keuken
Varia

Nieuwe Keuken Challenge, update 1

Begin dit jaar besloot ik om deel te nemen aan de Nieuwe Keuken challenge die Isabelle van Boston Baby! organiseert. Ik wil dit jaar namelijk werk maken van zelf wat meer in de keuken te staan. En niet steeds meer te moeten nadenken over de vraag wat gaan we nu vandaag weer eens eten. Na drie maanden is het tijd voor een update van deze challenge!

Nieuwe Keuken Challenge – Stand van zaken

Isabelle stelde 26 uitdagingen samen. Eentje voor elke week van het jaar. Sommige daarvan zijn supereenvoudig. Andere daarentegen lijken me iets meer werk en planning te vereisen. Maar onder het motto “het is geen wedstrijd” en “niets moet en alles mag” neem ik heel graag deel! Nu we drie maanden ver zijn is het tijd voor een eerste update.

Kook met 5 ingrediënten die je nooit eerder gebruikte

Voor ik aan deze challenge deelnam had ik nog nooit met blauwe kaas gekookt. Maar ook helemaal nog niet met vijgen. Of althans toch niet in een warme versie. Nog drie ingrediënten te gaan 🙂

Kook 5 recepten die je nooit eerder probeerde

Hoera voor mijn kookboekweken, want daardoor kan ik dit puntje doorstrepen: Chili sin carne; ovenschotel met spruitjes en ketchup; peer met pastinaak, witloof en blauwe kaas; quinoa met lente-ui, champignons en cashewnoten en tot slot quinoataart met geitenkaas en verse vijgen.

gewoon gezond
Kook met iemand waarmee je nog nooit gekookt hebt

Onlangs maakte ik met Tuur voor de allereerste keer een echt gerecht klaar: spaghetti mama mia. We kookten deze keer ook echt samen, wat een geweldig fijne ervaring was. Nadien leek het wel alsof er een bom was ontploft in de keuken. Maar goed, dat nam ik er heel graag bij!

Maak een gerecht voor iemand die niet bij jou woont

Begin dit jaar werd mijn mama geopereerd waardoor ze een tijdje minder mobiel was. Tijdens een van die eerste weekends na de operatie maakte ik voor haar en mijn papa een ovenschotel klaar.

Kook met iemand jonger dan 10 jaar

Check! Onlangs maakte ik samen met Tuur spaghetti klaar volgens een recept dat hij had meegekregen in de klas. Supereenvoudig, met soepgroenten enzo, maar wel erg lekker 🙂

Bereid een hoofdgerecht waar fruit in verwerkt is

Telt een maaltijdsalade ook? Want dan kan ik dit puntje afvinken. Ik maakte deze week namelijk een paar keer een salade klaar met rucola, gerookte zalm en jawel mango!

keuken
Zet elke seizoen één week lang enkel seizoensgroenten op het menu: lente – zomer – herfst – winter

De afgelopen drie maanden stonden hier regelmatig witloof, pastinaak, spruitjes, bloemkool, spinazie, paddenstoelen en wortelen op het menu. Allemaal groenten uit de maanden januari, februari en maart volgens De Velt.

Hoe zit dat bij jullie? Koken jullie vaak? Tips voor een van de openstaande puntjes zijn altijd welkom!

*Bron uitgelichte afbeelding: Boston Baby

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *