niet echt zeggen dat ik in een leesdip zat, want ik wou enorm graag lezen. Maar ik had precies wat te veel onrust in mijn hoofd. Waardoor ik heel moeilijk kon beslissen welke boeken ik dan wou lezen. Gevolg: ik begon in verschillende boeken te lezen. En las er daardoor maar twee volledig uit.

De butlerknop

Een vrouw breekt samen met de beste vriend van haar zoon in bij een ex-minnaar. Een tijd later wordt ze dood aangetroffen naast haar auto nadat ze op een avond is gaan joggen met een vriendin. Ze blijkt vermoord. Van In en Versavel belanden op een dood spoor, want er is geen motief en het slachtoffer werd niet seksueel misbruikt of beroofd. Is er een verband tussen de moord en de inbraak, waarbij behalve compromitterende foto’s ook bezwarende informatie over de butlerknop werd ontvreemd? Van In en Versavel onderzoeken de zaak, met op de achtergrond de dreiging van een oorlog die Europa dreigt te verscheuren. (samenvatting: boek.be)

Nadat ik in oktober Van In – Episode 1 las was ik benieuwd geworden naar wat er nu met Hannelore en de kinderen gebeurd was. En naïef als ik soms ben nam ik dit boek mee uit de bib om het te weten te komen. Maar ik was er dus aan voor de moeite want hier komen ze allemaal levend en wel aan bod. Desalniettemin was het heerlijk ontspannende lectuur en typisch wat je van zo een boek kan verwachten. Ik gebruikte het niet voor de Verbeelding Book Challenge.

JOMO

We leven drukke levens. We combineren een job met huishouden, hobby’s en familie, we willen met alles méé zijn (de trends, de mode, de actualiteit), we socializen voortdurend op de social media, we komen altijd tijd tekort. Tegelijk lijden we aan stress, burn-outs, dips, depressies. Nele Colle werkt als opruimcoach en professional organizer. In de eerste plaats helpt ze mensen om hun huis (bureau, kasten, keuken…) op orde te krijgen. Dat is een aardige eerste stap. Maar in dit boek doet ze véél meer dan dat. Ze biedt ook schitterend advies over hoe je meer rust in je leven en meer ruimte in je hoofd kan krijgen. (samenvatting: boek.be)

Ik kreeg dit boek een hele poos geleden toegestopt door Sofie van Fiekefatjerietjes. En ik ben daar alleen maar heel blij om. Want het zette me aan het denken. En deed me plannen maken om hier binnenkort ook nog eens op alle vlakken op te ruimen. Maar ik gebruikte het niet voor de Verbeelding Book Challenge.

Tussenstand

Verbeelding Book Challenge: 20/30

Goodreads: 36/25

Welke boeken lazen jullie onlangs? Tips voor de openstaande puntjes zijn ook altijd erg welkom!

6 Comments

  • Evi

   Ik las die vooral in mijn studententijd, als afwisseling van alle andere wat meer literaire werken die ik moest lezen 🙂 En nu vind ik ze soms wel fijn om te lezen als ik echt geen zin heb om veel na te denken bij een boek. Maar ik blijf ook bij het idee dat je vooral moet lezen waar je zelf zin in hebt 😉

 • Katrien

  Ik ben ook opnieuw aan JOMO begonnen. Maar ik ben bang dat het mij niet zal kunnen helpen. Opruimen is mijn probleem niet en dat lost geen rusteloos hoofd op. Maar ze mag me nog verrassen in de komende hoofdstukken!

  • Evi

   Goh, ik dacht dat opruimen hier geen probleem was, maar ik moest na het lezen toch vaststellen dat ik er nog wat extra werk kan van maken. Of het mijn rusteloze hoofd gaat helpen, daar heb ik dan ook wel weer wat twijfels bij.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *