Fotografie

2017: een terugblik in 18 foto’s

Vorige week maakte ik met Instagram een fotocollage van wat volgens hen mijn negen beste foto’s van 2017 zijn. Het is een heel leuk overzicht, maar het zijn niet noodzakelijk mijn negen favoriete foto’s van het afgelopen jaar. In navolging van Josefien zag ik Annelore en Heleen aan de hand van foto’s terugblikken op het afgelopen jaar. Een geniaal idee dat ik graag overneem 🙂 Kijken jullie mee?

Mijn negen ‘beste’ foto’s volgens Instagram

Januari

Januari was hier best wel nog een drukke maand met nieuwjaarsbezoeken en recepties. De kerstvakantie was voor mij al achter de rug en dus ging ik op 2 januari terug werken. Maar de allereerste dag van het nieuwe jaar startte ik sportief. Want ik zou dit jaar meer sporten en gezonder leven. Doorheen het jaar ging het joggen trouwens met vallen en opstaan maar vanaf de 2de jaarhelft ging ik er helemaal voor 🙂

Januari-2017

Februari

Februari stond hier vooral in het teken van vieren. In de crèche van Tuur werkten ze al enkele weken rond carnaval. En mochten alle kindjes verkleed naar de crèche komen. Dit jaar maakte mijn grootmoeder voor Tuur een Bumbapak, iets waar ik helemaal fan van was. De hoed hadden ze in de crèche liggen maar die ging na de foto meteen weer af, want iemand was er absoluut geen fan van 😉 Aan het einde van februari vierden we dan de verjaardag van het lief. Feestjes alom dus deze maand!

Februari-2017

Maart

Maart kabbelde eigenlijk voorbij bij ons. Geen grote feestjes of verrassingen op het programma. Ik nam wel deel aan de 40 dagen bloggen challenge en onze zoektocht naar een huis ging verder. Tuur verraste ons wel zo nu en dan door in het weekend al eens wat langer te slapen. En nadien een geweldig fijne out of bed look te hebben 🙂

Maart-2017

April

April startte goed met een familiebezoek aan Pairi Daiza. Het weer was die dag niet opperbest maar wij genoten er met volle teugen van. Verder werd er in april vooral hard gewerkt want op het werk verving ik twee collega’s die met zwangerschapsverlof waren. En moest alles in gereedheid gebracht worden voor de beurs waar we begin mei voor de allereerste keer aan deelnamen. Het waren dus drukke tijden, maar gelukkig verliep alles goed.

April-2-2017

Mei

De lente brak in mei goed door en dus was er heel veel tijd om buiten te spelen. En te genieten van de zon! Ik hou absoluut van de zomer en alles wat er bij hoort. Dit jaar ontdekten we trouwens tijdens een van die zonnige dagen dat Tuur een grote waterrat is. En dus gaan we sindsdien regelmatig met ons twee naar het zwembad. Nooit gedacht trouwens dat een zinken kuip uren pret kon opleveren. En op het werk werden ik en mijn collega’s getrakteerd op overheerlijke aardbeien. Yummie!

Mei-2017Mei-2

Juni

In juni vierden we de 80ste verjaardag van mijn grootmoeder. In plaats van een hele dag aan tafel te zitten en te eten werd er gekozen voor een ludieke wandeling door Gent. Twee Gentenaars verkleed als pater en non gidsten ons door Gent. En lieten ons proeven van allerlei lekkers. Een absolute aanrader als je Gent eens op een andere manier wil ontdekken. Juni was ook de maand waarin ik afsprak met Hilde, een ongelooflijk fijne dame en collega-blogster. Jammer genoeg was juni ook de maand waarin we voor de eerste keer dit jaar afscheid moesten nemen.

Juni-2-2017

Juli

Juli is een verjaardagsmaand bij ons: ik mocht dit jaar 33 kaarsjes uitblazen. En daar kon taart uiteraard niet bij ontbreken! Het was tevens ook de maand waarin we voor het eerst echt op vakantie gingen met Tuur. En in een Landalpark in Nederland de tijd van ons leven beleefden.

Juli-2017Juli-2-2017

Augustus

Die andere zomermaand werd er hier vooral gewerkt. En deed Tuur mijn hart even stilstaan door zodanig te vallen dat hij genaaid moest worden. Dat hij een paar maanden later zijn elleboog uit de kom zou hebben wist ik toen nog niet. Maar sindsdien weten we wel met absolute zekerheid dat we nog wel eens met hem op spoed / bij de dokter zullen zitten.

Augustus-2017

September

September was een drukke maand maar we namen de tijd om te genieten van de heerlijke nazomerdagen die er waren. En die geweldig fijne buitenspeelmomenten opleverden. Daarnaast was september ook de maand waarin onze bouw startte. Nooit gedacht dat ik van een kraan te zien op een stuk grond zo gelukkig zou kunnen worden. En ik maakte werk van op regelmatige basis te gaan joggen. Want die 10 kilometer tegen het einde van het jaar zou ik halen. Al moest ik daarvoor soms op een ontiegelijk vroeg uur uit dat warme bed komen 🙂

September-2-2017September-3-2017September-2017

Oktober

In oktober maakten we tijd vrij voor ons als koppel en hielden we onze traditie van een jaarlijks kinderloos weekend in ere. Dit jaar ontdekten we tijdens een zonnig weekend Middelburg. Eind oktober waren we trouwens zelfs een hele week kinderloos. Want Tuur mocht op vakantie met zijn grootouders. En amuseerde zich daar rot.

Oktober-2-2017Oktober-2017

November

November is de derde verjaardagsmaand bij ons. En dit jaar mocht Tuur twee kaarsjes uitblazen. In tegenstelling tot vorig jaar besefte hij dit jaar al iets beter wat het inhield, en was hij vooral heel blij met alle aandacht en cadeautjes die hij kreeg 🙂 Tegen het einde van de maand begon het aftellen naar Sinterklaas. En leerde Tuur om zijn schoen te zetten.

November-2017

December

Aan het begin van deze maand kwam Sinterklaas samen met zijn zwarte pieten op bezoek in de crèche. Tuur was al een hele tijd in de ban van deze man. En kon er maar niet over ophouden. Tot hij hem in het echt zag … Iets met een grote mond en een klein hartje 😉 Maar naar het einde van het bezoek toe werden er toch al high fives met de Sint uitgewisseld. Begin december slaagde ik er ook in om die 10 kilometer te lopen. En eind deze maand sluit ik het jaar af zoals ik het begonnen ben: sportief. Door deel te nemen aan de eindejaarscorrida. Supporters zijn nog steeds welkom 😉

December-2017December-2-2017

Ik wens jullie een ongelooflijk fijn eindejaar en een fantastisch 2018, vol plezier, fijne momenten en leuke uitdagingen!

Wat zijn jullie favoriete foto’s of momenten van het afgelopen jaar? Deel ze gerust in de comments hieronder of op je eigen blog, dan kom ik met veel plezier lezen! 

18 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *