Planning, organisatie & zelfontwikkeling

Plan Self: waarom ik dit traject volgde & wat ik daaruit leerde

Het afgelopen half jaar investeerde ik in mezelf door het Plan Self traject van Stephanie van Plan S te volgen. Het was geen makkelijk traject en er kwamen niet altijd regenbogen aan te pas. Integendeel, er was veel modder om door te ploeteren. Maar ik heb er immens veel door geleerd. En ik sloot het traject af met een stappenplan om ook nadien verder aan mezelf te blijven werken.

Plan Self

Plan Self: investeren in mezelf

Toen Stephanie de eerste keer het Plan Self traject lanceerde heb ik getwijfeld om in te stappen. Maar het was toen niet het juiste moment. Kort voor de herlancering had ik het er over met Katrien van Perfect Imperfect aangezien zij het traject al volgde. En hakte ik de knoop door: ik zou investeren in mezelf en het Plan Self traject volgen.

Die beslissing kwam er niet zomaar hoor. Ik was al enkele maanden bezig met werken aan mezelf. In 2020 brak namelijk corona uit. En een van de gevolgen was dat ik een poosje op tijdelijke werkloosheid werd gezet. En dat zette heel wat in gang. Want ik zag plots die muur waar ik al eens was tegen gelopen terug heel dichtbij komen. Al was het dit keer dan wel om andere redenen. Het was ook dan dat ik me realiseerde dat ik de dieper liggende oorzaken nooit had aangepakt. Ik nam in 2018 een poosje rust en veranderde van werk. Maar achteraf gezien was dat een pleister op een open wonde.

Dus tijdens die fameuze zomer van 2020 schakelde ik opnieuw een psycholoog in. Maar ik merkte na een paar maanden dat ik soms een concrete invulling en uitwerking miste. En daar leek Plan Self de perfecte aanvulling voor te zijn.

Wat ik vooral leerde uit Plan Self

Ik koos ook meteen voor individuele begeleiding. Want daar zou ik volgens mezelf het meeste uithalen. En dat klopt achteraf ook wel. Zeker omdat ik niet meteen op zoek was naar manieren om beter te plannen. Of prioriteiten te stellen. Want dat lukt me op zich al vrij goed.

Dankzij die individuele begeleiding kwam ik tot de vaststelling dat het onderliggende probleem vooral een gebrek aan onconditionele zelfliefde is. En dat ik eerst dat moet aanpakken, voor ik andere dingen wil veranderen. Dat ik in die periode niet eens meer in de spiegel wou kijken, gaf aan hoe diep het probleem zat.

Daarnaast leerde ik vooral ook dat balans niet draait om krampachtig alle ballen in de lucht te houden. En dat kiezen niet gelijk is aan verliezen. Integendeel zelfs. Dat je door te kiezen winst boekt. Want je legt een focus en gaat daar volledig voor.

Tot slot ontdekte ik ook dat werken aan jezelf niet iets is wat je in één dag doet. Zelfs niet in een week. Het is in mijn geval iets waar ik de komende tijd nog heel zoet met ga zijn. En ook de fabel dat werken aan jezelf alleen maar fun is klopt niet. Want er was en is veel modder waar ik door moet. En dat vergt veel energie. Maar de regenboog, die is in zicht 😉 .

Plan Self

Hoe gaat het dan allemaal in zijn werk?

Zoals ik hierboven al aanhaalde zijn er twee opties: individuele coaching of coaching in groep. In beide trajecten krijg je dezelfde opdrachten. Maar het verschil is dat je de resultaten ofwel apart met Stephanie bespreekt. Ofwel in groep. Daarnaast zijn er sowieso ook wel een aantal gemeenschappelijke calls waar iedereen aan deelneemt. En is er ook een Facebookgroep.

Stephanie heeft het traject opgedeeld in grote blokken. Waarbij je per blok een aantal opdrachten krijgt. Met een bijhorende deadline. En heel slim gezien: de nodige informatie en opdrachten komen pas online nadat het vorige blok is afgewerkt. Iets wat voor mij erg goed werkte. Want niet alleen was er accountability (hallo deadlines!). Doordat ik de info ook maar mondjesmaat kreeg was er geen sprake van overwhelm.

Toegegeven, de ene opdracht lag me al beter dan de andere. Maar op zo een momenten was de Facebookgroep vaak een grote hulp. En ik kon ook altijd bij Stephanie terecht als ik echt volledig vastzat. Met als resultaat dat ik intussen een concreet actieplan heb. Met daarin een droomvisie. Waar duidelijke doelen en concrete acties aan gekoppeld zijn.

Waarom ik Plan Self alleen maar kan aanraden

Eerlijk, ik was eerst wat bang dat het de zoveelste dure cursus zou zijn waar ik amper iets zou uithalen. Maar uiteindelijk kan ik Plan Self alleen maar aanraden! Het grote verschil met andere cursussen lag hem voor mij in:

 • Het absolute maatwerk dat je krijgt. De opdrachten zijn voor iedereen hetzelfde. Maar de invulling is voor iedereen anders. En doordat ik individuele coaching kreeg kon Stephanie extra doorvragen op dingen die enkel voor mij van toepassing waren.
 • De accountability. Doordat je opdrachten moet uitvoeren tegen een bepaalde dag. Want nadien bespreek je die in de call.
 • Het concrete aspect. Wat een perfecte aanvulling was en is op mijn sessies bij de psycholoog.
 • Het werken in blokken en nieuwe informatie pas mondjesmaat lossen. Waardoor overwhelm vermeden wordt.
 • De lastige vragen van Stephanie. Die krijg je er trouwens gratis bij. En die waren enerzijds broodnodig. Maar hielpen me anderzijds ook om grote stappen vooruit te zetten.

Na afloop kan ik dan ook alleen maar zeggen dat voor mij het traject om veel meer dingen draait dan puur die life-work balance. Want eindelijk drong ik tot de essentie door. En zette ik dat op een aantal vlakken ook meteen om in concrete acties. Zoals aan de slag gaan met een personal trainer.

En ik kan oprecht zeggen dat ik me ten opzichte van vorige zomer pakken beter in mijn vel voel. Ik heb een soort rust gevonden. Want ik weet waar ik naartoe wil en welke acties ik daarvoor kan ondernemen. En dat is ongelooflijk veel waard!

Wachtlijst Plan Self

Wil jij nu net als ik graag het Plan Self traject volgen? Zet je dan zeker op de wachtlijst. Want dan kan je je op maandag 24 januari als eerste inschrijven en enkele leuke bonussen scoren. Bovendien mag ik een korting van 30 euro weggeven aan de eerste 5 die zich inschrijven met de code planselfevi. De code is geldig van 24 januari tot 13 februari 2022.

En voor alle duidelijkheid: ik verdien hier zelf niets aan. Noch aan de blogpost, noch aan het weggeven van de kortingscode. Ik ben eenvoudigweg heel enthousiast over dit traject omdat het mij heel wat waardevolle inzichten bezorgde!

Tot slot, benieuwd naar wat Katrien van het traject vond? Dat lees je hier. Maar je kan het ook beluisteren in de podcast die we samen met Stephanie van Plan S hierover opnamen. Die kan je zowel op Spotify als in de Apple podcastapp beluisteren.

Investeerde jij al eens in opleidingen waarbij je gaat werken aan jezelf?

10 Comments

 • Annelies

  Hier ook best al wel wat dingen geprobeerd, het ene al met meer resultaat dan het andere. Komende maand start ik met het zelfzorgtraject van Nina Mouton, eentje dat naadloos aansluit bij mijn woord van het jaar.

 • fieke

  Dankjewel om je ervaringen te delen, Evi! Soms moet je echt even nóg dieper door de modder voor het beter kan worden hé. Het traject spreekt me zeker ook aan, maar ik ga voor nu nog een editie overslaan en neem dan misschien deel aan de volgende. Ik blijf Stephanie zeker volgen!

  • Evi

   Graag gedaan 🙂 En inderdaad, na de modder wordt het echt wel beter! En qua timing, ik denk dat je het beste instapt wanneer het voor jou juist aanvoelt. Maar dat is iets wat enkel jij kan weten. Zelf ben ik ook pas ingestapt op het moment dat ik voelde dat ik er klaar voor was. Maar mocht je tot dan nog vragen hebben, laat dan gerust maar weten!

 • Kelly

  Ik ben blij dat je iets gevonden hebt wat voor jou werkte en je er ook resultaat uit haalt. Dat kan wel even duren, denk ik. Op naar verder voor jezelf zorgen in 2022!

  • Evi

   Het kan inderdaad soms even duren voor je iets tegenkomt wat voor jou werkt. Ik denk ook dat het een combinatie is van een aantal factoren hoor, zoals een programma dat voor jou werkt maar dat ook je mindset op dat moment zich op de juiste plek dient te bevinden. Beetje zoals alle puzzelstukjes die mooi in elkaar vallen. En wees maar zeker, ook dit jaar blijf ik verder werken en zorgen aan en voor mezelf 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *