Geschenken

Cadeautip voor grootouders: Tribu News

Een poos geleden vierden mijn grootouders hun zestigste huwelijksverjaardag. Iets om trots op te zijn. En ook wel iets waar ik alleen maar kan van dromen. Al was het maar omdat wij niet getrouwd zijn 🙂 Om dat heugelijke nieuws te vieren gingen wij op zoek naar een gepast cadeau.

Maar wat geef je aan mensen die al zo lang samen zijn. En dus ook wel een zekere leeftijd hebben. En eigenlijk alles al hebben wat ze nodig hebben? Geen makkelijke opgave! Maar gelukkig kwam het lief van mijn jongste broer met een geweldig idee: Tribu News!

Tribu News

Ik moet toegeven dat ik er zelf nog nooit van had gehoord: Tribu News. Maar het is eigenlijk wel een geniaal idee. Het is namelijk een maandelijks papieren krantje dat mijn grootouders krijgen. Met daarin allemaal foto’s die wij – in dit geval de kleinkinderen – genomen hebben. Op die manier kunnen ze al onze avonturen volgen, zonder aanwezig te moeten zijn op sociale media. Want een smartphone dat hebben mijn grootouders niet. En van Instagram, Facebook en likes of comments hebben ze ook nog nooit gehoord 🙂

Tribu
Hoe werkt het?

Je kiest op voorhand een bepaalde formule. Waarna jij als admin inlogt en je een link stuurt naar die familieleden waarvan je wil dat ze lid worden van je Tribu familie. Eenmaal zij ingelogd zijn, kunnen ze starten met het opladen van foto’s. En het vullen van de krant.

Je kan er trouwens zelf voor kiezen om bijvoorbeeld je Instagramaccount of Facebookprofiel te koppelen. Als je op een van die kanalen dan iets post komt de foto automatisch in je Tribu krant terecht. Maar geen nood, je kan hem nog steeds in Tribu News verwijderen, mocht hij toch niet zo geschikt zijn om ook daar te delen.

Elke maand kan je tot twaalf pagina’s vullen. Je kan bij elke foto ook een tekstje voorzien. En je krijgt ook regelmatig een mailtje om je eraan te herinneren foto’s op te laden. Op het einde van de maand wordt je krant gedrukt. En met de post opgestuurd naar het opgegeven adres. Elk Tribu News ‘familielid’ krijgt een PDF versie gemaild. En voor elke geprinte krant plant Tribu News samen met Graine de Vie een boom aan.

Tribu
Het resultaat

Intussen is bij mijn grootouders de eerste krant in de bus gevallen. En zij waren daar dolgelukkig mee. Want we slagen er niet altijd allemaal in om regelmatig op bezoek te gaan. Maar op deze manier kunnen ze wel al onze avonturen mee volgen. En hebben ze bovendien iets tastbaars dat ze kunnen tonen aan vrienden wanneer die op bezoek komen ?

Kenden jullie Tribu News al? Lijkt het jullie wat te zijn voor jullie grootouders?

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *