Ridder in het sprookjesbos in de Efteling
Op (uit)stap

Getest & goedgekeurd: De Efteling (daguitstap)

Tijdens onze midweek in Landal Duc de Brabant wou ik heel graag naar de Efteling gaan. Want die lag in de buurt en het leek me op voorhand ook een heel fijn park te zijn voor Tuur. We trokken er naartoe op een zonnige maar niet te warme dag. En hadden alvast ongelooflijk veel geluk met het weer. Wat wij nu van onze daguitstap naar De Efteling vonden, dat vertel ik jullie graag in onderstaande blogpost.

Daguitstap De Efteling

Op voorhand dienden we een tijdslot en tickets te reserveren, want jawel, corona was op dat vlak nog aanwezig. Aangezien wij het weer toch een klein beetje in het oog wouden houden, boekten we vrij laat tickets. En dat hebben we geweten. Want niet alleen konden we enkel nog de duurste tickets boeken. We konden ook pas vrij laat in de voormiddag nog binnen.

En dat merkten we van zodra we de parking opreden. Die stond namelijk al goed vol en er was een massa volk op weg naar de ingang. Uiteindelijk verliep het parkeren en binnengaan vrij vlot, doordat er overal parkeerwachters rondliepen. En de organisatie zo slim was geweest om heel wat extra toegangen te openen.

Lange wachttijden voor attracties

Maar dat er veel volk aanwezig is, werd meteen terug duidelijk van zodra je aan de attracties kwam. Voor de meeste liepen de wachttijden op van 30 tot zelfs meer dan 60 minuten. Gelukkig krijg je een goed overzicht hiervan in de app, zodat je gerichte keuzes kan maken. We kozen er dan ook bewust voor om lang aanschuiven af te wisselen met attracties waar je minder lang moest wachten. Die laatste waren dan misschien wel wat minder spannend zoals rondvaren met een bootje. Maar Tuur vond die alvast even fijn.

Sprookjesbos to the rescue

Maar zelfs dan werd het Tuur op een gegeven moment te veel. En kreeg ik het ook wel iets te veel op mijn heupen over het ontbreken van coronamaatregelen. Want niemand droeg in de Efteling (en bij uitbreiding ook wel de rest van Nederland) een mondmasker. En aanschuiven dat gebeurde ook gewoon zoals voorheen, dicht op elkaar.

En dus besloten we om na de lunch nog een paar attracties te doen en vervolgens naar het sprookjesbos te trekken. Wat een hele verademing was. Want hier geen lange wachtrijen of troepen mensen dicht bij elkaar. Integendeel, veel ruimte. Waardoor Tuur ook even terug gewoon kon rondlopen. En we met ons drie op ons tempo alle sprookjesfiguren goed konden bekijken en de bijhorende sprookjes konden lezen.

De Efteling: ons eindoordeel

De Efteling is en blijft natuurlijk een heel erg mooi park. Met attracties die Tuur ook goed lagen, want hij is niet altijd zo een grote waaghals. Althans toch niet als het op pretparken aankomt 😉 . Maar de lange wachttijden en opeengepakte rijen vond ik er echt wel net te veel aan.

We maakten ons de bedenking dat het misschien beter is als je pas ‘s avonds naar het park gaat. Want tijdens de zomermaanden is het park blijkbaar open tot 22 u. Al heb ik daar toch ook wat mijn twijfels over als ik zag hoeveel volk er nog toekwam toen wij uiteindelijk tegen een uur of zes naar onze bungalow vertrokken.

Kortom, een fijn park maar als we nog eens teruggaan ga ik toch proberen om te kijken voor een dag midden in de week wanneer iedereen moet werken en/of naar school is 😉 .

Ging jij al eens naar De Efteling?

10 Comments

 • Moederschip

  Dat laatste, inderdaad! Daar dienen pedagogische studiedagen voor haha 😉 In het weekend of een schoolvakantie is dat echt niet te doen qua volk. Wij gingen eens op een dinsdag en hebben alle attracties meermaals kunnen doen.

 • Samaja

  Wij waren er in maart 2020, vlak voor Corona alles veranderde. We hadden toen ook heel bewust een weekdag uitgekozen. Ik vond dat er mooie attracties waren, het is me er erg goed bevallen. Maar overal lang moeten aanschuiven, dat zou ik ook echt niet leuk gevonden hebben.

  • Evi

   Gelukkig was er best wel wat entertainment tijdens het aanschuiven. En konden we Tuur zoet houden in de wachtrij met Pokemon 😉 Maar in de toekomst zal het toch ook een weekdag worden denk ik 😉

 • Kris10

  Draaide het park misschien op volledige capaciteit? Deze zomer in Legoland was het zalig dat we nergens moesten wachten omdat er maar 50% van het normale aantal bezoekers binnen mocht. (En we kozen ook voor Denemarken een saaie dinsdag buiten de zomervakantie). Ik ging als de kind weleens naar de Efteling maar met Felix zijn we nog niet geweest. Jammer dat ‘Het Land van Ooit’ niet meer bestaat, dat vond ik ook geweldig.

  • Evi

   Goh ik denk niet dat het al 100% was, maar wel meer dan 50%. En zalig zeg dat jullie niet moesten wachten 🙂 Het Land van Ooit was idd ook geweldig he, ergens vind ik het ook wel jammer dat dat niet meer bestaat 🙁

 • Jeroen

  Is bij ons bijna een (twee)jaarlijkse uitstap. We proberen het ook te doen op rustigere momenten. Gelukkig is het voor ons niet zo extreem lang rijden dus ideaal.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *