verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Gelezen in maart

Net als de voorbije jaren neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge 2019 – Uitgelezen in maart

De afgelopen maand las ik twee boeken, wat zowat het gemiddelde is waar ik aan raak. En hoera, ik kon ze allebei gebruiken voor de Verbeelding Book Challenge.

The Poison bed

In the autumn of 1615 scandal rocks the Jacobean court when a celebrated couple are imprisoned on suspicion of murder. She is young, captivating and from a notorious family. He is one of the richest and most powerful men in the kingdom. Some believe she is innocent; others think her wicked or insane. He claims no knowledge of the murder. The king suspects them both, though it is his secret at stake. Who is telling the truth? Who has the most to lose? And who is willing to commit murder? (samenvatting: Goodreads)

Het was al een hele poos geleden dat ik nog eens historische fictie had gelezen. En dat terwijl ik nochtans grote fan ben van het genre. Deze van Fremantle lag al even op mijn nachtkastje en was ideaal om puntje 23 van de Verbeelding Book Challenge met af te vinken. Ik las het verhaal in het Engels en ben daar ongelooflijk blij om. Het leest namelijk als een trein. Doordat je ook afwisselend de standpunten van Frances en Robert (haar echtgenoot) leest, krijg je een vrij volledig beeld van wat er zich afspeelde. Het verhaal wordt goed opgebouwd, maar of alle elementen evenveel waarheid bevatten, daar heb ik mijn twijfels bij.

Linksgelaten

Sarah Nickelson is een hardwerkende moeder/carrièrevrouw/liefdevolle echtgenote die alle ballen in de lucht houdt. Maar wanneer ze op een dag een zwaar auto-ongeluk krijgt, staat haar leven op z’n kop.Het herstel duurt lang, en al snel blijkt dat Sarah een bizar hersenletsel heeft overgehouden aan haar trauma, waardoor de linkerkant van haar blikveld niet meer lijkt te bestaan. Sarahs hectische leven komt abrupt tot stilstand … (samenvatting: boek.be)

Tijdens mijn zoektocht naar een boek waar geneeskunde centraal staat kwam ik dit tegen. Ik begon er wat aarzelend aan, maar werd al snel meegezogen in het verhaal. Het is ook een verhaal dat best wel binnenkwam. Want net als het hoofdpersonage werk(te) ik ook te veel uren. En durfde ik ook wel al eens op mijn gsm kijken in de wagen. Maar sinds het lezen van dit boek ligt hij netjes in mijn handtas, ver weg van mij.

Maar goed, het verhaal op zich leest dus wel vlot. Alleen had ik het fijner gevonden als er iets meer aandacht was besteed aan hoe het hoofdpersonage met haar tegenslag omgaat. Nu lijkt het alsof ze slechts zo nu en dan eens gefrustreerd is. En ook hoe het de relatie met haar man en kinderen wijzigt komt niet echt aan bod. Maar verder vond ik het wel een aangenaam boek om te lezen.

Tussenstand

Verbeelding Book Challenge: 6/30

Goodreads: 7/25

Welke boeken lazen jullie recent? Tips voor de openstaande puntjes zijn uiteraard ook altijd welkom!

2 Comments

  • fieke

    Twee boeken is bij mij ook een normaal gemiddelde :-). In het Engels lezen doe ik niet zo vaak, omdat ik dat minder ontspannend vind. En eigenlijk heb ik dit jaar al meer boeken gelezen die niét bij de VBC passen, maar ach :-).

    • Evi

      Ik merk dat ik makkelijker in het Engels lees dan in het Nederlands, waarschijnlijk een overblijfsel van mijn studies. En tegenwoordig worden er hier ook meer boeken gelezen die ik niet meteen kan gebruiken voor de VBC maar ach, dat kan allemaal geen kwaad 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *