Kookboek review

Kookboekweek #5: Oh She Glows Elke Dag (Angela Liddon)

Is het jullie opgevallen: in februari en maart verschenen er geen kookboekweken. Shame on me! Maar het was er iets te druk voor. En dus slaagde ik er niet altijd in om minstens drie gerechten uit eenzelfde boek te maken. Maar tijdens de paasvakantie was ik een weekje thuis. Het ideale moment om nog eens van kookboekweek te doen. En net toen spotte ik bij collegablogster Silke een review over het boek Oh she glows every day. Ik heb dat boek zelf al een tijdje in mijn kast staan. Maar had er nog niet echt uit gekookt. Tijd dus om daar verandering in te brengen!

Kookboekweek: Oh She Glows Elke Dag

Ik zag dit boek al een paar keer voorbijkomen en kreeg het een hele poos terug cadeau van het lief. Maar verder dan er vaak in bladeren kwam het niet. Misschien omdat de voor- en bereidingstijd bij de gerechten me wat afschrikte? In ieder geval was de week vakantie het ideale moment om iets langer in de keuken te staan en me aan dit boek te wagen. Het boek zelf start met een handige inleiding en geeft eerst ook mee welke basisspullen je in je voorraadkast dient te hebben staan. Daarna volgen de gerechten die op een logische manier zijn ingedeeld: smoothies, ontbijt, tussendoortjes, salades, soepen & bijgerechten, hoofdgerechten, koekjes & repen, nagerechten, zelfgemaakte basisingrediënten.

Voor deze kookboekweek maakte ik 2 salades en 2 hoofdgerechten klaar.

Kikkererwtensalade met kerrie (p.113)

Ik maakte deze salade in eerste instantie omdat ze er heerlijk fris uitzag. En eigenlijk ook maar weinig tijd kostte 🙂 Op iets minder dan 20 minuutjes was ze helemaal klaar. En ze smaakte heerlijk. Ik voegde wel iets meer kerriepoeder en gember toe dan wat het recept aangaf, maar dat komt omdat ik verzot ben op die twee smaken. En ze voor mij dus iets meer aan bod mochten komen. Ik at de salade trouwens met een volkoren broodje erbij.

Gevulde avocado (p. 109)

Ik eet doodgraag avocado’s en dus moest en zou ik absoluut dit gerecht uitproberen. Het kost iets meer tijd dan de kikkererwtensalade maar smaakt absoluut naar meer! En eigenlijk is het niet eens zo moeilijk om te maken. Het enige wat wel wat tijd vraagt is het koken van de tarwekorrels (en deze eerst een nacht laten weken). Deze keer maakte ik dit gerecht met een komijn-limoendressing. Maar de volgende keer wil ik heel graag ook eens de citroen-tahindressing erbij proberen.

Chilinacho’s met kaas (p. 169)

Vrijdagavond, het ideale moment voor wat comfortfood. Deze chilinacho’s met kaas leken me de ideale kandidaat daarvoor te zijn! De kaassaus maakte ik op voorhand en bewaarde ik in de koelkast. Toen ik aan het gerecht wou beginnen bleek dat ik niet alle ingrediënten in huis had: ik ontbrak een jalapenopeper maar verving die vakkundig door kleine groene en rode pepertjes die ik wel in huis had. Het was voor mij daardoor net ietsje te pikant. Maar wel een heerlijk comfortfoodgerecht voor op vrijdagavond 🙂

Gevulde zoete aardappel (p. 165)

Zoete aardappel + vulling; dat is een topcombinatie voor mij. En dus moest en zou ik ook dit gerecht uitproberen. Het kost iets meer bereidingstijd dan de andere gerechten maar eigenlijk valt ook dat best wel mee. Zeker als je weet dat het merendeel van de tijd gaat naar het garen van je aardappel in de oven. De advocadokorianderroom smaakte heerlijk verfrissend bij de warme aardappel en zorgde voor de nodige balans. Ohja, ik weet dat de zwarte bonen er niet uit zien op foto, maar geloof mij, het smaakte heerlijk. Ik likte er duimen en vingers bij af!

Oh She Glows Elke Dag: eindoordeel

Op voorhand had ik wat schrik om aan de gerechten te beginnen. Ze zagen er vaak ingewikkeld uit en met een grote bereidingstijd. Maar eenmaal ik wat tijd had en eraan begon bleek het allemaal erg goed mee te vallen. Toegegeven, ik heb wel die gerechten gekozen die nog steeds niet de meeste bereidingstijd vragen. Maar ik kon ze wel smaken. Zodanig zelfs dat ik in het weekend nog vaker uit dit boek ga koken.

Maakten jullie al gerechten uit Oh she glows elke dag klaar? Welke moet ik zeker nog eens proberen? 

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *