Fotografie

Onze quarantaine in zeven foto’s

Onlangs was het zover. En legden we alledrie een positieve PCR test af. Het verdict was meteen duidelijk: allemaal in isolatie. Net voor de start van onze isolatie zag ik bij collegablogster Kelly een bericht verschijnen waarin zij haar quarantaine samenvatte in 9 foto’s. En ik besloot prompt om hetzelfde te doen 🙂 .

Met ons drie in isolatie

We waren stiekem al aan het denken dat wij keihard immuun waren voor corona. Maar niets was minder waar. Want jawel hoor, ook wij kregen de eer en het genoegen om nog eens een poosje op elkaars lip te leven.

Gelukkig was niemand van ons er doodziek van. Tuur heeft er geen last van gehad. Het lief voelde zich wel beroerd, had last van een stevige hoest en immense vermoeidheid. Ik had gelijkaardige symptomen maar in mindere mate. Een stevige verkoudheid, met een immense vermoeidheid. En toch wel wat ademnood als ik te snel of te vaak de trap opging.

Voor we in quarantaine gingen, had ik al in mijn hoofd om terug wat meer foto’s te nemen van alledaagse situaties. En dus besloot ik tijdens onze isolatie al vrij snel om het voorbeeld van collegablogster Kelly te volgen en onze quarantaine in zeven foto’s samen te vatten.

Onze quarantaine/isolatie in zeven foto’s

quarantaine

De eerste dagen van onze isolatie vielen goed mee. We zagen het allemaal nog rooskleurig in. En speelden vrolijk verstoppertje in huis.

quarantaine

Thuisonderwijs, daar doet Tuur zijn school niet meer aan mee. Maar hij zit natuurlijk wel in het eerste leerjaar. En was totaal niet ziek. Om ervoor te zorgen dat hij geen al te grote achterstand zou oplopen, gaf de juf al zijn boeken mee aan een vriendje. En stuurde ze me elke dag wat zij in de klas gingen doen. Waarna wij dat thuis ook deden met Tuur. Ik verschoot mij een bult toen ik zag hoeveel leerstof die gastjes op een dag verwerken. En overweeg een carrière als leerkracht nu absoluut niet meer 🙂 .

quarantaine

Tuur bruiste van de energie. Wij daarentegen iets minder. Wat vooral ‘s avonds dramasituaties opleverde. Want Tuur die had geen zin om te gaan slapen. En deed liever onnozel terwijl hij zijn pyjama moest aandoen. Moeder stond erbij, werd boos, nam foto’s, koelde wat af en las een verhaaltje voor.

quarantaine

De lessen LO, die sloegen we wijselijk over. Maar we deden wel aan lichaamsbeweging als de zon scheen. Want dan staken we Tuur in de tuin. Zodat hij wat energie kwijtraakte. En wij heel even een moment van rust hadden. Of af en toe mee frustraties probeerden kwijt te raken. Door eens keihard met de basketbal te gooien bijvoorbeeld 😉 . Want die hele isolatie leerde me hoe hard ik sporten intussen nodig heb om om te gaan met dingen zoals stress en frustraties.

quarantaine

Na een paar dagen was de fun van thuisonderwijs er wel af. En worstelde ook ik meer en meer met de balans tussen het huishouden, werken (ahja want niet ziek), zorgen voor Tuur, het lief en mezelf. We voelden ons bij momenten allemaal zoals Tuur hier op de foto. En snakten naar het moment dat het allemaal achter de rug zou zijn.

quarantaine

Naar het einde van onze quarantaine was Tuur het zelfs moe dat ik foto’s van hem nam 🙂 En kreeg ik vaak ofwel een hand voor mijn lens. Of trok hij zodanige bekken dat de foto op niets meer trok. Of zijn favoriet: hij heeft door dat als hij snel heen en weer loopt ik geen deftige foto kan trekken. Een voorbeeld daarvan? De eerste foto in deze blogpost. En let vooral op zijn gezichtsuitdrukking, die laat heel goed zien hoeveel fun hij er in heeft 🙂 .

quarantaine

Tijdens onze quarantaine kookte ik 90% van de tijd enorm gezond. Maar het einde van die periode, dat vierden we met frietjes van de frituur! En die hebben enorm gesmaakt 🙂 .

En nu?

Intussen zit onze isolatie er op. En mogen we ons terug onder andere mensen begeven. Ik ben immens blij dat ik terug kan gaan sporten. Tuur dat hij terug mag spelen met zijn vriendjes. En het lief dat er terug wat rust in huis is 🙂 .

We zijn vooral ook heel blij dat niemand van ons er echt doodziek van was. En dat we het alledrie tegelijkertijd hadden. Want zo zijn we er wel in één keer van af. Ik ontdekte een aantal dingen over mezelf. En heb me voorgenomen om blijven foto’s te nemen van alledaagse situaties. Al mag dat vanaf nu wel zonder corona in huis zijn 😉 .

Jij al in quarantaine / isolatie moeten gaan?

18 Comments

 • Katrien

  Wij gingen met twee in isolatie eind 2020 al, de perversie van Corona 😄. Twee weken lang samen thuis, daarna beperkte het zich tot een keer 3 dagen wegens hoogrisicocontact maar uiteindelijk negatieve PCR-test. Dus voorlopig zijn we er ook goed vanaf gekomen gelukkig! Blij dat het daar al bij al ook relatief vlot verlopen is.

 • Lize

  Al veel getest geweest maar nog niet in isolatie moeten gaan. Ik ben echt immuun geworden, denk ik. Ik werk in een huisartsenpraktijk waar op 10 dagen tijd 3 van de 6 huisartsen positief hebben getest maar tot nu toe ben ik nog gespaard gebleven.

 • Kelly

  Leuk verslag van een week die er toch beter niet was geweest. Ik was ook al aan het denken dat ik bijna immuun was, niet dus! 😉 Wel de korte pijn door allemaal samen ziek te zijn!

 • Nicole

  Ik durf het bijna niet hardop zeggen om het lot niet te tarten. Maar mijn vriend en ik hebben er tot nu toe wonderlijk weten aan te ontsnappen. Hopelijk blijft het zo !
  Verleden jaar in juni heb ik mijn zoon van 45 verloren door die verdomde Corona. En ook al hebben mijn vriend en ik onze 3 vaccins gehad en lijken de klachten bij de meesten mee te vallen, blijft er bij mij daardoor de schrik wel in. Blij dat jullie drietjes het goed doorgekomen zijn !

 • Mie kids

  Hier heb ik heel mijn huis opgeruimd en kasten uitgemest. Toch de twee dagen dat ik niet ziek was (want toen was ik misselijk, had ik barstende hoofdpijn en was ik vooral heel moe). Hoe bedoel je, ze doen er niet meer aan mee? Wij hebben dat niet te kiezen hoor, hier standaard een Chromebook in de klas. Gelukkig nu soms ook niet meer. Zo jammer ook voor de kindjes dat ze hun vriendjes dan een week niet zien.

  • Evi

   Krijgen jullie dat dan van hogerhand opgelegd? Ik denk dat er bij Tuur standaard een computer in de klas staat, maar les volgen vanop afstand daar was de school heel duidelijk in, dat ging niet. En dus waren wij die week ervoor verantwoordelijk dat hij alle leerstof verwerkte. Het ergste was inderdaad tien dagen lang terug geen vriendjes zien, niet naar de chiro of zwemles … Gelukkig waren we er alledrie in één keer vanaf 🙂

 • Anne

  Een chance dat jullie allemaal tegelijk in quarantaine moeten. Mijn dochter had ook dat “geluk”, allemaal samen in die extra week kerstvakantie, zodat er zich plots geen opvangprobleem meer stelde.
  Je foto’s zijn leuk én mooi, je moet dat meer doen, vind ik! Vooral de verstoppertje-foto (hoewel ik die iets meer zou croppen), de foto met het verveelde totje van Tuur, en die met zijn hand 🙂

 • Samaja

  In quarantaine heb ik al gezeten, na een hoogrisico contact, maar ik had het geluk dan telkens negatief te testen. Ik hoor van vrienden dat ze er toch wel last van hadden, van hun besmetting, dus ik prijs mezelf gelukkig dat ik er voorlopig aan wist te ontsnappen.

 • zwartraafje

  Tot nu toe ben ik aan Corona kunnen ontsnappen al heb ik me vorige week wel tweemaal getest vermits ik niet alleen aan het snotteren was maar ook keelpijn en koorts had. Uitgeput ben ik sowieso maar dat was/is nu nog wat erger. Gelukkig was het geen Corona maar een combinatie van een snotvalling en een keelontsteking met uitstraling naar de oren.

 • Zo simpel is dan geluk

  Gelukkig waren jullie niet erg ziek en zijn jullie inmiddels weer uit quarantaine. Zelf ben ik helemaal in het begin, maart 2020, ziek geweest en heb ik in quarantaine gezeten. Het was prachtig weer toen, dus ik zat elke dag in de tuin en op het werk dachten mijn patiënten allemaal dat ik lekker op vakantie was geweest. Mijn vader was overigens wel erg ziek, dus daar heb ik toen wel dag en nacht voor moeten zorgen.

 • Flavie

  Hier nog niet in quarantaine gezeten, maar met het vele verplichte thuiswerk hebben we wel al het gevoel gehad wat het ongeveer is. Gelukkig kunnen we nu wekelijks naar het werk… terug meer wat routine.

 • Goofball

  ja ik ben ook al in isolatie moeten gaan en ik voelde me net te moe om te werken en omdat ik al wat op mijn tandvlees zat heb ik me daar niet over mijn grenzen gepusht. ‘k denk dat ik soms wel vroeger zo eens gewerkt heb in zo’n staat, maar nu was het niet 1 dag maar een hele week. ‘k Heb dan echt beslist te deconnecteren (wel ja, bijna toch) en te rusten. ‘k Ben ergens blij dat het duidelijk was dat ik net te ziek was om door te doen en dat dan ook niet geprobeerd heb, want alles blijven combineren is natuurlijk zeer lastig. Tenslotte is je lichaam echt wel tegen een virus aan het vechten.

  Maar ja, het is wel handig als iedereen het tegelijk heeft volgens mij. En nu kan je maar wat immuner geworden zijn eh, we moeten het positief blijven bekijken.

  • Evi

   Achteraf bekeken had ik dat ook beter gedaan, want mijn immuunsysteem had al een flinke deuk gekregen en doorwerken terwijl ik corona had heeft een extra stevige slag toegediend. Volgende keer ga ik dus een pak slimmer zijn!

   En idd, ik ga er ook van uit dat wij intussen terug wat immuner geworden zijn 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *