stylingsessie
Varia

Wat ik leerde uit een stylingsessie

Ik volgde Liesbeth al een hele poos op Instagram en had bij Lobke van Leuke Wereld al eens gelezen over haar stylingsessie bij Liesbeth. En alhoewel het kriebelde om zelf ook zo eens een sessie te volgen, kwam het er maar niet van. Tot begin maart! En daar heb ik nog geen spijt van want ik leerde daar heel wat dingen uit.

Hoe gaat dat in zijn werk zo een stylingsessie?

Ik boekte een stylingsessie van anderhalf uur in bij Liesbeth. Maar wat kan je daar nu van verwachten? Om te beginnen ontvangt Liesbeth je enorm hartelijk in haar prachtige loft in Herent. Onder het genot van een dampende mok koffie stelde ze me wat vragen over mijn huidige levensstijl en kledij. En waar mijn struikelblokken dan liggen.

Op basis daarvan selecteerde Liesbeth vervolgens een aantal kledingstukken die ik mocht passen. Stuk voor stuk items waar ik in de winkel zelf nooit naar zou grijpen. Denk bijvoorbeeld maar aan een maxi-jurk, een lange broek, items met veel kleur en print, …

Maar ik moet eerlijk toegeven, ik was verbaasd door het resultaat. Ik heb namelijk nogal de gewoonte om rechte A-lijn jurken of rokken te kopen, omdat die mijn figuur goed verbloemen. Maar door bijvoorbeeld voor een maxi dress te kiezen of taille te creëren zag ik er plots veel eleganter uit. En ook de prints vielen hier absoluut in de smaak.

stylingsessie maxi dress
Wat ik leerde uit de stylingsessie?

Ik pikte die avond heel wat dingen op, die ik in de toekomst ook in de praktijk ga proberen om te zetten:

 • Als je opteert voor sneakers ga dan voor elegante, smalle sneakers. Want die passen vaak het best onder heel wat dingen. Iets wat ik soms wel al deed en soms nog niet. Maar ik wil af van die schoenen met hakken waar ik geen 5 meter op kan stappen 😉
 • Ga voor taille. Ik leerde van Liesbeth enkele trucjes om taille te creëren zoals werken met lintjes. En realiseerde me ook dat taille mijn figuur met al zijn imperfecties toch echt wel beter tot zijn recht doet komen.
 • Stel niet voor de hele week, voor elke dag je outfit samen. Maar probeer dit voor drie dagen te doen. En dan wat te experimenteren en te combineren, zodat er meer afwisseling in komt. Dit komt vooral doordat ik me dankzij ons gesprek realiseerde dat ik zowat elke week dezelfde 5 jurken draag, zonder te variëren in trui, schoenen, ….
stylingsessie kleur en taille creëren
 • Kleur en prints staan me absoluut. Dus ik ga proberen om vanaf nu ook wat kleur in mijn kleerkast aan te brengen. En niet altijd voor blauw te gaan 😉
 • En hetzelfde geldt eigenlijk voor maxi-jurken. Ik durfde het die avond nog niet aan om me er een aan te schaffen, maar ben het sindsdien wel serieus aan het overwegen 🙂
 • Zorg voor basisstukken. Daar kan je dan met variëren. In plaats van volledig samengestelde outfits te kopen die je dan enkel in die combinatie draagt. Iets wat ik tot nu toe heel vaak deed …
 • Ruim je kleerkast op. Ik hield heel wat kledingstukken bij omdat ik hoop(te) om er ooit nog eens in te passen. Of omdat ze veel geld gekost hadden. Maar door daar elke dag met geconfronteerd te worden, word je niet gelukkig. En dus heb ik zoals Liesbeth me aanraadde kuis gehouden in de kleerkast en al die stukken netjes verdeeld in 2 stapels: eentje dat onmiddellijk weg mag. En eentje met stukken waar ik nog niet meteen afscheid van wil nemen. Maar die laatste ligt intussen wel in een afgesloten doos onder het bed. Zodat ik niet meer elke avond als ik kleren voor de volgende dag selecteer er met geconfronteerd wordt.
stylingsessie taille creëren
En nu?

Uiteraard schafte ik me nog geen volledig nieuwe garderobe aan. Een aantal van de dingen die ik leerde probeer ik wel al toe te passen. En bij een volgend shoppingmoment ga ik vooral op zoek naar basisstukken. Want ik kijk er wel naar uit om wat meer te experimenteren. En me zo uiteindelijk een kledingsstijl aan te meten die meer aansluit bij mijn huidige levensstijl.

Volgde jij zo al eens een stylingsessie? Kan jij goed kledingstukken combineren?

12 Comments

 • Samaja

  Lijkt me heel interessant! Ik liet vorig jaar een kleurenanalyse doen en dat heeft me zeker geïnspireerd. Een stylingsessie durfde ik dan weer niet tot nu toe. Ik worstel soms nogal met mijn zelfbeeld en heb schrik alleen maar te horen wat er niet goed is… Je ziet er trouwens inderdaad echt wel goed uit met al die mooie kleurtjes!

  • Evi

   Ik heb net om die reden ook heel lang getwijfeld. Maar eerlijk, Liesbeth heeft geen enkele keer gezegd dat er iets niet goed was. Ze haalde er stuk voor stuk items uit die me goed stonden. Ik denk dat daar een stuk van haar kracht in zit: ze luistert heel erg goed naar wat je vertelt. En houdt daar absoluut rekening mee. Doordat het ook een privésessie was in haar loft, durfde ik het bijvoorbeeld aan om in de spiegel te kijken 🙂 Iets wat ik met anderen erbij nooit zou doen. Dus ik vind het wel de moeite waard om eens te doen.

 • Annelies

  Ik heb dat jaren geleden al eens gedaan en eigenlijk wil ik dat wel nog eens opnieuw doen. Een aantal dingen zijn blijven hangen, maar een aantal niet en ik ben ondertussen ook zelf nog wel wat veranderd van stijl.

  • Evi

   Doen 🙂 Want ik denk inderdaad ook wel dat je stijl verandert. Merk dat bij mezelf ook, voor ik mama werd had ik een heel andere stijl dan nu bijvoorbeeld. En ik kan me inbeelden dat dat binnen een paar jaar misschien terug wel wat anders gaat zijn.

 • zwartraafje

  Een stylingsessie heb ik nog niet gevolgd. Wel eentje rond kleurenadvies en toen bleek dat ik eigenlijk uit mezelf al de juiste kleuren uitkoos. (ik ben blijkbaar een koele zomer of in mijn geval een Sneeuwwitje vermits ik donker haar én een bleke huid heb.) Geen flauw idee eigenlijk of ik goed ben in het combineren van kleding. Ik denk het wel, maar ik ben ook niet iemand die grote risico’s neemt op dat vlak dus dan is het natuurlijk al een pak makkelijker. Bij mij lijken uitlopende jurken met een hoge taille het goed te doen. Die hebben een afslankend effect en daar ben ik uiteraard fan van. 🙂

  • Evi

   Dat van die jurken herken ik 😉 Zelf durfde ik dat eigenlijk niet goed, kledingstukken combineren. Dus wat ik vaak deed was bijvoorbeeld in de winkel een rok & trui kopen. En die dan enkel in die combi dragen. Wat beetje jammer is natuurlijk. Zo een kleurenadvies heb ik half en half eens gehad toen ik een nieuwe bril ging kopen. Maar een stylingsessie is toch nog wel wat anders 🙂 Ik vond het alvast heel leerrijk!

 • José

  Net als Zwartraafje en Samaja heb ook ik nooit een stylingsadvies gehad, maar wel een kleuranalyse. Die heeft me zeker goed geholpen. Als ik al mijn kleren in dat palet koop, combineert eigenlijk ook altijd alles wel. Daarbij let ik trouwens vooral op kleren die aan mijn armen en gezicht raken; voor een leuke rok in kleuren uit een ander palet durf ik nog al eens een uitzondering te maken, als een shirt in ‘mijn’ kleur tenminste met de rok matcht.

 • fieke

  Hier ook al een kleuradvies, maar geen stijladvies. Ik zou het ook wel graag willen doen, want in de winkel kies ik altijd voor veilig en basic. Zo eens iets durven, dat zou ik vaker moeten doen, maar ik heb dan schrik voor miskopen. Ik weet niet als ik een ‘eigen stijl’ heb eigenlijk, ik wil vooral daar nog wat verder naar op zoek gaan.

  • Evi

   Ik had daar in de winkel ook altijd heel veel schrik voor. En kocht vooral veilige dingen. Maar door die sessie met Liesbeth ben ik daar wel wat anders gaan tegenover staan. En heb ik ook wel meer inzichten gekregen in wat een leuke stijl is die goed bij mijn lichaam & huidige levensstijl past. Dus ik kan het alleen maar aanraden 🙂

 • Leen

  Heb ook al eens een styling workshop gedaan, samen met mijn tante, mama en zus. Dat was heel leuk, sindsdien weet ik waar mijn taille zit en welke kleedjes ik daarom best wel of niet draag. Ook een kleuranalyse liet ik al eens doen en ik ben een uitgesproken herfsttype, maar net als in een reactie hierboven gebruik ik die kleuren enkel voor ‘bovenaan’ en trouwens ‘s zomers durf ik wel feller gaan, dan is mijn huid ook bruiner doorgaans. Alleszins een fijne boost voor het zelfvertrouwen zo’n sessies he 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *