Tips voor een weekendje Middelburg

Afgelopen weekend trokken wij op kinderloos weekend naar Middelburg (Nederland). We deden het bewust rustig aan en genoten vooral van gesprekken met elkaar, lange wandelingen en lekker eten. Enkele van de ‘hotspots’ die wij ontdekten deel ik hieronder graag met jullie.

Middelburg is geen al te grote stad in Zeeland, maar had wel alles in huis wat we zochten voor ons weekendje weg. De vele historische gebouwen in de stad gaven me trouwens een instant vakantiegevoel.

Logeren in Middelburg 

We logeerden in Hotel De Sprenck. Een schot in de roos: een gebouw uit 1904 dat heel wat authentieke facetten bewaarde. En waar ik verliefd werd op de leuke decoratie in onze kamer zoals de lamp en originele nachtkastjes. Bovendien ligt het op wandelafstand van het centrum. Zowel onze kamer als badkamer waren trouwens erg ruim. Enig minpuntje: wij kregen de ruit niet open waardoor het ’s nachts soms heel warm werd. Het ontbijtbuffet was niet erg uitgebreid maar wij vonden er alles wat we nodig hadden. En het was overheerlijk!

Weekendje-weg-Middelburguitzicht-hotelHotel-De-Sprenck-lampHotel-De-Sprenck-met-bad20171012_161515.jpg

Dineren in Middelburg 

Dineren deden wij de eerste avond in restaurant Hildernisse. Maar de locatie waar we de 2de avond aten is een absolute aanrader: Peper en Zout. Een niet al te groot restaurant, dat erg gezellig en huiselijk was ingericht. De gastvrouw wist precies op welk moment ze moest langskomen zonder opdringerig over te komen. Het eten was om duimen en vingers van af te likken. Enkel pure smaken, zonder al die overbodige toefjes en crèmes. Overheerlijk! Je merkte in alles dat zowel gastvrouw als chef-kok hun werk met liefde en plezier deden. Leuk detail: een paar jaar terug schoolde de chef-kok zich om tot chocolatier. En opende hij het “Zeeuws Ministerie van Chocolade en Culinaire Zaken” naast het restaurant.

ZeebaarsVleesBonbonproeverij

Wat wij deden in Middelburg 

Mijn keelontsteking speelde me nog parten dus wij hebben vooral veel gewandeld, geslapen, genoten van de onverwacht zonnige oktoberdagen en het rustig aan gedaan. We shopten typisch Nederlands lekkers voor de thuisblijvers. En genoten van heerlijke koffie, taart en enkele typische Nederlandse / Zeeuwse lekkernijen.

Broodje-kroketZeeuwse-mosselenWitte-chocolade-cheesecakeAppeltaartPepernotenZeeuws-ministerie

Zijn jullie ooit al in Middelburg geweest? 

11 Comments

 1. Hilde 18/10/2017 at 08:54

  Middelburg is echt een mooie plek, vooral het impressionante stadhuis is me bijgebleven, zo mooi!! Wij waren een weekendje in Zeeland in de zomer van 2016, heb er toen ook een logje aan gewijd :-), zo mOOi! Je komt er echt tot rust daar… Die Pepernotenfabriek en Chocolade ministerie is me nu precies wel ontgaan. Een geldige reden om nog eens terug te keren, leuke tip!

  1. Evi 22/10/2017 at 17:01

   Wij kwamen er inderdaad helemaal tot rust 🙂 En die twee zijn inderdaad absoluut geldige redenen om nog eens terug te gaan 😉

 2. Inge | The Belgian Reviewer 18/10/2017 at 09:51

  Nee nog niet geweest maar ziet er wel een toffe bestemming uit. Dus zo ziet een echt broodje kroket eruit ha! Het zag er heel leuk uit, lekker gegeten en gedronken en geshopt, perfect weekendje weg denk ik zo..

  1. Evi 22/10/2017 at 17:02

   Het was een heerlijk weekendje weg 🙂 En inderdaad, zo ziet een broodje kroket er in Nederland uit 😉

 3. Samaja 18/10/2017 at 10:41

  Eigenlijk is dat voor ons helemaal niet zo ver weg, dus ik schrijf het bij op mijn lijstje van uitstapjes die we eens kunnen doen. Zo te zien hadden jullie een heel fijn weekend!

  1. Evi 22/10/2017 at 17:03

   Zeker doen! Het ligt inderdaad niet zo ver en je hebt meteen wel een vakantiegevoel 🙂

 4. zwartraafje 19/10/2017 at 15:24

  Nee, nog nooit. Ik krijg er echter steeds meer zin in sinds ik zowel jouw fotoverslag als dat van Mademoiselle Saar van een tijdje terug las.

 5. Flavie 21/10/2017 at 08:13

  Nog nooit geweest, maar zo te lezen en te zien aan de foto’s wel de moeite.

  1. Evi 22/10/2017 at 17:05

   Absoluut de moeite om eens te doen 🙂

 6. Leen Vandebergen 16/11/2017 at 11:46

  Zoveel foto’s van eten, zalig 🙂 🙂 Wij waren eens met vrienden op weekend nabij Middelburg, het leek me toen inderdaad ook een klein, gezellig stadje. Voor het culinaire deel moeten we precies zeker nog eens terug gaan 🙂

  1. Evi 19/11/2017 at 13:57

   Zeker doen, want het was overheerlijk dat eten 😉

Leave a Reply