Op (uit)stap

Tips voor een weekendje Middelburg

Afgelopen weekend trokken wij op kinderloos weekend naar Middelburg (Nederland). We deden het bewust rustig aan en genoten vooral van gesprekken met elkaar, lange wandelingen en lekker eten. Enkele van de ‘hotspots’ die wij ontdekten deel ik hieronder graag met jullie.

Middelburg is geen al te grote stad in Zeeland, maar had wel alles in huis wat we zochten voor ons weekendje weg. De vele historische gebouwen in de stad gaven me trouwens een instant vakantiegevoel.

Logeren in Middelburg 

We logeerden in Hotel De Sprenck. Een schot in de roos: een gebouw uit 1904 dat heel wat authentieke facetten bewaarde. En waar ik verliefd werd op de leuke decoratie in onze kamer zoals de lamp en originele nachtkastjes. Bovendien ligt het op wandelafstand van het centrum. Zowel onze kamer als badkamer waren trouwens erg ruim. Enig minpuntje: wij kregen de ruit niet open waardoor het ‘s nachts soms heel warm werd. Het ontbijtbuffet was niet erg uitgebreid maar wij vonden er alles wat we nodig hadden. En het was overheerlijk!

Weekendje-weg-Middelburguitzicht-hotelHotel-De-Sprenck-lampHotel-De-Sprenck-met-bad20171012_161515.jpg

Dineren in Middelburg 

Dineren deden wij de eerste avond in restaurant Hildernisse. Maar de locatie waar we de 2de avond aten is een absolute aanrader: Peper en Zout. Een niet al te groot restaurant, dat erg gezellig en huiselijk was ingericht. De gastvrouw wist precies op welk moment ze moest langskomen zonder opdringerig over te komen. Het eten was om duimen en vingers van af te likken. Enkel pure smaken, zonder al die overbodige toefjes en crèmes. Overheerlijk! Je merkte in alles dat zowel gastvrouw als chef-kok hun werk met liefde en plezier deden. Leuk detail: een paar jaar terug schoolde de chef-kok zich om tot chocolatier. En opende hij het “Zeeuws Ministerie van Chocolade en Culinaire Zaken” naast het restaurant.

ZeebaarsVleesBonbonproeverij

Wat wij deden in Middelburg 

Mijn keelontsteking speelde me nog parten dus wij hebben vooral veel gewandeld, geslapen, genoten van de onverwacht zonnige oktoberdagen en het rustig aan gedaan. We shopten typisch Nederlands lekkers voor de thuisblijvers. En genoten van heerlijke koffie, taart en enkele typische Nederlandse / Zeeuwse lekkernijen.

Broodje-kroketZeeuwse-mosselenWitte-chocolade-cheesecakeAppeltaartPepernotenZeeuws-ministerie

Zijn jullie ooit al in Middelburg geweest? 

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *