Hé, het is oké (4)

Ik spotte deze rubriek (Hé, het is oké …) al een paar keer bij Sanne van Moederschip. En lig daarbij altijd plat van het lachen. Ook Samaja nam deze rubriek al eens over in blogland. En omdat ik die rubriek zowel in de Flair als bij bloggers de max vind om te lezen, besloot ik om hem ook over te nemen. Want op tijd en stond eens lachen met al je onvolmaaktheden, dat kan deugd doen.

Hé, het is oké …

 1. Dat je zo lomp bent dat je in de fitness twee keer van hetzelfde bankje valt tijdens exact dezelfde oefening. En je daar dan een lelijk litteken in het midden van je been aan overhoudt.
 2. Als je totaal geen kaart kan lezen. En je dus tijdens een wandeling met je zesjarige zoon 1,5 km verkeerd loopt. Waarna je Google Maps moet inschakelen om terug op de juiste route te raken.
 3. Om die ene dag dat je naar het werk gaat besluit om twee parkeerplaatsen in te nemen. Want jawel, te laat voor een vergadering en he er was toch weinig volk aanwezig die dag.
 4. Als je de wiskunde-huistaken van je zoon moeilijk vindt (zelfs al zit die nog maar in het eerste leerjaar)
 5. Om een klein beetje bang te hebben van kippen. Zeker als die honger hebben en je dus bijna aanvallen van zodra ze zien dat je eten mee hebt.
 6. Om de zonsopgang te willen fotograferen maar niet te kijken wanneer die exact opkomt. Met als gevolg dat je thuis vertrekt van zodra je een streepje gekleurde wolken zag. Je vervolgens een uur mooie en kleurrijke wolken kon fotograferen. Maar uiteindelijk zo bevroren was dat je naar huis moest vertrekken. En je terwijl je naar huis fietste de zon uiteindelijk zag opkomen …
 7. Als je in de Albert Heijn zowat alle Lazy Vegan maaltijden en andere gluten- en zuivelvrije dingen koopt. Waardoor niemand na jou die producten nog kan kopen. Iets met maar af en toe naar AH gaan en in bulk dan aankopen doen.
 8. Dat je blij bent dat de Chiro op zondagnamiddag terug start. Want oef, een paar uur rust!
 9. Om een avond te spenderen aan het instellen van Google Routines op je smartphone. En na enige frustratie te ontdekken dat je een Google Home apparaat nodig hebt om dat te laten werken. Wat je uiteraard niet hebt.

Benieuwd naar de vorige edities van deze rubriek? Die vind je hier.

19 Comments

 1. zwartraafje 17/02/2022 at 11:36

  Ik ben ondertussen echt zoveel vergeten van de lessen in de lagere school (én het middelbaar) dat ik waarschijnlijk opnieuw zou moeten opfrissen vooraleer ik iemand kan helpen. Wat kijkt Tuur trouwens serieus op die foto. Was dat toevallig omdat hij langer moest wandelen dan hij verwacht had? 😉

 2. Mie kids 17/02/2022 at 18:21

  Hier ook erg lomp. Ik liet laatst nog een plank op mijn grote teen vallen. Of ja, hij viel eraf, terwijl ik tegen de schragentafel botste. Auwtsch! En ook geen oriëntatie, hoewel ik het nu begin te snappen 🙂

  1. Evi 18/02/2022 at 16:02

   Oh neen, dat klinkt vooral heel pijnlijk!

 3. Amber 18/02/2022 at 12:39

  Blijft inderdaad een heerlijke rubriek. Ik heb echt al vaak getwijfeld om hem ook te integreren op mijn blog. Ik ben ook echt een pro in verkeerd wandelen. Zelfs onderweg naar school durf ik nog steeds verkeerd te lopen (en dat na bijna 6 maanden…) Ik ga daarom echt bijna nooit meer ergens heen waar ik de weg niet goed ken zonder google maps op te zetten.

  1. Evi 18/02/2022 at 16:03

   Oh blij te lezen dat ik niet de enige ben die geen pro is in meteen de juiste weg te vinden 😉

 4. Isa 18/02/2022 at 16:02

  OOOhhh ik koop ook in bulk bij de AH! ze hebben zoveel specifieke dingetjes die ik nergens anders vind!

 5. Samaja 18/02/2022 at 16:58

  Ik ben eigenlijk ook niet zo zot van kippen, vandaar dat we er geen hebben :-).

  1. Evi 18/03/2022 at 11:45

   🙂 Wij hebben ze vooral voor Tuur (en voor de eitjes die ze intussen leggen ;-))

 6. fieke 18/02/2022 at 20:41

  Brr, kippen, ik blijf er ook liever ver van uit de buurt!

 7. Ilona Wielinga 19/02/2022 at 19:15

  Heerlijk artikel. We hebben allemaal wel zulke momenten volgens mij 😉
  Sloeg laatst bij dagbesteding tot twee keer toe mn eigen bril uit onhandigheid van mn hoofd, weet ook niet helemaal wat er nou gebeurde, haha.

 8. Goofball 16/03/2022 at 11:23

  levert AH niet in je streek? anders kan je zo bulk inkopen zonder je schuldig te voelen om een leeg schap achter te laten.

  amai zeg, een lidteken van in de fitness? dat klinkt toch wel als heel pijnlijk vallen! Let toch maar op.

  1. Evi 18/03/2022 at 13:19

   Intussen levert AH inderdaad ook in de buurt 🙂 Maar wat me opviel: niet alle producten die ze in de winkel hebben kan ik thuis laten leveren. Dus ik zit nog steeds wat vast aan die bulk inkopen en lege schappen.

 9. Goofball 16/03/2022 at 11:24

  oh heb je ooit al geprobeerd om kippen te hypnotiserren? je moet dat maar eens googlen. Ik heb dat eens met een random kip in de tuin van een restaurant geprobeerd en dat lukte dan nog ook en ik dacht dat dat beest niet meer ging wakker worden…hahaha…gehypnotiseerde kippen, echt de max! Maar je moet er wel eerst dichtbij komen, dus toch best niet met hongerige exemplaren proberen.

  1. Evi 18/03/2022 at 13:20

   OMG 🙂 Nog nooit van gehoord maar intussen wel heel benieuwd hiernaar dus ga dat eens opzoeken en proberen. Uit interesse: hoe heb je die dan terug wakker gekregen?

Leave a Reply