Nieuwe Keuken Challenge, update 1

Begin dit jaar besloot ik om deel te nemen aan de Nieuwe Keuken challenge die Isabelle van Boston Baby! organiseert. Ik wil dit jaar namelijk werk maken van zelf wat meer in de keuken te staan. En niet steeds meer te moeten nadenken over de vraag wat gaan we nu vandaag weer eens eten. Na drie maanden is het tijd voor een update van deze challenge!

Nieuwe Keuken Challenge – Stand van zaken

Isabelle stelde 26 uitdagingen samen. Eentje voor elke week van het jaar. Sommige daarvan zijn supereenvoudig. Andere daarentegen lijken me iets meer werk en planning te vereisen. Maar onder het motto “het is geen wedstrijd” en “niets moet en alles mag” neem ik heel graag deel! Nu we drie maanden ver zijn is het tijd voor een eerste update.

Kook met 5 ingrediënten die je nooit eerder gebruikte

Voor ik aan deze challenge deelnam had ik nog nooit met blauwe kaas gekookt. Maar ook helemaal nog niet met vijgen. Of althans toch niet in een warme versie. Nog drie ingrediënten te gaan 🙂

Kook 5 recepten die je nooit eerder probeerde

Hoera voor mijn kookboekweken, want daardoor kan ik dit puntje doorstrepen: Chili sin carne; ovenschotel met spruitjes en ketchup; peer met pastinaak, witloof en blauwe kaas; quinoa met lente-ui, champignons en cashewnoten en tot slot quinoataart met geitenkaas en verse vijgen.

gewoon gezond
Kook met iemand waarmee je nog nooit gekookt hebt

Onlangs maakte ik met Tuur voor de allereerste keer een echt gerecht klaar: spaghetti mama mia. We kookten deze keer ook echt samen, wat een geweldig fijne ervaring was. Nadien leek het wel alsof er een bom was ontploft in de keuken. Maar goed, dat nam ik er heel graag bij!

Maak een gerecht voor iemand die niet bij jou woont

Begin dit jaar werd mijn mama geopereerd waardoor ze een tijdje minder mobiel was. Tijdens een van die eerste weekends na de operatie maakte ik voor haar en mijn papa een ovenschotel klaar.

Kook met iemand jonger dan 10 jaar

Check! Onlangs maakte ik samen met Tuur spaghetti klaar volgens een recept dat hij had meegekregen in de klas. Supereenvoudig, met soepgroenten enzo, maar wel erg lekker 🙂

Bereid een hoofdgerecht waar fruit in verwerkt is

Telt een maaltijdsalade ook? Want dan kan ik dit puntje afvinken. Ik maakte deze week namelijk een paar keer een salade klaar met rucola, gerookte zalm en jawel mango!

keuken
Zet elke seizoen één week lang enkel seizoensgroenten op het menu: lente – zomer – herfst – winter

De afgelopen drie maanden stonden hier regelmatig witloof, pastinaak, spruitjes, bloemkool, spinazie, paddenstoelen en wortelen op het menu. Allemaal groenten uit de maanden januari, februari en maart volgens De Velt.

Hoe zit dat bij jullie? Koken jullie vaak? Tips voor een van de openstaande puntjes zijn altijd welkom!

*Bron uitgelichte afbeelding: Boston Baby

8 Comments

 1. Lize 30/03/2019 at 09:22

  Met periodes kook ik veel maar er zijn ook periodes dat ik bijna niet kook. Het wisselt dus erg bij mij.

  1. Evi 07/04/2019 at 11:09

   Hier ook wel hoor, al probeer ik er wel op te letten om er iets meer regelmaat in te brengen.

 2. Flavie 30/03/2019 at 10:12

  Wij koken zelden… ik doe dat ook niet zo graag… ik heb daar geen geduld voor.

 3. fieke 31/03/2019 at 14:05

  Ik moet toegeven dat ik de challenge nog niet bewust ‘beleefd’ heb, maar als ik het zo zie, kan ik zeker al enkele puntjes afstrepen. Toch ook eens een update inplannen, lijkt me!

  1. Evi 07/04/2019 at 11:15

   Ik was er hier ook niet altijd even bewust met bezig hoor. Maar toen ik berichten aan het schrijven was dacht ik ah laat ik eens kijken hoever ik sta. En toen bleek dat ik inderdaad best wel al wat vorderingen had gemaakt.

 4. Leen 27/04/2019 at 09:45

  Damn vijgen met geitenkaas <3

  1. Evi 06/05/2019 at 07:45

   Ja, dat was zooooo lekker 🙂

Leave a Reply