Currently
Persoonlijk

Currently #1

Regelmatig zie ik bij andere bloggers As we speak berichten verschijnen. Daarin geven ze mee waar ze met bezig zijn en welke dingen hen bezig houden. Kortom, een korte inkijk in hun leven aan de hand van dingen die op zich niet voldoende zijn om een volledige blogpost met te vullen. Maar die ze wel graag met hun lezers delen. Zelf lees ik die berichten heel graag. En omdat iedereen wel graag eens binnen gluurt bij een ander, blaas ik ook deze rubriek dit jaar nieuw leven in onder de titel Currently!

Currently

Currently – Een blik achter de schermen

Het is al een hele poos geleden dat ik jullie nog eens een inkijk gaf in mijn leven. Niet dat ik jullie niet mee wil nemen achter de schermen hoor. Maar door de vele maatregelen die steeds veranderen is het soms moeilijk om een wat langer bericht te schrijven waarin ik meegeef hoe het hier nu gaat. En met wat ik allemaal bezig ben. Want dat verandert hier soms op hele korte tijd heel erg vaak.

Maar toen ik onlangs bij Fieke een As we Speak bericht las, bedacht ik me dat dat wel eens de ideale manier zou kunnen zijn om jullie mee achter de schermen te nemen. En dus start ik heel graag met de rubriek Currently, waarin ik jullie op tijd en stond een korte inkijk geef in ons leven.

Geluisterd naar

De Sorry voor mijn broertje podcast. Een hele boeiende podcast over hoe het komt dat de ene broer een schrikbeeld wordt van zijn generatie en de andere een toonbeeld. Een uitgebreidere review volgt nog 😉 . Daarnaast luisterde ik tijdens het werken de afgelopen dagen en weken ook veel naar enkele soundscapes en playlists van Calm. Voor mij de ideale manier om mijn focus te bewaren.

Gekeken naar

De film Don’t Look Up op Netflix. Zowel het lief als ik waren nadien niet overtuigd van de manier waarop de boodschap gebracht werd. En vonden de uitwerking wat teleurstellend. Daarnaast keken we samen ook naar seizoen 1 en 2 van The Witcher. En bingewatchte ik BioHackers en Undercover seizoen 3.

Currently

Gekocht

Een nieuwe droogkast. Want de oude, die moest ik tegenwoordig vier dagen laten draaien om de lakens droog te krijgen. Daarnaast kocht ik eindelijk ook een zonnekap voor mijn fototoestel. Althans toch voor de lens die ik vaak gebruik. En deed ik mezelf na lang zoeken een nieuwe werktas cadeau.

Bezig met

Heel veel dingen 🙂 Ik ga nog steeds trouw elke week twee tot drie keer fitnessen. En blijf gluten en zuivel zo veel mogelijk vermijden. Daarnaast probeer ik ook om elke avond op tijd naar bed te gaan en wat te lezen en/of mediteren voor het slapengaan. Want ik merkte midden december dat de stappen die ik doorheen het jaar gezet had, zwaarder waren geweest dan ik dacht. Het gevolg? Een meer dan stevige verkoudheid en een vermoeidheid die nog steeds wat doorweegt. Dat ik daarnaast ook opnieuw doodziek ben geweest van die boosterprik hielp natuurlijk niet veel.

Daarnaast ben ik ook aan het werken aan mezelf. Tijdens het Plan Self Traject vorig jaar kwam ik tot de vaststelling dat ik dringend mezelf graag moet leren zien. Samen met Stephanie stelde ik toen enkele doelen en concrete acties op. En dus ben ik daar nu verder aan aan het werken. Want het is niet meteen iets wat op een paar dagen tijd geklonken is.

Currently

Genoten van

De kerstdagen die we met ons drie doorbrachten. Ja, ik weet het, dat is geen populaire mening. Maar als ik eerlijk ben dan genoot ik er opnieuw van om de feestdagen in beperkte kring te vieren. Geen immense drukte, geen hoofdpijn na vijf minuten, niet te laat in mijn bed, …. Stuk voor stuk dingen die er voor gezorgd hebben dat mijn batterij niet volledig leeg was!

Geleerd

Een van de dingen die ik dit jaar graag wil doen is een taal leren. En dus startte ik eind december op Duolingo al met het leren van Spaans. Of ik hiermee ooit echt vloeiend Spaans ga kunnen spreken en begrijpen, dat weet ik nog niet. Maar voorlopig vind ik het wel heel fijn om te doen.

Hoe het hier currently dan gaat

Alles bij elkaar genomen gaat het hier dus best wel goed. Dat de puzzel rond mijn gewicht eindelijk gelegd is, heeft daar absoluut toe bijgedragen. Net als het sporten en investeren in een personal trainer. Onbewust waren het de eerste stappen richting meer zelfliefde. Ook op andere vlakken heb ik wat meer rust gevonden. En weet ik onder meer dankzij Plan Self beter welke richting ik uit wil gaan. Er is een duidelijke focus, met concrete doelen en acties daarbij. En dat helpt mij enorm.

Sta ik dan al waar ik wil staan? Neen, maar dat is ok 🙂 Want ik sta al een pak verder dan vorig jaar. En ik weet nu wat ik wil en kan doen om te raken waar ik wil raken.

Hoe gaat het currently met jou? Waar was jij de laatste tijd met bezig?

14 Comments

 • fieke

  Fijne update!
  Ik ben deze week weer beginnen werken, na een best lange vakantie (met kleuter). Het was dus weer even wennen, maar vandaag had ik mijn vrije woensdag. En die besteedde ik deels aan het beluisteren van enkele podcasts van Plan S. Heel fijn om jou ook aan het woord te horen!

  • Evi

   Oh dankjewel 🙂 Vond het heel leuk om te doen, die podcast. En na zo een (lange) vakantie met een kleuter of kind is het terug aan het werk gaan altijd wennen he.

   • Samaja

    Goh, ik vind het niet bepaald plezant, er zou best wat meer afwisseling mogen zijn. Maar Covid is hier de voornaamste oorzaak. Ik durf momenteel niet veel anders doen dan dat.

    • Evi

     Snap ik volledig! Hier is het echt afwachten tot het gaat binnenkomen (want met Tuur die naar school gaat & wij 1 keer per week naar het werk is het denk ik bijna onvermijdelijk aan het worden). En bij elk bericht van de school een seconde lang je adem inhouden en hopen dat het niet betekent dat de klas dichtmoet.

 • Kelly

  Leuke update! Ik heb wat meer energie dus ik ben met wat meer bezig zoals veel lezen, een cursus volgen, bloggen,… Al moet ik wel leren doseren. Van zodra ik wat energie voel, soupeer ik dat allemaal onmiddellijk op en in feite is dat niet ok, maar daar werk ik aan.

  • Evi

   Oh wat heerlijk om te lezen dat je opnieuw met wat meer dingen bezig bent! En same here hoor, energie moet ik ook nog steeds leren doseren. Want soms wil mijn hoofd meer dan wat mijn lichaam op dat moment kan. Maar we komen er wel!

 • Hilde

  Rubrieken als deze kom ik graag lezen, Evi. Dat zal jou niet verbazen hé. Ik lees hier vooral ook mildheid voor jezelf, tevredenheid over wat je al hebt bereikt en dat het oké is. Dat het zo mag verder gaan! Ola… Spaans aan het leren, ik ben benieuwd waarheen dit zal leiden.
  Onze kerstdagen hadden dit jaar ook een rustiger karakter en net zoals jij, geniet ik er op die manier meer van. Want drukte, neen, daar kan ik ook niet zo goed tegen.

  • Evi

   Ik heb inderdaad al milder naar mezelf leren kijken. En geleerd dat ik vaker moet terugblikken op de stappen die ik al gezet heb en daar tevreden mag en moet over zijn. Het is nog steeds work in progress hoor, want soms wil ik snel vooruit gaan en kijk ik niet genoeg terug. Maar berichten zoals dit schrijven, net als een positief logboek bijhouden en maandelijks echt de tijd nemen om terug te blikken helpen wel.

 • Goofball

  Ik vind Kerst ook iets dat best in beperkte kring gevierd word. Wellicht omdat mijn ouders achterkomers waren en ik mijn grootouders al zeer jong verloren was…dus voor mij is Kerst iets voor het gezin. Maar op Oudejaar zie ik graag enkele vrienden (ook geen massa): vorig jaar dat met ons gezinnetje vieren vond ik dan toch net een beetje te saai.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *