verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Gelezen in augustus

Net als de voorbije jaren neem ik ook in 2020 deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge – Uitgelezen in augustus 2020

Drie boeken per maand, het lijkt hier wat een constante te worden. Want net als in juli en juni slaagde ik er ook in augustus in om drie boeken uit te lezen. Het was ook de maand waarin ik gretig gebruik maakte van Kobo Plus, want ik besloot deze zomer om dat nog eens een kans te geven.

The Alice Network

Londen, 1947. Charlotte ‘Charlie’ St. Clair is ongetrouwd en zwanger. Haar moeder neemt haar mee naar Europa om dit ‘probleempje’ te verhelpen. In plaats van haar zwangerschap te laten beëindigen zoals de bedoeling was, besluit ze haar nicht Rose te gaan zoeken, die tijdens de oorlog in het door de nazi’s bezette Frankrijk is verdwenen. De enige die zou kunnen weten waar ze is, is de mysterieuze Eve Gardiner. Maar Eve, die tijdens de Eerste Wereldoorlog als spion deel uitmaakte van het Alice-netwerk, heeft zo haar eigen geheimen. Zij en de andere vrouwen van het netwerk zijn destijds verraden, en nog steeds wordt ze verteerd door woede.Wanneer Charlie bij haar aanklopt en een naam noemt die ze al heel lang niet meer heeft gehoord, ziet Eve eindelijk een kans om de waarheid te achterhalen.

Een e-book dat ik in de bib zag liggen en al eventjes op mijn te lezen lijstje stond. En dus nam ik het met veel plezier mee. Maar toen ik er begon in te lezen kostte het me wel wat moeite om in het verhaal te komen. Ik heb er nog steeds geen idee van waar dat nu precies aan lag. Maar ik ben wel blij dat ik doorzette en het verhaal uiteindelijk toch uitlas. Want het is best wel een boeiend verhaal, met goed uitgewerkte personages. En toch wel wat spannende verhaallijnen.

De sneeuwengel

Cressida Felbridge is een graag geziene verschijning in de Londense high society in de jaren zestig. Ze is verloofd met een rijke man en haar invloedrijke vader wil haar voor haar huwelijk een portret geven. Op het moment dat Cressie de schilder Ralph Few ontmoet weet ze dat haar leven volledig zal veranderen. Zij en Ralph worden halsoverkop verliefd, maar Ralph is nog steeds getrouwd. En zijn manipulatieve vrouw is niet van plan hem zomaar te laten gaan. Decennia later staat Emily Conway op het punt alles te verliezen wat ze liefheeft. Will, haar man en vader van haar kinderen, is door een onbetrouwbare zakenpartner volkomen bankroet, ze zijn alles kwijt. In zijn wanhoop rijdt hij met Emily in de auto van een klif. Pas als Emily volledig is hersteld wordt ze op de hoogte gebracht van een mysterieuze erfenis: een haar onbekende vrouw heeft haar een huis op een groot landgoed nagelaten. Is dit huis Emily’s kans op een nieuwe start, of zijn de geheimen van het landgoed te groot om het hoofd te kunnen bieden?

Ook dit boek stond al eventjes op mijn te lezen lijstje. Dus toen ik zag dat het beschikbaar was in Kobo Plus aarzelde ik niet om het te downloaden en er in te beginnen lezen. Het is heerlijk ontspannende lectuur, maar de plot was wel al vrij vroeg herkenbaar. Desalniettemin, heerlijke lectuur om ‘s avonds te lezen.

F*ck die onzekerheid

Bang om door de mand te vallen! Heb jij ook wel eens het gevoel dat jezelf groter of beter voordoet dan je in werkelijk bent? Dat iedereen verwachtingen van je heeft die je misschien niet kan waarmaken? Dat je bang bent om door de mand te vallen, terwijl je eigenlijk best weet dat dat niet terecht is? En misschien is er helemaal niets mis met je zelfvertrouwen, weet je echt wat je kunt. Straal je ook zelfvertrouwen uit. Maar toch, soms er is dat stemmetje dat je aan het twijfelen maakt. Ik heb ontdekt hoe dat komt! Daar gaat dit boek over. Het Impostor Syndrome.

En ook dit boek las ik met mijn Kobo Plus abonnement 🙂 Ik had het al een hele poos terug gezien bij Sientje van Spot en was erdoor geïntrigeerd geraakt. Het is een non-fictie boek, maar het leest echt ongelooflijk vlot. Het zorgde hier ook voor heel veel aha en ahja geknik en heel veel herkenbaarheid dus. Ik had namelijk wel al over het imposter syndroom gehoord, maar het was pas door het lezen van dit boek dat ik me realiseerde dat ook ik daar enorm last van heb. En daardoor mezelf soms tegenwerk. De opdrachten die werden meegegeven om komaf te leren maken met dat impostersyndroom probeer ik hier sindsdien toe te passen. En ooit hoop ik om er helemaal vanaf te zijn!

Tussenstand

Verbeelding Book Challenge: 7/30

Goodreads Reading Challenge: 23/30

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *