Varia

Hé, het is oké … (1)

Ik spotte deze rubriek al een paar keer bij Sanne van Moederschip en lig daarbij altijd plat van het lachen. Ook Samaja nam deze rubriek al eens over in blogland. En omdat ik die rubriek zowel in de Flair als bij bloggers de max vind om te lezen, besloot ik om hem over te nemen. Want op tijd en stond eens lachen met al je onvolmaaktheden, dat kan deugd doen. Zeker in deze bizarre tijden. Dus bij deze, mijn eerste editie van hé, het is oké!

Hé, het is oké …
 • Om snel je noise cancelling headphone op te zetten als je co-worker voor de zoveelste pauze naar beneden komt. En jij absoluut geen zin hebt in een praatje.
 • Om voor je kind ook een hoofdtelefoon te kopen zodat hij die kan opzetten wanneer hij op de iPad naar YouTube kijkt.
 • Als de leverancier van PostNL je op straat tegenkomt en je aanspreekt met je huisnummer (ja wij bestellen veel online 😉 ).
 • Om je mooiste kleren aan te doen in je home office maar het geheel af te werken met een paar sokken boven je nylonkousen #teamaltijdkoudevoeten
 • Om een vreugdedansje te doen als je nog eens een halve dag naar kantoor mag gaan. Zelfs al was het voor IT-problemen).
 • Om vervolgens na die happy dance keihard te vloeken als je jouw badge niet meer kan vinden. En die uiteindelijk niet eens in huis maar in je wagen bleek te liggen.
 • En daarna nog eens luid te vloeken als blijkt dat op kantoor GEEN enkel koffieapparaat nog werkt. Want jij was vergeten hoe het was om ‘s ochtends vroeg naar kantoor te moeten gaan. En had uiteraard geen koffie mee.
 • Om vervolgens wanhopig op Google Maps te zoeken naar de dichtstbijzijnde take-away, te zien dat die allemaal veel te ver weg liggen en bijna die ene collega te knuffelen die toch nog een werkende koffiemachine wist staan.
 • Als je nood aan sociale contacten zo hoog is dat je aan de schoolpoort stiekem wat trager stapt tot die ene ouder jou inhaalt en jullie “toevallig” samen naar huis kunnen stappen.
 • Om in de wagen op weg naar de voetbaltraining te zeggen dat de luisterverhalen van De Nachtwacht niet gaan lukken. Want je vergat de gsmkabel. Maar ondertussen wel lekker via bluetooth en diezelfde gsm naar je Spotify running lijst te luisteren 😉
 • Als je in de Colruyt of andere supermarkten “per ongeluk” met je kar tegen andere mensen rijdt die een bezoek aan de supermarkt tegenwoordig als een daguitstap beschouwen.

Zeg eens, waar liep het de laatste tijd bij jullie al eens fout?

24 Comments

  • Evi

   Soms toch 😉 Allee het is nu ook niet dat ik er keihard tegen rij he, eerder zo een licht duwtje. Kwestie dat ik straks nog binnen mag in de Colruyt 😉

 • Samaja

  Die laatste, die zou door mijn man kunnen geschreven zijn. Tegenwoordig is hij in de Delhaize heel de tijd bezig met boos kijken naar mensen die zich niet aan de regels houden en met 2 of zelfs met 3 komen winkelen en dan heel de gang blokkeren. Onze pakjesbezorgers wisselen constant. Een van hen, een jong ventje, vraagt telkens weer naar ‘mevrouw Samaja’ alsof het de eerste keer is dat hij mij ziet. Na zo’n keer of 5 zou hij dat toch moeten weten, niet? Vooral toen hij 2 keer op 1 dag kwam 🙂

  • Evi

   Hahahaha, zalig. Je zou inderdaad veronderstellen dat ze dat na een tijdje weten he en je herkennen. Maar goed, dat die van ons ons aanspreekt met ons huisnummer vind ik soms ook wel wat verontrustend 😉

 • Katrien

  Haha, zalige rubriek. Ik vond het in Flair ook altijd geniaal. Ik ben dan weer meer Team ‘Hé, het is oké om een mooie blouse te combineren met een joggingbroek. Tenslotte komt alleen het bovenste stuk in beeld tijdens een digitale meeting.’ 😉

 • Daniëlle

  Wat een leuke rubriek! Ik had toevallig vandaag ook nog zoiets. Ik liep namelijk na het vullen van de voerbak voor de honden, met de bak naar mijn partner toe. Alsof ik het aan hem wilde geven. Ben maar heel tactisch en stil weer omgedraaid toen ik het besefte…

 • zwartraafje

  Oh, die vond ik altijd heel leuk om mee te lezen wanneer een vriendin de Flair las. Er staan echt heel vaak herkenbare zaken in hé. Is zien … hé, het is oké om iets dat je gedaan hebt maar nog niet op je planning stond er snel bij te schrijven zodat je het kan afvinken. Het is ook oké om vanachter je keukenraam tegen de katten van de buren te praten wanneer die in je tuin zitten.

 • fieke

  Leuke rubriek! Wij kijken ook elke dag uit naar schoolpoortbabbels, het is vaak het enige échte contact dat we op een dag hebben. En hoera voor de collega die een werkende koffiemachine wist staan! 🙂
  In de Colruyt ben ik nog nooit ‘gebotst’, maar ik heb wel al vaak gevloekt op mensen die niet lijken te snappen dat de pijlen wel degelijk een functie hebben. Maar ook elke keer durf ik er niks van zeggen. Zou ik beter wel eens doen!

  • Evi

   In de Colruyt ben die ik schroom voorbij. Ik zeg het ook keiluid tegenwoordig als iemand daar toch rondloopt zonder een mondmasker op. Iets in mij denkt dan de hele tijd goh ja ze gaan me toch niet (her)kennen met dat mondmasker op 🙂

    • Evi

     Eigenlijk niet neen, maar soms is het te druk en kan het winkelpersoneel er geen aandacht aan besteden. Of zetten die mensen een rayon verder gewoon hun masker af (“want ja ik zie dan niets het madame met mijn bril erbij”). Ik word er soms echt moedeloos van 🙁

 • Annelies

  Herkenbare puntjes! Ik sta nooit aan de schoolpoort, maar bel soms wel express toch in bij een meeting die ik eigenlijk ook zou kunnen skippen, gewoon voor wat extra sociaal contact.

 • Goofball

  ah ja ‘k ben onlangs ook nog eens op kantoor moeten passeren voor paar uur, maar ‘k neem wel eigen koffie mee. Zelf als het machine nog werkt (soms wel, soms niet) dan is er vast geen melk meer of al lang geen onderhoud meer gedaan, want dat moest dagelijks vroeger.

  • Evi

   Blijkt dat dat bij die van ons dus ook moest. Vandaar dat ze ofwel niet meer werken ofwel uitgezet geweest zijn. Buiten die ene dan, waar dat dagelijkse onderhoud niet moet 🙂

 • Irene

  Amai nu zeg je iets. Ik denk dat ik mijn badge van’t werk en het sleuteltje van mijn locker ook eens heel goed zal moeten zoeken, voor als wij ooit nog eens terug moeten. Ik ben daar al een jaar niet geweest. Toffe rubriek!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *