winter bucketlist
Persoonlijk,  Planning, organisatie & zelfontwikkeling

Mijn winter bucketlist

Ik zag het her en der al een paar keer verschijnen: een bucketlist per seizoen. Het afgelopen jaar noteerde ik zelf ook iedere keer per seizoen een aantal dingen die ik gedurende die periode wou doen in mijn bullet journal. Maar dit keer leek het me wel fijn te zijn om mijn winter bucketlist ook hier eens te delen.

winter bucketlist

Een winter bucketlist

Ik denk dat ik het idee ooit oorspronkelijk bij Irene spotte. Maar nadien zag ik tal van voorbeelden van seizoensgebonden bucketlists op Pinterest. En uiteraard ook gewoonweg op Google 🙂 . Het afgelopen jaar stelde ik ook ieder seizoen een eigen bucketlist op in mijn bullet journal.

Waarom? Niet meteen om extra to do’s aan mijn al veel te lange lijstjes toe te voegen. Maar vooral en in de eerste plaats om die seizoenen wat aangenamer te maken. En om er meer plezier uit te halen. Want ik probeer om voor ieder seizoen typische dingen van dat seizoen aan die bucketlist toe te voegen.

Toegegeven, in de zomer vind ik het niet zo moeilijk om volop te genieten van alles wat dat seizoen te bieden heeft. Maar zeker in de winter is dat vaak een uitdaging. En al helemaal de weken na nieuwjaar. De feestdagen zijn achter de rug. Dus daar kan je niet meer naar uitkijken. En dan duurt het – in mijn opzicht – lang voor de dagen terug wat langer worden. Insert dus de winter bucketlist om dat naargeestige gevoel wat weg te krijgen!

Wat staat er op mijn winter bucketlist?

Ik zorg er ieder seizoen bewust voor dat mijn bucketlist niet te lang is. Zodat het haalbaar en overzichtelijk blijft. Inspiratie haal ik online bij andere bloggers. Maar bijvoorbeeld ook op Pinterest. En zo kwam ik tot de volgende winter bucketlist voor 2024:

 • Vrieskou fotograferen
 • Pannenkoeken bakken
 • Carnaval vieren
 • Een boek lezen onder een dekentje
 • Uitstap met het lief en Tuur
 • Pyjamadag
 • Gezelschapsspel spelen
 • Winterwandeling maken
 • Buitenshuis brunchen
 • Een nieuw recept uitproberen
 • Seizoensfruit eten
 • Kerst vieren
 • Een kerstfilm kijken
 • Een wandeling op nieuwjaarsdag
 • Een avond alleen maar kaarslicht gebruiken

Tot slot, misschien goed om weten: de astronomische winter start op 22 december en eindigt op 20 maart.

Heel benieuwd of jij ook een winter bucketlist hebt en/of wat er op staat, dus laat het zeker weten in de comments!

10 Comments

 • Samaja

  Ik heb niet echt een lijstje, maar ik probeer toch wel wat leuke dingen te doen. In de zomer komt dat inderdaad meer vanzelf. Ik probeer vooral regelmatig buiten te komen en meer te wandelen. En ik ben een puzzel aan het leggen (voor het eerst sinds mijn kindertijd) en daar geniet ik ook wel van.

 • Amber Jamie Camus

  Ik heb dat ook jaren gedaan, zo die seizoenslijstjes gemaakt. Intussen, wegens het studentenleven dat wat in de weg heeft gezeten niet meer…maar… Ik wil inderdaad ook weer meer gaan genieten en dat is vanwege mijn huidige winterdip nogal moeilijk.

  Veel succes met deze doelen! Die laatste neem ik even over in mijn agenda.

 • Hilde

  Het voor onszelf zo aangenaam mogelijk maken, is oh zo voornaam Evi. Aan het weer kunnen we zelf niets veranderen. Daar kunnen we ons dus maar beter een gedacht van maken. Gelukkig waren er ook al enkele zonnige dagen en zijn er boeken! 😉

 • leen

  Ik vind dat de lente begint op 1 maart, ik wil niet wachten tot 20 maart haha 🙂
  Doet me eraan denken dat ik ook een lijstje maakte! En nu zie ik dat er toch wel al wat van heb gedaan. Eens over bloggen dus 😉
  Veel plezier met jouw lijstje alleszins!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *