voordelen van 's ochtends sporten
Work-outs at home

4 maanden work-outs@home: een evaluatie

Begin mei startte ik met het volgen en uitvoeren van work-outs@home via een Instagramaccount. Waarom? Omdat ik best wel wat fitter wou worden. Maar ik ben nu eenmaal geen fitnessbabe, dus naar de fitness trekken zag ik niet zitten. En eigenlijk mocht dat toen ook nog niet :-). Maar goed, 4 maanden work-outs at home, wat vond ik daar nu van?

Starten met work-outs at home

Op aanraden van mijn diëtiste en het lief was ik al een poosje op zoek naar een sport waarbij ik wat meer spieren zou kweken. Want met joggen alleen zouden die overtollige kilo’s er niet afraken.

Per toeval kwam ik dankzij Saar van Niet zomaar Saar uit bij Miek Bams. Zij gaf en geeft work-out lessen in Tienen en Bunsbeek. Maar dat is net een tikkeltje te ver voor mij 😉 . Ik was dan ook ongelooflijk blij dat ze in april besloot om in mei te starten met Bamsfit@home. En schreef me prompt in. Waarna ik sinds begin mei gedurende vier maanden work-outs at home aan het volgen en doen ben geweest.

Benodigdheden

Om Miek haar work-outs tot een goed einde te brengen had ik eigenlijk niet veel nodig. Een laptop (want dat kijkt toch net iets aangenamer dan een piepklein smartphonescherm), een springtouw, kleine gewichtjes, mini-band, kettlebell en een matje.

Een aantal dingen had ik thuis al liggen. De andere spullen kon ik voor relatief weinig geld op de kop tikken bij de plaatselijke sportwinkel. En dus was ik begin mei klaar om vier maanden lang te knallen 😉

Work-outs at home: wat ik daar van vond
Wat vond ik nu van die work-outs at home?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier al een paar keer serieus gevloekt heb op Miek 🙂 . Want amai, ik heb serieus gezweet en afgezien tijdens haar work-outs!

Maar ik ben daardoor ook wel heel hard fan geworden van Miek haar work-outs! Haar enthousiasme werkt namelijk erg aanstekelijk. En zorgde er hier de afgelopen weken voor dat ik effectief vijf tot zes keer in de week vroeger uit mijn bed kwam voor een morning work-out.

En ook de andere work-outs (bootcamp, HIIT, BBB) plande ik twee tot drie keer per week in. Doordat Miek die work-outs opsplitst in 3 keer tien minuten vond ik ze trouwens heel doenbaar. Bovendien doet zij elke oefening mee, waardoor je telkens een goed zicht hebt op hoe ze idealiter gezien perfect wordt uitgevoerd. En daardoor moest ik ook niet zelf de seconden tellen, want de oefeningen duurden telkens 40 seconden (gevolgd door 20 seconden rust).

Work-outs: de voordelen
Wat zijn nu de voordelen van zo een work-out at home?

Ik vind persoonlijk dat er tal van voordelen aan verbonden zijn (en schreef daar hier al eens over). Om te beginnen hoef ik niet de schaamte te overwinnen om in groep in mijn sportoutfit te gaan verschijnen. Daarnaast kan ik ze perfect inplannen en uitvoeren op een moment dat mij het beste uitkomt. Maar wat ik misschien nog wel het fijnste van allemaal vind is het feit dat ik er massa’s meer energie door heb gekregen. En dat is iets waar ik alleen maar heel blij om kan zijn!

Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik dat sporten van thuis uit nog wat verder ga proberen vol te houden. En dat ik me dus zonder twijfelen inschreef voor Miek haar 30 days challenge die vanaf vandaag start.

Sporten jullie ook thuis? Inspirerende sportaccounts om te volgen mogen ook altijd meegegeven worden 😉

18 Comments

 • Annelies

  Respect! Mij lukt het niet om in mijn eentje te sporten. Ik kijk heel erg uit naar de start van het dansjaar binnen twee weken. Maar voor de spieren zou ik graag nog een extra lesje bijdoen in de toekomst, al dan niet online.

  • Evi

   Thx 🙂 Ik vind het momenteel net fijner dat ik in mijn eentje kan sporten. Allee neen, sociaal contact zou fijn zijn. Maar dat niemand me ziet staan puffen, hijgen en zweten in mijn sportoutfit daar ben ik wel blij om 😉

 • Samaja

  Ik heb ook vaak thuis gesport, gewoon met zumba dvd’s of dansspelletjes op de Xbox via de Kinect. Maar helaas weet ik het nooit vol te houden. Met gaat met vlagen 😉

  • Evi

   Zeker eens doen! Op Miek haar openbare account staan een paar gratis work-outs om te testen. Kan je meteen nagaan of het iets voor jou is!

   Ik sta tegenwoordig rond half zeven op, doe dan 10 minuten work-out en sta tegen kwart voor zeven / tien voor zeven onder de douche. Zodat we dan uiteindelijk op tijd naar school kunnen vertrekken (rond kwart na acht). Maar ik hoef nog niet naar Brussel te gaan, dus de ochtendrush ziet er hier wel wat anders uit. Nog geen idee van hoe ik het ga doen als ik ooit terug naar kantoor mag gaan.

 • Vero

  Tof om te horen dat het je energie geeft! En dat je het zo goed volhoudt. Ben ook wel benieuwd naar de effecten, merk je verder iets aan je lijf? Dat je gespierder wordt bijvoorbeeld?

  • Evi

   Ja dat wel 🙂 Zelf zie ik dat niet echt in de spiegel, maar dat komt omdat ik een heel verkeerd zelfbeeld heb. Maar ik weet wel uit de lichaamsanalyse die ik iedere maand laat doen dat mijn spiermassa flink aan het groeien is (wat positief is uiteraard :-)).

 • Kris10

  Geen sport meer whatsoever hier. Geen middagdagpauzewandelingen wanneer ik thuiswerk, geen afterworkzwemmen aangezien ik after work al thuis ben …
  Ik ben een tijdje (lees: jaren geleden) in de weer geweest met een springtouw thuis maar geen idee waar dat nu ergens ligt.

 • fieke

  Uiteindelijk schreef ik me niet in voor de Challenge, al blijft het me wel boeien. Aan mijn conditie wil ik graag werken, maar ik ben nu eerst met yoga begonnen om mijn mentale rust weer wat te vinden.
  Chapeau dat je het al zo lang volhoudt, maar ik geloof er ook wel in dat het een (verslavende) gewoonte wordt :-). Doen je man en Tuur dan mee, of doe je de oefeningen het liefste als je helemaal alleen bent?

  • Evi

   Die mentale rust is enorm belangrijk, dus groot gelijk dat je daar eerst aandacht aan schenkt! Het wordt op den duur idd wel een gewoonte, wat natuurlijk wel helpt 🙂

   Neen hoor, ‘s ochtends slaap het lief meestal nog. ‘s Avonds moedigt hij me wel aan zodat ik niet te vroeg stop. Tuur doet soms mee, maar bekijkt me meestal gewoon vreemd en verdwijnt dan naar zijn kamer om te spelen 🙂

 • Leen

  Onze sportcoach deed kort na de lockdown een 30 day challenge en er loopt er nu weer eentje bij haar, maar omdat ik van mezelf al veel (enfin genoeg) sport, heb ik er nog niet aan meegedaan, maar misschien komende winter wel (want mijn sporten speelt zich vooral buiten af). Check fitbyfonda op IG indien nieuwsgierig 😉

 • Katrien

  Ik schreef me in voor de thuis work-outs van Gudrun Hespel. Ik ben al een paar keer opnieuw begonnen, beetje een dipje in heel mijn leven ?. Maar toegegeven, toen ik nog veel ging lopen vond ik ze redelijk easy peasy maar ik heb de eerste onlangs nog eens gedaan en ik ben 5 dagen stijf geweest. ? Maar bon, hoog tijd om mijn moed nog eens samen te rapen en gewoon terug te beginnen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *