Planning, organisatie & zelfontwikkeling

20 voor 2020 – Update 1

Time flies … want intussen zijn we al midden april. En zijn het toch wel wat vreemde tijden waarbij we van thuis uit werken en tegelijkertijd een kleuter van vier entertainen. Maar midden april betekent ook dat er een kwartaal achter ons ligt. En het tijd is voor een update van mijn 20 voor 2020.

20 voor 2020 – Update kwartaal 1

Het eerste kwartaal van 2020 ligt intussen achter ons. En wat een drie maanden waren dat zeg. Januari en februari begonnen goed, maar toen kwam in maart COVID-19 opduiken. En vielen een aantal plannen hier toch wel wat in het water. Maar goed, even kijken hoe ver ik tot nu raakte met mijn 20 voor 2020.

30 boeken lezen waarvan 5 non-fictie

Eind maart had ik 8 boeken gelezen, waarvan 2 non-fictie verhalen. Dat doel van 30 boeken tegen het einde van het jaar, waarvan 5 non-fictie lijkt dus nog steeds haalbaar te zijn!

4 workshops/opleidingen volgen

Qua workshops / opleidingen maakte ik goede vorderingen! Van januari tot maart volgde ik onder andere de Digital Academy van Lies, waar ik ongelooflijk veel dingen opstak over hoe je als bedrijf een digitale strategie en aanwezigheid kan uitbouwen. Daarnaast maakte ik ook werk van de Storytelling Star cursus van Nies, waar ik de kneepjes van het stories maken op Instagram leerde. Nog twee te gaan, dus dat komt wel in orde 🙂

Een date night per maand

Januari was hier geen topper, maar in februari gingen we wel flink uit eten want het lief was jarig. En dat moest natuurlijk gevierd worden! Voor maart stond er nog geen date night op de planning, maar doordat we sinds midden maart met zijn allen niet meer op restaurant mogen gaan, kwam het er die maand niet van. Intussen ben ik de afhaalmogelijkheden in onze buurt aan het bekijken, om te zien of we op die manier later deze maand of ergens in mei toch niet een soort date night kunnen inplannen.

20 voor 2020
Elke dag voldoende water drinken

Hier slaagde ik de afgelopen maanden wel zeer goed in. En dat vooral dankzij mijn geweldig mooie waterfles van Kambukka. Ik weet intussen ook perfect hoeveel er in past. En dus ook dat als ik vier keer zo een fles leegdrink, ik om en bij de 2l water gedronken heb. Iets waar ik zo goed als dagelijks in slaag.

Minder snoepen

Deze ging met vallen en opstaan. Er waren heel wat dagen waarop ik effectief veel minder snoepte dan anders. Maar er zijn – zeker sinds midden maart – ook terug heel wat dagen waarop emo-eten het van me overneemt en ik terug meer snoep dan goed is. On the bright side: ik ben me er alvast meer van bewust.

Mijn conditie verbeteren

Ook deze ging met vallen en opstaan. Want sinds de kerstvakantie werd ik geplaagd door een vervelende hoest. Begin februari was die eindelijk weg, maar een paar weken later werd ik geveld door een hardnekkige sinusitis. En dat had serieus effect op mijn conditie, want lopen zat er echt even niet in.

Intussen zijn alle ziektekiemen hier definitief verdwenen en heb ik het lopen opnieuw opgepakt. Dus als alles goed gaat, komt het ook met die conditie op termijn wel goed.

20 voor 2020
Blijven luisteren naar mijn lichaam

Iets wat ik absoluut wel gedaan heb de laatste weken en maanden. Er waren hier dagen dat ik voelde dat ik nood had aan rust en ontspanning. En dan ging ik ook heel bewust die rust en ontspanning opzoeken. Net zoals wanneer ik aanvoelde dat ik nood had aan tijd buiten door te brengen of te gaan sporten. Dit puntje zit dus wel snor!

Meer foto’s nemen

Sinds maart ben ik heel wat foto’s aan het nemen! Al was het maar omdat we tijdelijk mijn grootouders wekelijks een Tribu-krantje bezorgen 🙂 En dat moet dus iedere week natuurlijk gevuld raken met foto’s 😉 Maar ik haal er ook meer en meer plezier uit. En probeer om alle tips en tricks die ik van Vicky van Snap the moment leerde steeds meer toe te passen.

Meer tijd buiten doorbrengen

Het zal wel zijn dat het met dit puntje goed zit: sinds midden maart gaan we elke dag naar buiten. Tenzij het water giet natuurlijk 🙂 Maar nu we met zijn allen verplicht elke minuut van elke dag thuis zitten, heb ik er echt veel meer nood aan om dagelijks buiten te komen. En dus ga ik zowat elke dag met Tuur wandelen, steppen of fietsen.

20 voor 2020
Ontspullen

Ook hier maakte ik serieuze vorderingen: de kasten in de woonkamer kregen al een grondige poetsbeurt, net als mijn kleerkast. En ook de keukenkasten werden al eens serieus uitgekuist (weliswaar net voor iedereen begon te hamsteren, maar goed, dat vergeten we even ;-)). Staan nog op de planning: de kleerkasten van Tuur en het lief, het medicijnenkastje in de badkamer. En als Tuur een keer niet thuis is: zijn speelgoedbakken.

20 voor 2020: dingen waar er nog wat werk aan de winkel is
 • Woord bij idee verder uitbouwen
 • Mijn blog (verder) laten groeien
 • Een podcast maken
 • 3 blogcocktails/evenementen organiseren
 • Een weekendje weg met het lief boeken
 • Op stap gaan met Tuur
 • Een fotoshoot boeken
 • 2 keer gaan shoppen met mijn mama
 • Onze tuin verder afwerken
 • Mijn bureau inrichten

Hoe verliepen de eerste drie maanden van 2020 bij jullie? Hoe zit het met jullie doelen voor 2020?

16 Comments

  • Evi

   Ja mijn grootouders waren daar al heel blij en zijn daar nu nog contenter mee. Want ze wonen wat ver en krijgen dus geen bezoek meer. En gezien hun leeftijd & hoe ze al sukkelen met een gewone gsm is een smartphone of computer niet meteen een optie. Maar door zo een krantje kunnen ze wel al onze avonturen volgen. En een Instameet, absoluut! Van zodra we weer buiten mogen ga ik daarvoor kijken 🙂 Of bedoel jij virtueel eens samenkomen?

   • Chez Julie

    Instameet in ‘t echt he, lijkt me eens zo leuk ? Ik wil gerust mee op de kar springen, al heb ik er totaal geen ervaring mee. Maar eerst zien dat we uit ons kot mogen natuurlijk!

 • fieke

  Ha, er moet een soort telepathie geweest zijn vandaag, want mijn update kwam net ook online :-).
  Wauw, jij drinkt echt wel veel water! Mij lijkt dat niet te lukken…
  De voorbije weken vind ik het moeilijk om naar mijn lichaam te blijven luisteren. Ik krijg veel signalen, maar ben er goed in om ze te negeren. Want het werk ‘moet’ gedaan worden, en we ‘moeten’ thuis ook alles blijven doen. Ik probeer af en toe even rust te nemen, maar het nooit alleen thuis zijn, daar heb ik het best moeilijk mee.
  Ik duim mee dat die blogcocktails er nog zullen komen later dit jaar!

  • Evi

   Iets met great minds he 😉 Dat water drinken lukt me inderdaad vrij goed. Vooral denk ik omdat ik het via zo een drinkbus doe. Dan zie ik niet die immens grote fles naast me staan. En ik heb zo iets van twee keer een drinkbus in de voormiddag en twee keer in de namiddag, dat is niet zo moeilijk.

   Ik heb het zelf ook heel moeilijk met nooit alleen thuis zijn of nooit echt meer voor een langere periode (bijvoorbeeld een hele voormiddag of namiddag) alleen zijn. Dus ik probeer echt wel om een paar keer per week alleen te gaan joggen. En ‘s avonds soms vroeg in bed te kruipen, of alleen met een boek een bad te nemen. Al is de situatie hier natuurlijk tijdelijk ff anders, waardoor het soms wel ietsje makkelijker is om alles in het huishouden gedaan te krijgen. Al verdelen we hier de taken ook wel, gisteren bijvoorbeeld heeft Tim gedweild terwijl Tuur en ik aan het rusten waren (lees allebei boven in aparte kamers even in boekjes kijken). En dat helpt ook wel.

  • Evi

   Goh hier zit er ook wel nog veel koffie en een flesje cola zero per dag tussen hoor 🙂 Maar doordat ik zo veel water drink voel ik me over die andere dranken wat minder schuldig 🙂

 • Séverine De Ryck

  Heel goed idee, zo’n drinkbus. Ik dacht altijd dat ik veel water dronk, maar eigenlijk is dat toch niet waar… Mijn huidig bureautje is ook wat te klein om een grote fles voor mijn neus te zetten 🙂

  • Evi

   Ja hier helpt die drinkbus echt enorm. Tot daarvoor dacht ik ook altijd dat ik goed bezig was 🙂 Maar het was toch wel een eye-opener om het bij te houden via zo een drinkbus. En uiteindelijk wordt dat echt een gewoonte.

 • zwartraafje

  Ik deed dat voldoende water drinken in het verleden zo goed en blijkbaar is er in het najaar ergens iets misgelopen want ondertussen besef ik dat ik sinds de lunch (5u geleden) nog niets heb gedronken. Misschien moet ik toch terug een gevulde karaf naast me zetten en mezelf ertoe verplichten om die tweemaal per dag leeg te drinken. Na een tijdje word het dan doorgaans weer een automatisme om er uit mezelf naar te grijpen.

  • Evi

   Ja absoluut doen! Ik merk hier ook dat mijn waterfles intussen echt een automatisme is geworden. En dat helpt enorm om voldoende water te drinken 🙂

 • Annelies

  Wow, je bent goed bezig! Ik drink opvallend minder water thuis dan op kantoor. Maar ik snoep ook minder. Dus het is wel eens heel leerrijk om dat verschil te zien.

  • Evi

   Ik merk dat dankzij die waterfles ik toch ook wel thuis veel meer water begin te drinken. Dat snoepen ging goed tot een paar weken geleden. Dus dat blijft precies toch wel een werkpunt. Zeker omdat ik op het werk dan weer minder leek te snoepen.

 • Goofball

  Ik snoep minder thuis: als ik thuis iets zou opentrekken heb ik meer sociale controle (commentaar) van mijn man dan van mijn collega’s…en concurrentie in het opeten met mijn kinderen. Dus het komt er minder van 😀

  • Evi

   🙂 Hier werkt die sociale controle dus niet zo goed. Of toch niet altijd (vaak pas als het al te laat is en de snoep al in mijn mond is verdwenen :-))

 • Katrien

  Met mijn goeie voornemens gaat het wel, ik heb onlangs eens een update gepost. De ene al beter dan de andere natuurlijk :). Doet er mij trouwens aan denken dat ik er nog eens naar moet kijken om er werk van te maken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *