loopgelukjes
Hardlopen

11 van mijn kleine loopgelukjes

Nadat mijn Start 2 run schema er op zat heb ik even getwijfeld. Maar uiteindelijk contacteerde ik Energy Lab opnieuw voor een nieuw loopschema. Eentje gebaseerd op mijn hartslag en resultaten uit mijn lactaattest. En sinds ik dat schema volg, gaat het lopen opnieuw een pak vlotter en ken ik ook opnieuw tal van kleine loopgelukjes.

Sinds ik opnieuw met een schema loop gaat het joggen hier dus niet alleen een pak vlotter. Ik geniet er ook opnieuw veel meer van. Zo hard zelfs dat ik na het lezen van Inge haar 29 kleine loopgelukjes besloot om die van mij ook eens op te lijsten ๐Ÿ™‚

loopgelukjes
11 van mijn kleine loopgelukjes
 1. Een warme douche na een toertje joggen in de kou. En mijn hele huid die dan tintelt. Ja ik kan daar van genieten ๐Ÿ™‚
 2. Gaan joggen bij vrieskou. Ok, ik weet het, ik ben een rare op dat vlak. Maar ik hou daar enorm van. Het is dan heerlijk koud buiten, maar na een tijdje lopen merk ik dat niet meer en heb ik het warm hoor. En dat laagje ijs op alles in de natuur, ik vind dat prachtig. Bovendien merk ik dat vrieskou mijn loopprestaties precies wel ten goede komt ๐Ÿ™‚
 3. Net voor een immense plensbui uit de hemel valt terug thuis komen van mijn looptoertje. Want joggen in de regen, ik hou er niet van ๐Ÿ™
 4. Merken dat mijn intervaltraining (relatief) vlot ging. Het blijft een van mijn minst favoriete trainingen, maar ik merk wel dat ik er beter in word.
 5. De geweldig fijne playlist #lopentrut van Josefien. Die is keigoed. En motiveert me elke keer opnieuw, zelfs als ik er eerst wat tegen op zie om te gaan joggen.
 6. Mijn horloge die nieuwe records aangeeft. Een geweldig snelle loper ga ik nooit worden. Maar als ik mijn eigen record verbeter, dan zorgt dat hier toch voor een vreugdedans.
 7. Eindelijk de moed hebben om in het donker te gaan joggen. En merken dat dat best meeviel. Ok toegegeven, het was hier twee keer tussen 19u en 20u ‘s avonds. Maar toch, ik overwon een drempel!
 8. De rust die lopen mij brengt. Mijn dag mag nog zo zwaar of moeilijk zijn geweest, een toertje lopen zorgt voor rust bij mij.
 9. Mijn sporthorloge tout court. Ik loop er al een hele poos mee. Er zijn zelfs al wat krassen op. Maar hij blijft geweldig goed meewerken. En ik hoef nooit op een GPS signaal te wachten.
 10. Aanmoedigingen krijgen. Ik loop vaak in onze wijk en buurt. En kom dus zo nu en dan wel al eens wandelaars, fietsers, … tegen. Zelf knik ik steevast vriendelijk. Maar zo nu en dan zijn er ook (wel al wat oudere mensen) die terug knikken en me aanmoedigen. Zalig vind ik dat ๐Ÿ™‚
 11. Mijn heerlijk verfrissend drankje nadien! Heel vaak drink ik na mijn douche een flesje Vit-Hit, een van mijn favoriete na-het-sporten drankjes. En dan kan ik daar ook echt intens van genieten ๐Ÿ˜‰

Sporten jullie ook? Wat zijn jullie kleine geluksmomenten dan?

16 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *