Hardlopen

Mijn 15 favoriete loopsongs

Gaan joggen zonder dat er muziek in mijn oren knalt of dat ik naar een podcast luister, ik kan dat niet. Welke liedjes er dan specifiek door mijn headset te horen zijn, dat hangt van het moment af. Al heb ik er wel een paar die ieder looptoertje aan bod komen. En die loopsongs lijst ik graag voor jullie op.

Mijn 15 favoriete loopsongs van het moment

Muziek speelt toch best wel een grote rol in mijn leven. Van zodra ik in de wagen zit staat de radio aan. En als ik daar niets naar mijn zin vind, zet ik vrij snel één van mijn Spotifylijsten op. Of luister ik naar een podcast. Gaan joggen zonder muziek, dat is dan ook absoluut uit den boze. Zeker tijdens wat moeilijkere momenten kunnen bepaalde liedjes me er dan echt doortrekken.

Maar omdat mijn Spotify Running lijst veel groter is dan de 5 liedjes die ik vorig jaar oplijstte selecteerde ik voor jullie mijn 15 favoriete loopsongs van het moment!

loopsongs
Intro – The XX

Dit nummer leerde ik kennen dankzij de #lopentrut speellijst van Josefien op Spotify. En sindsdien ben ik er grote fan van.

In My Mind – Dynoro & Gigi D’Agostino

Als tiener was ik best wel fan van Gigi. En doordat we op dit nummer ook dansen tijdens de Fitness Dance lessen herontdekte ik hem een beetje.

Blah blah blah – Armin Van Buuren

Nog zo een nummer waarop we tijdens de Fitness Dance lessen helemaal uit de bol gaan. En dat ik zo nu en dan ook wel eens opzet in de wagen na een stressvolle dag.

Gloria – Umberto Tozi

Ook dit nummer ontdekte ik via de looplijst van Josefien. En wat een geweldig nummer is dit zeg! Ok, volledig fout, maar als ik eerlijk ben het geeft me op moeilijke momenten een extra boost om er volledig voor te gaan.

loopsongs
Control – Junk Project

Tja, ik was een tiener in de nineties he 🙂 Al was ik niet zo een stevig feestbeest en ontdekte ik dergelijke liedjes vooral op de plaatselijk voetbalfuiven. Maar wat stevige beats zo nu en dan, daar blijf ik wel fan van. En ik heb ze af en toe ook wel nodig tijdens het lopen om me vooruit te helpen.

Life is a mystery – Atlantis 6

Die playlist van Josefien zorgde best wel wat voor inspiratie, want ook dit nummer haalde ik daaruit. Ik kende het totaal niet, wat tot verontwaardigde reacties leidde op Instagram. En van mijn lief. Want blijkbaar was het in de jaren ’90 een megagrote hit. Daar gaat dus mijn reputatie van feestbeest 😉

Banaan – Je Broer

Tja, soms moet er gewoon echt eens een heel fout nummer tussen zitten 🙂

Cry for you – September

Een geweldig fout meezingnummer. En eentje dat ik zo nu en dan ook in de wagen uit volle borst (en keivals) meebrul!

loopsongs
Changed the way you kiss me – Example

En ook deze is zo fout dat hij terug goed wordt. Geen diepzinnige lyrics, niet te veel om over na te denken. Maar wel heerlijk stevige beats.

Major Tom – Peter Schilling

Soms zit er ook echt wel een vreemde eend in de bijt in mijn muziekkeuze. En deze is er zo eentje. Maar ik blijf dit een steengoed nummer vinden waar ik instant vrolijk van word.

Run Run Run Run – School is cool

Zouden er lopers bestaan die dit nummer niet goed vinden? 🙂 Ik vind het alvast een zalig nummer. Bovendien is de tekst me met zijn momenten op het lijf geschreven.

Ellie – Regi

Milk Inc. ik was daar dus fan van. Ik vond dat oprecht geweldig goeie muziek. Van die “waar zijn die handjes” was ik net iets minder fan 🙂 Maar dit vrolijke nummer van Regi kan me dan weer wel bekoren.

loopsongs
Electricity – OMD

Het is vooral via mijn papa dat ik OMD leerde kennen. En dat ik best wel fan werd van dit nummer. Tijdens het joggen kan ik er echt van genieten als dit nummer voorbijkomt op mijn playlist.

Niggas in Paris (instrumental) – The beat mechanics

Nog zo een vreemde eend in de bijt. Maar wat een heerlijk nummer. De versie met lyrics, daar heb ik niets mee. En staat bijgevolg ook niet in mijn playlist. Maar deze versie daarentegen heb ik al grijs gedraaid.

Running low – Netsky & Beth Ditto

Ik zag Netsky ooit aan het werk op Tomorrowland en was toen wel onder de indruk. Dit nummer met Beth Ditto is een zalige meebrulsong die vol power zit. En dus absoluut tot mijn favoriete loopsongs van het moment behoort.

Hebben jullie favoriete sportnummers? Of nummers waarop jullie keihard uit de bol gaan of meebrullen in de wagen of in de woonkamer? Dan hoor ik dat heel graag in de comments 🙂

12 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *