Boeken & leestips

Deze boeken las ik in 2017 (+ persoonlijke top zeven)

Ik lees ongelooflijk graag en veel boeken. En nu het einde van het jaar nadert blik ik net als collega-blogster Liese graag terug op de boeken die ik dit jaar las. Volgens Goodreads was dit jaar trouwens een van mijn beste leesjaren ooit. De Verbeelding Book Challenge bracht ik netjes tot een einde, maar daarnaast las ik ook nog een tiental andere boeken. Naast een visueel overzicht geef ik jullie graag ook mijn persoonlijke top zeven van boeken die ik het afgelopen jaar las mee.

Screen Shot 2017-12-23 at 13.31.56.png

Deze boeken las ik in 2017

Deel 1 gelezen boeken 2017Gelezen boeken deel 3Gelezen boeken deel 2Deel 4Deel 5Deel 6

Mijn persoonlijke top zeven

The last days of Rabbit Hayes

Het laatste boek dat ik las voor de Verbeelding Book Challenge. En wat een ongelooflijk mooi boek om de challenge met te eindigen! Als er een is dat ik jullie wil aanraden voor volgend jaar dan is het dit wel. Een enorm aangrijpend en meeslepend verhaal over kanker en doodgaan. En alhoewel ik wist dat er geen happy einde zou volgen kon ik niet stoppen met lezen. En hield ik het niet droog naar het einde toe.

Wonder

Ik las dit boek aan het begin van de zomer, nadat ik het spotte bij collega-blogster Fieke. Alhoewel het eerder een boek voor tieners is blijft het een van de beste boeken die ik dit jaar las. Een aangrijpend verhaal met een mooi einde, alleen al daarom zou je het moeten lezen.

The pillars of the earth 

Ik hou van dikke boeken. En lees dus elk jaar minstens één klepper. Dit jaar ontdekte ik de boeken van Ken Follet. Als je van historische fictie houdt en geen schrik hebt van een dik boek, dan kan ik je dit verhaal zeker en vast aanraden. Het leest erg vlot en bevat voldoende plotwendingen om het boeiend te houden. Het vervolg ligt hier al klaar op mijn nachtkastje.

Grote kleine leugens

De serie die op basis van dit boek gemaakt is heb ik nog steeds niet gezien. Maar de andere boeken van Liane Moriarty ben ik wel aan het lezen. Voor mij is het de ideale chicklit. Luchtig geschreven maar toch nog intrigerend genoeg om verder te willen lezen. Een aanrader als je voor deze vakantie op zoek bent naar ontspannende lectuur.

Het Blogboek

Deze kon uiteraard niet ontbreken in mijn lijstje. Het ideale boek voor iedereen die blogt of erover denkt om een blog te beginnen. Net als de eerste editie staat dit boek boordevol handige tips, waar je meteen met aan de slag kan. Ik las het eerder dit jaar maar haal het nog vaak uit de kast om dingen in op te zoeken.

Zeg me dat ik oké ben 

Een van de weinige non-fictie boeken die ik dit jaar las. Maar wat een eye-opener. Ik ben zelf perfectionistisch ingesteld, maar kreeg na het lezen van dit boek er meer inzichten in. En probeer er sindsdien bewuster met om te gaan en er op te letten dat ik het niet onbewust doorgeef aan Tuur.

Sisters of Treason 

Ik lees enorm graag historische fictie die zich afspeelt in het Engeland van Elizabeth I. Dit boek stond al eventjes in mijn boekenkast, maar ik ben heel blij dat ik het dit jaar las. Niet altijd even makkelijke zinsconstructies in het Engels, maar wel een verhaal dat op een boeiende manier werd geschreven.

Lazen jullie veel het afgelopen jaar? Welke boeken bleven jullie bij en moet ik het komende jaar zeker en vast lezen? 

21 Comments

  • Evi

   Oh echt? Thx voor de tip! Ik programmeer hier straks de digicorder 🙂 En oei, dat was inderdaad niet de bedoeling. Is aangepast intussen 😉

 • Inge Jacobs

  Ik had ook al gezien dat de serie volgende week begon en staat ook al op opnemen hier. Van alle boeken heb ik enkel We Need To Talk About Kevin gelezen en die was heel erg goed. Wonder zegt me ook wel iets, ik heb het voorstuk van de film al gezien en dat ziet er wel hartbrekend maar mooi uit. 40 is wel een mooi aantal zeg! Zelf heb ik er dit jaar 66 geloof ik.

 • Annelies

  Mooi lijstje heb je bij elkaar gelezen en er staan zeker nog enkele tips tussen die ik zelf wil lezen. Ik moet nog terugblikken op mijn gelezen boek op de blog. Dat komt er nog wel aan 😉

 • fieke

  Heel mooi lijstje! Ik denk dat ik gezien heb dat Wonder ook verfilmd wordt. Ik probeer later deze week ook nog een boekenlijstje te delen op mijn blog, en ik hoop op minstens evenveel mooie boeken in 2018!

  • Evi

   Thx 🙂 Wonder is inderdaad blijkbaar verfilmd, maar heb de film zelf nog niet gezien. Misschien iets voor volgend jaar. Al heb ik er altijd beetje bang voor om een verfilming te zien, zeker als ik het boek zo goed vond. Naar jouw lijstje kijk ik ook wel uit! En inderdaad minstens evenveel mooie boeken voor ons beide volgend jaar 🙂

 • Sofie

  Altijd leuk om te zien hoeveel je gelezen hebt via Goodreads, ik ben ook benieuwd hoeveel ik gelezen heb. IK ben ook van van de Pillars of the earth reeks <3 Ik las 2 delen van de century-reeks maar die vond ik wat saaier door alle politiek.

  • Evi

   Die overzichtjes zijn inderdaad superleuk 🙂 Ik heb dit jaar veel minder televisie gekeken, dat helpt natuurlijk wel om veel te lezen 😉

 • Flavie

  Ik las veel boeken in 2017, een stuk of 70 denk ik. Binnenkort verschijnt er wel een blogje met mijn favoriete boeken 😉
  De laatste liefdesbrief en Sterrenstof vond ik mooie boeken om te lezen.

 • Els

  Dat lijstje ga ik hier zeker bijhouden! Mijn leesdoel ligt een pak lager, maar ik zou het graag wat opkrikken :-). Grote kleine leugens vond ik ook echt geweldig!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *