11 van mijn kleine loopgelukjes

Nadat mijn Start 2 run schema er op zat heb ik even getwijfeld. Maar uiteindelijk contacteerde ik Energy Lab opnieuw voor een nieuw loopschema. Eentje gebaseerd op mijn hartslag en resultaten uit mijn lactaattest. En sinds ik dat schema volg, gaat het lopen opnieuw een pak vlotter en ken ik ook opnieuw tal van kleine loopgelukjes.

Sinds ik opnieuw met een schema loop gaat het joggen hier dus niet alleen een pak vlotter. Ik geniet er ook opnieuw veel meer van. Zo hard zelfs dat ik na het lezen van Inge haar 29 kleine loopgelukjes besloot om die van mij ook eens op te lijsten ๐Ÿ™‚

loopgelukjes
11 van mijn kleine loopgelukjes
 1. Een warme douche na een toertje joggen in de kou. En mijn hele huid die dan tintelt. Ja ik kan daar van genieten ๐Ÿ™‚
 2. Gaan joggen bij vrieskou. Ok, ik weet het, ik ben een rare op dat vlak. Maar ik hou daar enorm van. Het is dan heerlijk koud buiten, maar na een tijdje lopen merk ik dat niet meer en heb ik het warm hoor. En dat laagje ijs op alles in de natuur, ik vind dat prachtig. Bovendien merk ik dat vrieskou mijn loopprestaties precies wel ten goede komt ๐Ÿ™‚
 3. Net voor een immense plensbui uit de hemel valt terug thuis komen van mijn looptoertje. Want joggen in de regen, ik hou er niet van ๐Ÿ™
 4. Merken dat mijn intervaltraining (relatief) vlot ging. Het blijft een van mijn minst favoriete trainingen, maar ik merk wel dat ik er beter in word.
 5. De geweldig fijne playlist #lopentrut van Josefien. Die is keigoed. En motiveert me elke keer opnieuw, zelfs als ik er eerst wat tegen op zie om te gaan joggen.
 6. Mijn horloge die nieuwe records aangeeft. Een geweldig snelle loper ga ik nooit worden. Maar als ik mijn eigen record verbeter, dan zorgt dat hier toch voor een vreugdedans.
 7. Eindelijk de moed hebben om in het donker te gaan joggen. En merken dat dat best meeviel. Ok toegegeven, het was hier twee keer tussen 19u en 20u ’s avonds. Maar toch, ik overwon een drempel!
 8. De rust die lopen mij brengt. Mijn dag mag nog zo zwaar of moeilijk zijn geweest, een toertje lopen zorgt voor rust bij mij.
 9. Mijn sporthorloge tout court. Ik loop er al een hele poos mee. Er zijn zelfs al wat krassen op. Maar hij blijft geweldig goed meewerken. En ik hoef nooit op een GPS signaal te wachten.
 10. Aanmoedigingen krijgen. Ik loop vaak in onze wijk en buurt. En kom dus zo nu en dan wel al eens wandelaars, fietsers, … tegen. Zelf knik ik steevast vriendelijk. Maar zo nu en dan zijn er ook (wel al wat oudere mensen) die terug knikken en me aanmoedigen. Zalig vind ik dat ๐Ÿ™‚
 11. Mijn heerlijk verfrissend drankje nadien! Heel vaak drink ik na mijn douche een flesje Vit-Hit, een van mijn favoriete na-het-sporten drankjes. En dan kan ik daar ook echt intens van genieten ๐Ÿ˜‰

Sporten jullie ook? Wat zijn jullie kleine geluksmomenten dan?

16 Comments

 1. Chez Julie 27/11/2019 at 19:03

  Die douche achteraf: jaaaaaaaa! Koude deert me ook niet zo: een beetje lastig in het begin, maar daarna krijg ik er vooral een serieuze boost van. Of zou dat aan het vooruitzicht aan een warme douche liggen? ?

  1. Evi 10/12/2019 at 19:57

   Hahahaha, ik heb me dat ook al vaak afgevraagd ๐Ÿ˜‰

 2. Villasappho 27/11/2019 at 23:04

  Ik ben een fietser en wat me daar vooral blij aan maakt is als ik onderweg mooie foto’s kan maken. Maar een mooi nieuw pad, daar geniet ik ook van.

 3. Josefien 28/11/2019 at 12:37

  Mmmmmmm Vit-Hit!!!! Hier ook ๐Ÿ™‚
  Zalig dat mijn playlist jou zo motiveert!
  JUST GO RUN & HAVE FUN <3

 4. fieke 28/11/2019 at 16:22

  Ik blijf zo veel bewondering hebben voor mensen die lopen!
  Hier blijft het bij wandelen, fietsen en zwemmen. Bij mij brengt bewegen rust in mijn hoofd, maar ook verheldering. Als ik een probleem heb, of ergens vast mee zit, brengt bewegen / sporten / buiten zijn vaak een andere kijk op de zaak, of zelfs een oplossing, of inspiratie voor het รฉรฉn of het ander. Ik moet mezelf er alleen voldoende aan herinneren om ook echt te vertrekken of te beginnen met bewegen / sporten, zeker in deze donkere dagen…

  1. Evi 10/12/2019 at 19:59

   Die rust in mijn hoofd & verheldering krijg ik ook heel vaak door te gaan sporten of gewoon zelfs buiten te gaan wandelen. En hier geldt het omgekeerde eigenlijk: ik heb enorme bewondering voor mensen die gaan zwemmen ๐Ÿ™‚

 5. Flavie 30/11/2019 at 07:49

  Als ik dit lees, is lopen echt een plezier… jammer dat het mijn sport niet is.
  Wij gaan nu wekelijks wandelen aan een stevig tempo… na het werk gaan we ook geregeld gaan wandelen en op zondag ga ik naar de groepsles ‘Get in Shape’, echt iets voor mij. Blij dat ik iets gevonden heb dat mij volledig ligt en dat ik samen met Zoetie kan doen.

  1. Evi 10/12/2019 at 20:00

   Ik vind lopen inderdaad heerlijk om te doen ๐Ÿ™‚ Maar je moet vooral iets vinden wat jij graag doet he, anders hou je dat niet vol.

   Die Get in Shape lijkt me ook wel iets fijn te zijn!

 6. Omdenken: Joggen kan zomaar meevallen! - Veroniqzelf 03/12/2019 at 07:03

  […] … zoals bijvoorbeeld de lijstjes van Evi in 11 van mijn kleine loopgelukjes of Inge in 29 KLEINE LOOPGELUKJES DIE MIJ ALTIJD CRAZY HAPPY […]

 7. nicole orriens 03/12/2019 at 09:05

  Ik merk ook altijd dat ik het vanzelf warm krijg. Die kou voel je maar een kleine tien minuten, en dan word je helemaal warm van de beweging.

  1. Evi 10/12/2019 at 20:01

   Inderdaad! En die douche nadien, daar kijk ik ook altijd naar uit ๐Ÿ™‚

 8. Leen 26/12/2019 at 10:45

  O jaaa, joggen bij vrieskou is heerlijk! En de douche daarna nog tien keer zo geweldig! ๐Ÿ˜€

 9. Katrien 29/12/2019 at 23:18

  Ik hou vooral van de vroege ochtendloopjes. De rust, de kalmte, de beestjes die ik tegenkom … En het feit dat er nog een hele dag voor je ligt als je onder die douche uit bent. ZALIG!

  1. Evi 30/12/2019 at 18:30

   Die vroege ochtendloopjes daar kan ik ook van genieten ๐Ÿ™‚

Leave a Reply