Kookboek review

It’s veggie BBQ time!

Afgelopen zaterdag zette ik onze vakantie meteen goed in met een workshop veggie BBQ time. Het was letterlijk en figuurlijk bakken geblazen, want de zon was meer dan van de partij. Maar ik smulde ook van heerlijk vegetarische gerechten. En ontdekte een prachtige locatie in Overijse.

Om de vakantie goed te starten, sloegen The Bio Veggie Company, Stroomop en drie geweldige foodbloggers de handen in elkaar. En organiseerden zij een veggie BBQ workshop. Ik mocht erbij zijn en van al dat lekkers proeven!

The Bio Veggie Company

Diegene die me al even volgen weten het al: ik ben een grote fan van vegetarisch eten. Ik had dus wel al van The Bio Veggie Company gehoord. Maar nog niet de kans gehad om hun producten te proeven. Gelukkig kwam daar afgelopen weekend verandering in.

Voor zij die The Bio Veggie Company nog niet kennen: het is een initiatief van natuurvoedingsmerk De Paddestoel. Met als missie aantonen dat biologisch vegetarisch eten absoluut niet saai hoeft te zijn. Integendeel zelfs, dat kan heel hip, trendy en vooral ook overheerlijk zijn!

veggie
Stroomop

Stroomop daarentegen, daar had ik nog niet van gehoord. Verwarmen met pellets natuurlijk wel 🙂 En zaakvoerder Ludwig doet er absoluut alles aan om milieuvriendelijk verwarmen met pellets en hout te promoten. En om ook BBQ’en wat milieuvriendelijker te maken introduceren zij de Häussler pelletgrill op de Belgische markt.

Toegegeven het prijskaartje voor deze BBQ is niet navenant. Maar ik mocht aan de levende lijve ondervinden dat er wel heel wat voordelen zijn. Zo is hij op amper 10 minuten warm. Je moet niet staan sukkelen met kolen en aanmaakblokjes. En er was ook beduidend minder rook aanwezig.

veggie
De workshop

Na een heerlijk verfrissend welkomstdrankje kregen we eerst wat uitleg door Ludwig over de pelletgrill. En daarna mochten we de handen uit de mouwen steken! Verdeeld over drie groepjes gingen we aan de slag. Want drie geweldige foodbloggers hadden enkele heerlijke gerechten gecreëerd met de producten van The Bio Veggie Company. Die werden trouwens gebundeld in een BBQ receptenboek waarin de drie foodies ons meenemen op een culinaire trip rond de wereld!

Ik zat in het team van topchef Jelle van The Messy Chef. Een heerlijk nochalante (uiteraard positief bedoeld!) kerel die me meteen geruststelde toen ik zei dat ik geen grote keukenchef was. Samen met de rest van het team maakten we een Afrikaans getint gerecht. Een champignonburger met ras el hanout mayonaise en gepekelde wortel en komkommersalade klaar om duimen en vingers bij af te likken!

Het grillen van de burgers nam een mannelijk teamlid voor zijn rekening (eventjes alle cliché’s bevestigen :-)). Wortels raspen en mayonaise klaarmaken nam ik voor mijn rekening. Wat me vooral verbaasde: hoe snel dit heerlijke gerecht klaar was. En dat geldt eigenlijk ook voor de gerechten die de andere twee teams klaarmaakten.

veggie

Nadien verorberden we samen met de andere groepjes alle gerechten. Het team van Wavemakers had enkele heerlijke side dishes voorzien. En ook de creaties van Elle van A Pinch of Odelle en Sin van Healthy Food Makes you Feel Good zagen er verrukkelijk uit. Ik nam alvast de recepten mee naar huis en ga ze hier binnenkort eens uitproberen! Al zal dat wel op een gewone BBQ zijn vermoed ik 😉

veggie
veggie
veggie

Noot: ik werd voor deze workshop uitgenodigd maar dat deed geen afbreuk aan mijn eerlijke mening. Foto’s: eigen foto’s + enkele foto’s van Wavemakers PR genomen door Bert Dekelver-Vandenwaeyenberg.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *