Op (uit)stap

Op pad in Oostende

Een dag doorbrengen aan zee, het was hier geleden van in december. Toen trokken we op een gure en koude winterdag naar Oostende voor de Spiekpietjesexpo. En maakten we een korte wandeling langs het strand. Maar aangezien Tuur op school geleerd had over de zee leek de vakantie me ideaal te zijn om met hem eens een volledige dag naar de zee te trekken.

En al helemaal toen ik zag dat er in Fort Napoleon in Oostende een expo loopt over Kapitein Winokio. Afgelopen donderdag was het dan zover. En trokken we ‘s ochtends vroeg richting Oostende voor een hele dag pret aan zee!

Expo Kapitein Winokio in Fort Napoleon

We hadden ongelooflijk veel geluk met het verkeer. Want op iets meer dan een uur stonden we in Oostende. En dus hadden we zo goed als geen file gehad. Hoera! Onze eerste stop van de dag: de Kapitein Winokio expo in Fort Napoleon.

Tuur kreeg een headset op en Ipod met luisterverhalen mee. Samen liepen we alle bordjes af. En luisterde hij geweldig flink naar elk bijhorend verhaal. Daarna daalden we af in het fort. En ontdekten we de buitenspeelhoekjes van Kapitein Winokio. Ware het niet dat we ook wel eens moesten gaan lunchen, Tuur speelde er nog denk ik 🙂

oostende
oostende
Met de overzetboot naar centrum Oostende

Met de wagen naar centrum Oostende rijden zag ik eigenlijk niet echt zitten. Gelukkig had ik op voorhand wat opzoekingswerk gedaan. En gezien dat er een gratis overzetboot was naar het centrum van de stad. Een geweldig avontuur voor Tuur leek me dat te zijn.

En dat was het ook 🙂 Zelf hebben wij nooit echt moeten wachten op de overzetboot. En er was ook plaats genoeg om te zitten. Al wou Tuur wel liever de hele tijd recht staan. Enige minpuntje: de tocht van Fort Napoleon naar de overzetboot is best wel een eindje stappen.

oostende
Lunchen bij Jills & Burgers

Tijdens mijn opzoekingswerk was ik ook zo slim geweest om kindvriendelijke restaurants op te zoeken. Mijn oog viel daarbij op Jilles Beer & Burgers. Want wie houdt er nu niet van een lekkere burger?! Bovendien heeft dit restaurant een heuse speelhoek voor kinderen. Tuur zijn vermoeidheid was op slag vergeten toen hij die speelhoek zag 🙂

Helemaal geweldig vond ik het toen ik zag dat ze een speciaal kindermenu hebben dat bestaat uit twee miniburgers. Bovendien hebben ze ook een best wel ruime selectie vegetarische en veganistische burgers! Zelf koos ik dit keer voor een vegetarische burger. Die krijg je trouwens vergezeld van een frisse salade. In plaats van de gebruikelijke frietjes. Het kindermenu bevat wel frietjes. Een vlotte bediening en lekkere maaltijd later waren we klaar voor de rest van de dag.

oostende
Zon, zee en strand

De rest van de namiddag spendeerden we op het strand zelf. Het was niet super warm, maar dat maakte ook wel dat het strand niet overbevolkt was. Iets waar ik alleen maar blij om was om eerlijk te zijn. Tuur leefde zich helemaal uit door pootje te baden. Een praatje te slaan met de redders (waar hij trouwens erg van onder de indruk was). En zandkastelen te bouwen.

oostende

Mocht je deze vakantie nog op zoek zijn naar een leuke uitstap, dan kan ik je een dag Oostende absoluut aanraden. En zelf ga ik zo een dag aan zee vanaf nu wat vaker op de planning zetten! Want het was op en top genieten 🙂

Gaan jullie vaak naar de zee? Zijn jullie al in Oostende geweest?

7 Comments

 • josie

  Wij gaan elke zomer wel eens enkele dagen, mijn pa heeft een appartementje in Oostende. De expo in Fort Napoleon staat hier ook op het programma. En Jilles Burger is lekker, al bestel ik altijd wel nog een portie frietjes bij mijn veggieburger 🙂 De gratis overzet is ook altijd leuk. Toffe tips!

  • Evi

   Thx! Jaren geleden ben ik wel al eens in Oostende geweest maar voor Tuur was het de eerste keer. En die was voor herhaling vatbaar dus we gaan er nog wel komen 😉

 • Kris10

  Felix is nog nooit aan de Belgische kust geweest. Misschien toch eens verandering in brengen! Als kind gingen wij eigenlijk vaker naar de Ardennen en op cultuuruitje en dat is nu dus nog. Maar een overzetboot, dat zou wel iets voor hem/ons zijn.

 • zwartraafje

  We zijn in maart enkele dagen in Blankenberge geweest en dat was ondanks het frisse weer (en af en toe behoorlijk wat wind en regen) heel fijn. Ik ga er liever in het laagseizoen naartoe omdat ik er dan nog meer tot rust kan komen. Als kind gingen we trouwens elke paasvakantie twee weken lang naar Wenduine en daar heb ik nog steeds heerlijke herinneringen aan.

  • Evi

   Als het er superdruk is vind ik de zee ook niet zo fijn. Maar die dag viel het verbazingwekkend goed mee. En genoten we er dus met volle teugen van 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *