Op (uit)stap

Daguitstap: het Oertijdmuseum in Boxtel

Tijdens onze midweek in Nederland bezochten we ook het dinomuseum, ook wel gekend als het Oertijdmuseum, in Boxtel. Dat museum stond hier namelijk al een tijdje op mijn lijstje met te bezoeken plaatsen. Wat wij daar nu van vonden, dat lees je hieronder.

Ik las ergens vorig jaar voor het eerst over het Oertijdmuseum bij Nina van MissBliss. En noteerde het toen op mijn lijstje met te bezoeken plaatsen. Zeker omdat Tuur heel erg geïnteresseerd is in dinosauriërs en erg graag naar het museum voor Natuurwetenschappen in Brussel gaat. Alleen is het Oertijdmuseum in Boxtel best wel ver rijden vanuit Asse. Dus toen ik zag dat het vanuit Sevenum net geen uurtje rijden was, plande ik meteen een bezoek in!

Pret in het oertijdmuseum
Het Oertijdmuseum in Boxtel: een bos vol dino’s

Net als voor elk ander museum diende je ook midden juli je bezoek aan het Oertijdmuseum op voorhand te reserveren. Iets wat trouwens erg vlot verliep via hun website.

Aangezien het een wat druilerige dag was, besloten we om ons bezoek te starten in de tuin/het bos. Via een uitgestippeld parcours bezoek je tal van dino’s. Her en der zijn er op het parcours ook opdrachten die je kan doen. Zoals beenderen opgraven. Of luisteren naar een praatpaal die je meer info geeft over bepaalde aspecten van het leven toen. Er zijn ook enkele speeltuintjes aanwezig, waar Tuur zich naar hartenlust amuseerde 🙂

Het Oertijdmuseum: het museum binnen

Het bezoek aan het museum binnen vonden wij dan weer wat minder. Ook hier is er een uitgestippelde route die je dient te volgen. Deze brengt je langs verschillende beenderen, maar niet opgezet of groot uitgestald zoals in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. De spelletjescomputers werkten niet (vermoedelijk door corona). En dat was iets wat Tuur toch wel jammer vond, want hij vindt net die dingen fijn in een museum.

Wat Tuur dan wel weer interessant vond was het stukje waarbij je langs wetenschappers wandelt die aan het werk zijn. Er zijn speciale schermen voorzien zodat je kort eventjes met de wetenschappers een babbeltje kan slaan.

Oertijdmuseum: spelen tussen de dino's
Het Oertijdmuseum: catering

Ik had op voorhand opgezocht of we in het museum ook iets konden eten, want ons bezoek was rond 11 uur gepland. Volgens de website was er een beperkt aanbod. En dat kon je heel letterlijk nemen: namelijk amper iets om te lunchen. Was dat even tegenvallen. Op goed geluk besloten we dan maar om naar het centrum van Boxtel te rijden. En we hadden geluk: want enkele kilometers verder spotten we een soort diner waar we heerlijke croques verorberden.

Het Oertijdmuseum: ons eindoordeel

Na ons bezoek in de wagen zeiden het lief en ik tegen elkaar dat we heel blij waren dat we het museum bezocht hadden terwijl we al in Nederland waren. En niet vanuit België. Want ondanks het fijne bos met leuke speeltuinen hadden we er eigenlijk net een tikkeltje meer van verwacht. Maar goed, het was alles bij elkaar wel een fijne voormiddag, daar in Boxtel tussen de dino’s.

Bezochten jullie al het Oertijdmuseum en/of Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *