Verbeelding Book Challenge 2019 – Gelezen in januari

Net als de voorbije jaren neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge 2019 – Uitgelezen in januari

In januari las ik twee boeken uit, waarvan ik er eentje kan gebruiken voor de Verbeelding Book Challenge 2019.

The girl in the photograph

In the summer of 1933, Alice Eveleigh has arrived at Fiercombe Manor in disgrace. The beautiful house becomes her sanctuary, a place to hide her shame from society in the care of the housekeeper, Mrs Jelphs. But the manor also becomes a place of suspicion, one of secrecy. Something isn’t right. Someone is watching. There are secrets that the manor house seems determined to keep. Tragedy haunts the empty rooms and foreboding hangs heavy in the stifling heat. Traces of the previous occupant, Elizabeth Stanton, are everywhere and soon Alice discovers Elizabeth’s life eerily mirrors the path she herself is on (samenvatting: goodreads.com)

Ik begon dit boek in december vorig jaar te lezen nadat ik het als suggestie zag verschijnen op mijn e-reader. Oorspronkelijk sprak het me wel aan. Maar doorheen het verhaal begon ik het wat saai en vooral ook erg voorspelbaar te vinden. De plotwendingen waren dan ook geen echte verrassing. Met dit boek vinkte ik geen puntje voor de Verbeelding Book Challenge af.

Jungle Book

The adventures of Mowgli, the young man raised by wolves in the jungles of Central India, and his friends Baloo the bear, Bagheera the panther and Kaa the python, as they face the arch villain Shere Khan the tiger, have become so popular that they have achieved an almost mythical status throughout the world. They were collected by Kipling in The Jungle Book and its sequel, The Second Jungle Book, which also contain other stories set in India and prominently featuring animals, such as the well-known ‘Rikki-Tikki-Tavi’, which describes the struggles of a mongoose against venomous cobras (samenvatting: boek.be)

Wie kent het Jungle Book niet? Bij mij riep het alvast fijne herinneringen aan een toneelvoorstelling die ik als kind zag op. Alleen had ik tot voor kort dus geen idee dat het eigenlijk om meerdere verhalen ging. Niet elk verhaal kon me even hard boeien. Maar ze lazen wel allemaal erg vlot. En dat is voornaamste 🙂 Bovendien kan ik er puntje 20 met doorstrepen. Want Netflix bracht onlangs zijn eigen versie ervan uit. Al heb ik die laatste wel nog niet bekeken.

Tussenstand Reading Challenges
 • Verbeelding Book Challenge: 1/30
 • Goodreads: 2/25

Nemen ook jullie deel aan een Reading Challenge? En welke boeken lazen jullie in januari?

5 Comments

 1. Sofie 06/02/2019 at 20:25

  Ik sla dit jaar eens de VBC over, ik wil vooral boeken lezen die ik graag lees en zo zien waar ik spring met de challenge 🙂

  1. Evi 03/03/2019 at 11:34

   Het allerbelangrijkste is dat je plezier beleeft aan het lezen!

 2. Annelies 07/02/2019 at 15:44

  Ik denk dat ik dit jaar ook de VBC ga skippen, wat niet wegneemt dat ik natuurlijk wel ga lezen.
  En binnenkort kijk ik misschien wel eens of er niet wat dingen die ik heb gelezen toch in de challenge passen.
  Ik heb momenteel 5 boeken gelezen, waaronder 3 van de Napolitaanse romans.

 3. Flavie 08/02/2019 at 14:05

  Neen, ik doe niet mee aan challenges… ik heb het ooit gedaan, maar nu wil ik vooral lezen wat ik zelf wil lezen. Succes met de challenge.

  1. Evi 03/03/2019 at 11:37

   Thx! En het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je plezier beleeft aan het lezen.

Leave a Reply