365 vragen
Persoonlijk

365 vragen | maart 2023

Ik zag deze post al een paar keer voorbij komen in blogland. Onder meer bij Kelly en Sofie. Die op hun beurt hun mosterd haalden bij Irene. En omdat ik het zo een leuk idee vond, contacteerde ik Irene met de vraag of ook ik deze rubriek met 365 vragen mocht overnemen. Gelukkig vond ze dat helemaal ok. En dus bij deze: 365 vragen, de maart editie.

365 vragen

365 vragen – maart 2023

1. Welke vaardigheid wil je nog graag onder de knie krijgen?

Goh er zijn er best wel een paar 🙂 Ik hou enorm van leren en ontdek heel graag nieuwe dingen. Dus het lijstje met vaardigheden en dingen die ik wil kunnen is best uitgebreid.

2. Wanneer at je voor het laatst een pizza?

Vandaag, donderdag is hier vaak pizzadag 🙂

3. Welke koosnaampjes gebruik je?

Voor Tuur heb ik er een paar zoals Tuuremans, kabouter, … Voor het lief vaak liefje.

4. Zou je graag een boek willen schrijven? 

Hmm, in het verleden wel. Nu soms. Alleen, je moet daar ongelooflijk veel tijd voor hebben. Iets wat ik standaard al niet in overvloed heb.

5. Heeft het gesneeuwd de afgelopen tijd?

Hangt er een beetje van af wat je verstaat onder afgelopen tijd.

6. Waar heb je het vaakst hulp bij nodig?

Alles wat met wiskunde en electronica te maken heeft.

7. Waar hoor jij thuis?

Hmm, ik vind dit geen makkelijke vraag want ik heb heel lang het gevoel gehad dat ik nergens echt bij hoorde of thuis hoorde. Maar intussen hoor ik absoluut thuis bij het lief en Tuur.

8. Gebeurt er op dit moment iets belangrijks in de wereld?

Er zijn een paar dingen aan de gang die al een tijdje aanslepen zoals de oorlog in Oekraïne. Maar het is vandaag ook Internationale Vrouwendag. Een dag/thema waar ik telkens met gemengde gevoelens naar kijk. Enerzijds goed dat er aandacht voor is. Anderzijds zie ik ook maar al te vaak hoe bedrijven enkel die dag aandacht voor dit thema hebben. En het gebruiken als een goedkope PR-stunt. Wat ik dan weer erg jammer vind.

9. Welke drie plaatsen zou je nog graag eens bezoeken?

Parijs, Londen en Porto.

10. Hoe ziet je toekomst er uit?

Pfieuw, geen idee van. Mocht ik dat weten, ik denk dat ik een pak beter zou slapen ;-). Dus als iemand zo een glazen bol heeft, dan mag ie hem altijd mijn richting eens uitsturen!

11. Zou je voor de liefde in het buitenland gaan wonen?

Hmm, moeilijk. Het lief heeft die kans al eens gekregen en we hebben er toen bewust voor gepast. Want om zomaar alles en iedereen hier achter te laten, ik weet niet of ik dat zou kunnen.

12. Wat doe je anders nu je ouder wordt?

Ik ben een pak rustiger geworden en hecht veel meer belang aan de dingen die voor mij en mijn buikgevoel belangrijk zijn. En minder aan wat de maatschappij van ons verwacht. Ik probeer ook veel meer in het moment te leven en oprecht van alles te genieten dan toen ik pakweg een student of tiener was.

13. Wat kan je niet bevatten?

Onrecht, dat sommige mensen met echt alles lijken weg te komen, en privé ook een aantal dingen die op ons pad kwamen de afgelopen maanden.

14. Waar ben je bang voor?

Best wel een aantal dingen, maar die hou ik liever even privé.

15. Wat heeft de laatste tijd het meeste indruk op je gemaakt?

Hoe veerkrachtig mensen kunnen zijn.

365 vragen

16. Draag je je schoenen in huis?

Neen 🙂 We dragen alledrie pantoffels in huis.

17. Wat vind je het leukste aan je werk?

Goh best wel veel dingen. De afwisseling en het feit dat ik strategie met uitvoering kan combineren op een internationaal niveau.

18. Noem drie dingen waar je vandaag dankbaar voor bent.

  1. Het lief die mijn nieuwe bureau van Ikea in elkaar stak
  2. Samen met het lief en Tuur buitenshuis gaan eten
  3. De regen die net toen wij buitenkwamen van het restaurant ophield zodat wij niet nat werden toen we naar de auto wandelden

18. Ben je tevreden met je levensstijl?

Ja, best wel

19. Wat zijn je lievelingschips?

Tot een jaar of twee geleden geribbelde zoute Lays chips. Maar sinds ik geen gluten meer mag eten, eet ik ook nog amper chips. Want de glutenvrije chips vind ik nu niet bepaald zo lekker.

20. Wat is je favoriete kledingstuk?

Ik heb er een aantal, waaronder kleedjes en rokjes.

22. Welk ‘fout’ liedje vind je geweldig?

Diep van Get Ready

23. Wat is het mooiste dat de afgelopen tijd gebeurde?

Best wel een aantal dingen, maar als ik er iets moet uitpikken dan vooral de symbolische warme dekentjes van vriendinnen. Ze weten dat ik even door een moeilijke periode ga en hun berichtjes voelen telkens aan als warme dekentjes die om me heen geslagen worden.

24. Wanneer heb je je voor het laatst pijn gedaan?

Een week of twee geleden, toen ik tijdens het sporten een medicijnenbal verkeerd opving. Gevolg: mijn wijsvinger was dubbel zo dik en zag bont en blauw.

25. Vergeef je snel?

Het hangt er van wat er exact gebeurd is en wie er bij betrokken is. Maar ik hou door de band niet lang vast aan wrok. Alleen, er is wel een verschil voor mij tussen vergeven en vergeten.

26. Wat is het laatste compliment dat je kreeg?

You are a superstar – het was werkgerelateerd, maar altijd wel fijn om te horen natuurlijk!

27. Waar ben je nu?

Op het werk, maandag en woensdag zijn vaste kantoordagen. De andere dagen wissel ik wat tussen thuiswerken en werken op kantoor.

28. Wat maakte vandaag leuk?

Tijd hebben om te kunnen bloggen en voor het slapengaan nog wat lezen in bad.

29. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Moeilijke keuze want ik eet beide erg graag 🙂

30. Wat is het engste dat je de afgelopen tijd deed?

Helemaal alleen naar een netwerk evenement gaan. Uiteindelijk bleek ik daar ter plaatste wel een aantal mensen te kennen, maar zo op mijn eentje ergens toe komen, ik vond dat maar eng.

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Hoe belangrijk het is om mijn energie te bewaken. De voorbije maanden schoot dat er bij in en ging ik diep in het rood. Wat ik ook stevig voelde. Ik was me er van bewust, maar slaagde er niet in om echt iets aan te doen. Maar de afgelopen weken probeerde ik dat wel, hakte ik een aantal knopen door en hervond ik al een klein beetje gemoedsrust. Dus hopelijk meer van dat volgende maand.

Hoe was jouw maart maand?

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *