Op (uit)stap

Terugblik kerstvakantie 2017

Happy New Year! Ik wens jullie het allerbeste voor 2018, dat het een jaar gevuld met warmte, liefde, grote en kleine gelukjes en heel veel mooie momenten mag zijn. Mijn kerstvakantie zit er intussen op. En zelfs de eerste werkdag is al achter de rug. We hebben wel enorm genoten van die week vakantie. En dus blik ik er graag samen met jullie nog even op terug.

Feesten

Kerstvakantie staat bij ons synoniem voor feesten en gezelligheid. Wij vierden kerstavond bij mijn ouders. En bleven er slapen om de dag erop Kerstmis met de hele familie aan mijn mama’s kant bij mijn grootmoeder te vieren. Altijd gezellig vind ik om iedereen terug te zien, bij een lekker hapje en drankje. Oudejaarsavond brachten we rustig door met de papa van het lief, na de moeilijke periode die ze het afgelopen jaar doormaakten. Nieuwjaar zelf vierden we dan met de familie van het lief. Maar ook daar hielden we het rustig. Want zowel ik als het lief dienden vandaag te gaan werken. Tussen alle feesten door was er trouwens ook ruimschoots tijd om selfie’s te nemen met Tuur 😉

FeestSelfietijd

Zwemmen

Het weer was nu niet bepaald geweldig goed te noemen. Ik hou er wel van om in de kou buiten te spelen met Tuur. Maar in regen en wind is dat toch net iets minder fijn. Dus trokken we hier regelmatig naar het zwembad. Doordat de Sportoase best wel groot is en een afzonderlijk zwembad heeft voor de allerkleinsten vond ik dat het steeds goed meeviel qua volk. En aangezien Tuur verzot is op zwemmen amuseerden wij ons hier geweldig goed 😉

Zwemmen

Winterspeeltuin

Omdat je nu niet meteen elke dag kan gaan zwemmen, trokken we ook eens naar de Winterspeeltuin. De jeugddienst van de stad Leuven organiseert al een paar jaar tijdens de eerste week van de kerstvakantie een binnenspeeltuin in de Brabanthal. Ze richten zich voornamelijk op kinderen vanaf 4 jaar. Maar Het Huis van het Kind zorgt ook voor aangepaste speeltuigen voor kinderen jonger dan 4. Vorig jaar trokken we er voor de eerste keer naartoe met Tuur. En ook dit jaar was het een groot succes. Nu hij al wat ouder en groter is leefde hij zich volledig uit op de springkastelen, kermismolen en het klim- en klauterparcours.

WinterspeeltuinWinterspeeltuinfun

Lezen

Met dat grijze en gure weer buiten was het naar mijn aanvoelen eerder herfst dan winter. Meteen ook het ideale weer om wat bij te lezen. Tijdens Tuur zijn middagdutjes bijvoorbeeld. Of ‘s avonds in de zetel. Want buiten Big Little Lies was er niet meteen echt veel boeiends op tv te zien. En dus las ik een aantal Harry Potter boeken voor de -tigste keer en maakte ik ook vorderingen in World Without End.

Lezen-tijdens-de-kerstvakantie

Sporten

Ik kwam deze vakantie regelmatig ook uit mijn luie zetel om te gaan sporten. Ik had onder andere de laatste afspraak van het jaar met mijn personal coach op de planning staan. En ik ging ook regelmatig joggen. Want er moest uiteraard getraind worden voor die eindejaarscorrida! De allerlaatste dag van het jaar sloot ik trouwens sportief af. Want ik liep samen met collega-blogster Julie de eindejaarscorrida in Leuven. Een verslag daarvan volgt nog!

Eindejaarscorrida

Hadden jullie vakantie? Of zijn jullie nog met vakantie? Hoe brachten jullie de feestdagen/vakantie door?

22 Comments

 • Sofie

  Jullie hebben duidelijk genoten, een combinatie van activiteiten met lezen in de zetel. Ideaal! Ik heb genoten van mijn kerstvakantie en ging er ook nog over bloggen. Maar eerst kwam het overzicht en nu de voornemens, misschien volgend weekend mijn kerst-overzicht.

 • Samaja

  Zo sportief geweest! Dat stond bij mij tussen al dat gefeest op een laag pitje. Ik ben benieuwd naar Big little lies, ik heb het opgenomen maar moet het nog bekijken.

  • Evi

   Mja kwam vooral ook doordat ik aan de Eindejaarscorrida deelnam hoor 🙂 En omdat ik sinds kort beetje de sportmicrobe echt goed te pakken heb 🙂

 • liese

  Ik ben ook naar Big Little Lies aan het kijken. Mijn man vindt het echter eerder saai en ik kan hem niet volledig ongelijk geven, maar ik ga toch blijven kijken tot het einde. Zelf had ik geen verlof tussen kerst en nieuw maar deze week moet ik maar twee dagen werken dus dat compenseert wel. Prettig nieuwjaar voor jullie allen!

 • Lies

  Ik ben ook sinds gisteren terug aan het werk. Met de kerstdagen hebben we gewoon 1 keer feest met de hele familie, dus dat viel best mee van drukte.
  Ik ben ook naar Big Little Lies aan het kijken (heb het boek nooit gelezen, dus nu krijg ik het verhaal op deze manier binnen). En de nieuwe van Ken Follet ligt op mij te wachten. Lees je die in het Engels? Want bij zo’n kleppers kies ik toch vaak voor het Nederlands.

  • Evi

   Ik lees die inderdaad in het Engels, maar dat komt omdat ik sowieso liever in het Engels lees dan in het Nederlands. Beetje ‘misvorming’ door mijn studies denk ik 😉 Ben trouwens heel benieuwd om te weten wat je ervan gaat vinden!

 • fieke

  Wat een fijne vakantie! Ik ben blij dat de feestdagen achter de rug zijn, want ik hou er niet zo van.
  Hier is het deze week nog vakantie, want de crèche is nog steeds gesloten. Aan lezen ben ik nog niet te veel toe gekomen overdag, want mijn to do lijst is enorm lang (en ik weet nu al dat ik niet alles ga kunnen doen wat ik wou doen). Naar Big Little Lies ben ik ook beginnen kijken. Wel boeiend om te zien hoe het boek verfilmd wordt!

  • Evi

   Kerst vind ik altijd wel fijn, maar oudjaar hoeft voor mij niet per se. Vind dat hele gedoe er rond nogal overroepen. Ja he, vind het ook enorm boeiend om de verfilming te zien 🙂 Geniet nog van de vakantie!

 • Hilde

  Benieuwd naar het resultaat van je loopprestaties :-). Zo te lezen hebben jullie ervan genoten, van die vakantie. Hier was het ook echt genieten. Met de feestdagen die worden verdeeld tussen tijd die de dochter doorbrengt bij mij (Kerst) of bij de papa (Oudejaar). Op Oudejaar werd ik deze keer aangenaam verrast :-). Het was heel gezellig, vele mooie herinneringen waardig. En dan is er natuurlijk ook nog ‘de blok’ die nu volop bezig is voor die examens binnenkort…

  • Evi

   We hebben er inderdaad enorm van genoten 🙂 Ik las inderdaad al dat jij hele mooie herinneringen hebt aan de feestdagen 🙂 Heel veel succes daar beide met de blok, want daar ben je als ouder toch ook wel met bezig he, zelfs al moet je zelf niet blokken.

 • Chez Julie

  Fijn dat ik deel mocht uitmaken van je laatste sportprestatie van het jaar 🙂 Laat ons daar in 2018 maar snel een vervolg aanbreien! De digicorder is hier druk in de weer met Big Little Lies, maar ik moet nog beginnen kijken. Ik ben benieuwd!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *