9
Varia

9 dingen die ik niet begrijp #1

Ik lees de blogposts van Sanne van Moederschip enorm graag. Vaak roepen ze hier heel wat herkenning op. En zorgen ze ook voor een lach op mijn gezicht. Dus toen ik haar blogpost met dingen die zij niet begrijpt las, raakte ik meteen geïnspireerd. En besloot ik om er zelf ook eentje te schrijven over 9 dingen die ik niet begrijp!

9 dingen die ik niet begrijp

Er zijn heel wat dingen die ik niet begrijp, maar onderstaande 9 vielen me de voorbije weken toch wel wat meer op. En gingen mijn verstand volledig te boven!

 • Bouwvakkers die om zes uur ‘s ochtends beginnen. Om dan om 9u een lange pauze te nemen. Kan je dan niet gewoon beter wat later beginnen, doorwerken en de rest van ons wat langer laten slapen?
 • Mensen die in tijden van corona echt letterlijk elke dag naar hun bouw komen kijken. Het is niet dat daar zo veel aan het veranderen is op dit moment, dus waarom je elke dag zou komen kijken, beats me.
 • De hele hype rond zoomachtergronden. Waarom zou je een achtergrond met frietjes en hamburgers willen?
 • Bepaalde stukken van Iedereen beroemd. Met de beste wil van de wereld maar bepaalde onderdelen van dat programma gaan mijn verstand echt te boven.
9
 • Wandelaars die ostentatief binnen kijken bij andere mensen. Of zelfs op hun stappen terugkeren om toch nog eens extra goed te kijken. In dezelfde categorie: wagens die dit doen.
 • Bestuurders die hun pinker aanzetten als ze een rotonde oprijden en dat niet meer doen als ze er van rijden.
 • Mensen die reacties achterlaten op artikels van HLN en daar dan ook nog eens in discussie gaan met anderen die reacties achterlaten.
 • Brillen met glazen die automatisch verkleuren als er meer licht is. Lijkt me niet alleen onhandig te zijn, want dat gaat niet meteen weg als je uit de zon stapt. Maar het neemt ook het hele plezier van een zonnebril weg.
 • De hele heisa rond mondmaskers. En dan nu vooral mensen die die mondmaskers dragen op straat maar ze onder hun kin trekken. Maar dan wel keiboos naar mij kijken als ik ga joggen zonder mondmasker.

Zeg eens, welke dingen gaan jouw verstand te boven?

21 Comments

 • Annelies

  Misschien komen ze elke dag even controleren op de bouw tegen diefstal of zo, als er nu wat dingen stil liggen?
  Ik vond naar mijn werf rijden soms ook wel een afwisselend uitje de laatste weken, al ging ik zeker wel niet elke dag.

  • Evi

   Goh ik denk niet dat ze komen controleren tegen diefstal 😉 Eerder kijken wat er al gedaan is, hoeveel vertraging er is en de bouwvakkers opjagen (denk ik dan, al ben ik niet zo zeker dat die laatste er zich veel van aantrekken).

 • Moederschip

  Leuk dat ik je heb kunnen inspireren 🙂 Die HLN-reageerders heb ik ook nooit gesnapt, alsof ze een reactie posten omdat ze al weten dat er reactie op komt… Die zoomachtergronden vind ik vooral ergerlijk, ben je midden in een conversatie en zit je ineens tegen een panda te praten ofzo. Niet aan mij besteed 🙂

 • Sofie

  Er zijn er toch een paar herkenbare 😀 Die reacties ook, ik snap dat niet. Ik lees dat zelfs niet meer want ik jaag mij daar teveel in op. Die zoomachtergronden, het is het eerste wat ik er van hoor 😀
  Op de trein zie ik er ook vaak met hun mondmasker onder hun neus en idd ook zelfs onder hun mond…

  En dat binnen kijken doe ik stiekem ook, ik ben een curieuzeneus. Ik keer wel niet terug én hoop ook dat ik niet al te duidelijk binnen kijk 😀

  • Evi

   Op zich vind ik binnenkijken niet zo erg hoor, ik doe dat soms ook. Maar je hebt er hier die echt gewoon ostentatief blijven stilstaan, terugkeren en echt heel opvallend binnenkijken. En na een tijdje ben je dat echt wel moe 😉

 • fieke

  Mijn Teams-achtergrond is gewoon mijn echte achtergrond, inclusief rommel en strijkplank. I don’t care :-).
  Herkenbaar van de mondmaskers, al draag ik er wel als we klantenmeetings hebben of als ik naar de winkel ga.
  En toch even zeggen dat niet alle bouwvakkers die om 6 uur beginnen lange pauzes nemen hoor :-).

  • Evi

   Zalig, de achtergrond hier is dus ook gewoon de kamer inclusief alle rommel 🙂

   Die mondmaskers ik draag ze ook maar dan wel correct. En dan vind ik het ok.

   En die bouwvakkers, dat weet ik hoor 😉 Alleen die hier bij ons dus wel. En ik snap niet waarom. Nuja, er zijn nog wel meer dingen aan die werf die ik niet snap. Zoals bergen aarde verplaatsen naar een andere berg die dan weer groter wordt (terwijl de bedoeling wel degelijk is dat die bergen verdwijnen en er een groene zone in de plaats komt).

 • josie

  Ik denk dat ze een pauze nemen die bouwvakkers omdat die na 3 uur werken al serieus moe zijn haha. Al erger ik me even goed aan de onmenselijke uren. Dat van die mondmaskers begrijp ik echt niet moet ik zeggen.

  • Evi

   Hahaha, waarschijnlijk 🙂 Verklaart ook meteen waarom ze ‘s middags ook relatief lang pauzeren en ergens in de namiddag ook nog een keer (maar dan wel doorwerken tot zes uur of later ‘s avonds).

 • zwartraafje

  Tja, die mondmaskers gaan uiteraard niet werken wanneer je ze foutief draagt. Dan kan je ze evengoed niet opzetten. Ik heb de voorbije weken met een mondmasker op gewandeld en gefietst en was heel blij toen de dokteres zei dat ik dat niet altijd moet doen. Want wat is het warm zodra je zo’n masker draagt. Mijn vake heeft zo’n bril die vanzelf donkerder wordt. Hij is er zelf blijkbaar wel tevreden van als moest hij er eerst even aan wennen. Op foto’s is het dan wel weer wat onhandig. Ik heb er hier een heel toffe van mijn ouders samen maar hij staat daar dus met donkere glazen op vermits de foto aan zee getrokken is.

 • Flavie

  Oeps… ik ben zo’n wandelaar die graag naar tuinen en huizen kijkt… ik ga wel niet een stap terugzetten om eens binnen te kijken 😉
  Ik lees graag de reacties op artikels uit de krant… wat voor meningen sommige mensen hebben, amai!
  Ik draag ook enkel een mondmasker waar het echt moet, voor de rest zorg ik zelf voor genoeg afstand tussen mij en andere mensen.
  Wat mijn verstand te boven gaat… wij hebben een buurman die ELKE dag zijn auto wast! Dat versta ik echt niet… de auto heeft de tijd nog niet om vuil te worden 😉

  • Evi

   Oh die buurman van jullie mag hier eens komen wagens wassen 🙂 Ik snap ook niet waarom hij dat elke dag doet …

   Binnenkijken is niet erg hoor, ik doe dat zo nu en dan ook wel eens. Maar niet zo opvallen en ostentatief als dat het hier gebeurt 😉

 • Goofball

  tja die bouwvakkers rijden voor de files eh. En als je al 3u fysiek aan het werk bent, zou ik ook wel effe een koffieke willen of iets meer.

  brillen die verkleuren, is dat niet voor mensen die geen zonnebril op sterkte willen kopen? en geen lenzen dragen en dus anders moeten sukkelen met 2 brillen. …maar zelf lijkt het me ook onhandig. Vreselijk op foto’s ook.

  zoom achtergronden met een hamburger en frietjes. Hahahaaaaa sorry maar die vind ik grappig. Ik zat eens in een meeting met collega die grote haaien achtergrond gekozen had. De kinderen zijn de hele tijd komen kijken wat er gebeurde. Zelf kies ik ook wel graag een achtergrond en dan komen de kinderen me vragen “in welke dimensie ” ik zit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *