verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Maart

Net als de voorbije twee jaar neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Leesupdate maart 2018

Maart was geen topper op het vlak van lezen. Ik merkte vooral dat de drukke dagen op het werk hun impact op me hadden. Desondanks slaagde ik erin om twee boeken uit te lezen, waarvan een voor de Verbeelding Book Challenge.

Allegiant

The faction-based society that Tris Prior once believed in is shattered. Fractured by violence and power struggles and scarred by loss and betrayal. So when offered a chance to explore the world past the limits she’s known, Tris is ready. Perhaps beyond the fence, she and Tobias will find a simple new life together. Free from complicated lies, tangled loyalties, and painful memories. But Tris’s new reality is even more alarming than the one she left behind. Old discoveries are quickly rendered meaningliess. Explosive new truths change the hearts of those she loves. And once again, Tris must battle to comprehend to complexities of human nature – and of herself. While facing impossible choices about courage, allegiance, sacrifice, and love (samenvatting: goodreads.com)

Vorig jaar las ik de eerste twee delen van de Divergentreeks. Maar het derde deel lezen, daar kwam het nooit van. Tot nu dus. Want ik had wat nood aan luchtige lectuur 🙂 Net als de vorige delen leest ook dit boek erg vlot. En kon het einde me toch nog verrassen. Een aanrader dus als je op zoek bent naar luchtige fictie.

Empress

In seventh–century China, during the great Tang dynasty, a young girl from the humble Wu clan entered the imperial gynaecium, which housed ten thousand concubines. Inside the Forbidden City, she witnessed seductions, plots, murders, and brazen acts of treason. Propelled by a shrewd intelligence, an extraordinary persistence, and a friendship with the imperial heir, she rose through the ranks to become the first Empress of China.

On the one hand, she was a political mastermind who quelled insurrections, eased famine, and opened wide the routes of international trade. On the other, she was a passionate patron of the arts who brought Chinese civilization to unsurpassed heights of knowledge, beauty, and sophistication. And yet, from the moment of her death to the present day, her name has been sullied, her story distorted, and her memoirs obliterated by men taking vengeance on a women who dared become Emperor. For the first time in thirteen centuries, Empress Wu flings open the gates of her Forbidden City and tells her own astonishing tale–revealing a fascinating, complex figure who in many ways remains modern to this day (samenvatting: goodreads.com) 

Voor puntje 24 van de Verbeelding Book Challenge was ik op zoek naar een boek dat zich afspeelt in China. Na wat zoeken op Goodreads kwam ik op dit boek uit. En het zag er me wel interessant uit. Zeker omdat ik graag historische fictie lees, en al helemaal als die gaat over sterke vrouwen. Het duurde even voor ik echt in het verhaal zat. En ook daarna bleef het een beetje worstelen. Al was het maar omdat ze regelmatig eens veranderen van namen, als iemand bijvoorbeeld verbannen werd. Naar het einde toe vond ik het hele verhaal zelfs wat langdradig worden. Misschien ligt het aan het feit dat China nogal ver van mijn bed is, maar mijn voorkeur gaat precies nog steeds uit naar verhalen die zich afspelen in Tudor Engeland 🙂

Een volledig overzicht van de Verbeelding Book Challenge 2018 vind je hier.

Welke boeken lazen jullie in maart? Suggesties voor de openstaande puntjes zijn ook steeds welkom! 

6 Comments

 • Annelies

  Oh dat boek over Wu lijkt me wel interessant, maar jammer dat het zo langdradig is. Hier is het de laatste tijd ook gene vette qua lezen dus dan grijp ik ook naar luchtigere boeken merk ik.

  • Evi

   Ik vond het ook jammer want zag er zo interessant uit. Ik merk dat vaak dat ik luchtigere boeken lees op momenten dat het lezen niet zo vlot gaat. Al helpt een weekje vakantie ook wel want deze week meteen een nieuw boek uitgelezen 🙂

 • Hilde

  Als je graag historische romans leest, kan ik jou ‘Schoonheid & schande’ (de Borgia’s) van Sarah Dunant aanraden. Ik las het voor de VBC in maart (-> een boek met een alliteratie in de titel). M’n update is intussen ook gepost 😉

  • Evi

   Ah ik denk dat ik die in het Engels heb liggen (Blood & Beauty) dus thx voor de tip 🙂 Straks er eens in beginnen, want jouw andere tip (Het meisje in de rode jas) was een schot in de roos!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *